Skrevet av Christopher Vagnild


Da er vi tilbake med en ny aften/natt med herlig basketball. Sist runde ble det 2/3 og solide units i banken. I kveld er det en spennende kamp mellom San Antonio Spurs og Okaloma City Thunder.

San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder

03:30

Etter å ha oppdatert meg på nattens kamper og dagens odds fant jeg enda et objekt som virker bra.

Vi satt som dere sikkert ser på Spurs som vinnere over Grizzlies i natt, og det var rett og slett en utrolig kjedelig kamp. Spurs’ store stjerner DeRozan og Aldridge hadde til sammen 21 poeng (begge hadde poenglinjer på ~21) og da blir det vanskelig.

OKC har noen dagers hvile og burde være klare for kamp. Litt variabelt spill de siste kampene, men de har en tendens til å finne frem det ekstra giret når det er nødvendig – gjerne anført av Paul George som har vært helt utrolig god den siste tiden.

Vi skal se på underspillet i denne kampen. Linja ligger på ca. 223 poeng og det synes jeg er for høyt. Spurs hjemme i en back-to-back og OKC med halvveis juleferie ser ikke ut som en fartsfylt hendelse. 10/10 siste innbyrdes har gått under, litt vanskelig å sammenligne når siste møtet var 29.03.2018, men det er en oppfatning som er grei å ha i bakhodet. Begge lag har hatt et hardt kampprogram en god periode (kamp hver 2. dag) og dette er den siste før de får flere dager fri.

Tippetips: Under 223.0 poeng – 1.90 hos Rizk


 

Gårsdagens tips:

Houston Rockets vs Milwaukee Bucks

02:00

Denne kampen kommer til å bli et fyrverkeri av en kamp. To av ligaens aller beste spillere i Giannis A. og James Harden skal sloss på hver sin side. To spillere med forskjellige måter å spille på, men fortsatt to av ligaens aller beste scorere. Poenglinja til James Harden er på utrolige 37.5 (!) og det sykeste er at det ikke er feil. Buck sliter mot gode trepoengsskyttere og da vil «The Beard» (James Harden) være en meget vanskelig oppgave å håndtere. På andre siden er Houston ikke noe særlig mye bedre til å forsvare seg nære kurva, som er Bucks’ go-to-plan. Med andre ord kan vi forvente oss en kamp med mange poeng.

I morgen starter håndball-VM for menn. Les deg opp på turneringen her

Vinnerlinjen har i skrivende stund skiftet fra Houston -1 til Houston +1.5. Jeg synes den er mer riktig da jeg mener at Bucks har et sterkere lag enn Houston. Dette kan selvfølgelig tippe begge veier; Giannis har en dårlig dag eller at Harden får bare 15 free-throws. Derfor står vi over den linjen og spiller kun overspillet. Ingen av lagene har meldt inn noen nye skader.

Tippetips: Over 225.5 poeng – 1.87 hos Rizk


 

Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs

02:00

Her har vi to lag som har skiftet form. Der Grizzlies startet bra og «sluttet» dårlig, har Spurs virkelig satt foten på pedalen og kjørt seg inn i playoff-draget. Spurs kommer fra fem strake seiere, Grizzlies fra seks strake tap.

Tidlig i sesongen var både Marc Gasol og Mike Conley i storslag og full av energi. I det siste har derimot luften gått helt ut av ballongen. Spesielt Marc Gasol ser ut som at han kunne trengt en lengre juleferie. Disse to skal bli matchet opp mot DeMar DeRozan og LaMarcus Aldridge som begge noterte seg for >25 poeng forrige kamp.

Det er bare fire dager siden sist lagene møttes og det endte 108-88 til Spurs. Denne gangen er det Grizzles som er verter, men kan ikke se for meg at hjemmebanefordelen skal spille så stor rolle.

Ser også Fansbet er tidlig ute med linjer på DeRozan (21.5) og Aldridge (20.5) og jeg mener disse også er fine. Kan se for meg at de blir justert når flere aktører kommer på banen her. Ingen av lagene har meldt inn nye skader.

Tippetips: San Antonio Spurs (3-way) – 1.76 hos Rizk