Skrevet av Shayan Jalilian


LaLiga-toget fortsetter å rulle videre og i denne helgen har vi nok en svært spennende og morsom runde i vente!

Valencia – Villareal

Lørdag 20:45

Lørdagens hovedkamp spilles på Estadio Mestalla når to lag under press i form av Valencia og Villareal møtes for å kjempe om tre poeng.

Valencia har hatt en skrekkelig sesong til de å være, men ligger altså likevel på en 9.plass, kun seks poeng bak Sevilla som foreløpig har en Champions League-billett. Marcelino skal være under hardt press, mens spillerne sies å støtte han 100% og inntil videre er det han som leder laget. De hvitkledde har 5-11-4 etter 20 spilte kamper, og det er helt surrealistisk at det går an å spille uavgjort så ofte.

Villareal sliter på sin side tungt og ligger for øyeblikket på en 19.plass med 3-9-8 og 18 poeng. Det ser blytungt ut for den gule ubåten som underpresterer så til de grader, og de er nødt til å få skuta på rett skjøl igjen. Det ville vært svært trist for ligaen om en så stor klubb skulle ha rykket ned.

I kveldens kamp er det to lag som har alt å spille for. Marcelino kjemper for jobben og Valencia kjemper om Europa-plass, mens Villareal kjemper en desperat kamp mot nedrykk. I sånne type kamper smeller det ofte, og man vet at dommerne i LaLiga vanligvis er ganske glade i å dele ut kort. Jeg setter noen kroner på at det blir en tøff kamp med masse taklinger og temperatur.

Tippetips: Over 6.0 kort – 1.90 hos Fansbet


 

Girona – Barcelona

Søndag 16:15

Søndag ettermiddag er det duket for et katalansk derby når Girona tar imot Barcelona til kamp.

Girona mistet sin trener Pablo Machín til Sevilla i forkant av sesongen, og de erstattet han med tidligere Real Sociedad-trener, Eusebio. Det har gått som forventet og de ligger der de egentlig skal være, nemlig midt på tabellen. 5-9-6 er faktum etter 20 serierunder, og de har altså plukket 24 poeng.

Barcelona på sin side ser ut til å cruise inn til nok en LaLiga-tittel og har vunnet syv strake seriekamper. De har en luke på fem poeng ned til nærmeste utfordrer som er Atlético Madrid, og det ser rett og slett ut som at Barcelona nok en gang blir for sterke for de andre lagene i Spania.

I denne kampen spiller jeg at begge lag scorer. Girona er gode offensivt og spillere som Stuani og Portu ble hvilt i Copa del Rey-kampen mot Real Madrid. 4/5 siste kampene til Girona har endt med at begge lag har scoret, og jeg tror dette blir tilfelle nok en gang. Jeg føler meg helt sikker på at Barcelona også scorer, og de har i tillegg ikke vært så solide bakover denne sesongen, så her tror jeg det blir en del mål.

Tippetips: Begge lag scorer – 1.80 hos NorgesSpill


 

Espanyol – Real Madrid

Søndag 20:45

Godbitene kommer i rekke og rad denne serierunden og søndagen avsluttes i Barcelona når Espanyol og Real Madrid møtes for å kjempe om tre poeng.

Espanyol åpnet sesongen svært, svært sterkt og lå lenge på topp 4, men har rett og slett sett skrekkelige svake ut de siste månedene. Katalanerne har 2-0-8 på de siste ti kampene sine og ligger på en 13.plass med 24 poeng.

Real Madrid på sin side har sett mye bedre ut de siste ukene og ting ser mye mer positivt ut for Los Blancos sin del nå. De har 7-1-2 på sine ti siste kamper, men en elendig sesongstart har ødelagt nærmest all håp om seriegull.

I denne kampen tror jeg Real Madrid vinner mot Espanyol. Ting ser som sagt mye bedre ut for de hvite fra Madrid, og de ser ut til å ha fått hodet og kroppen på riktig plass. Tar man også med i betraktningen at Espanyol sliter stort, tror jeg Real Madrid tar dette.

Tippetips: Real Madrid – 1.76 hos Feelbet