Skrevet av Christopher Vagnild


Etter en solid julepause er vi tilbake med NBA-tips. Sesongen er cirka halvspilt og mye har hendt siden sist. Houston Rockets (som vi tidligere har svartelistet) har plutselig funnet formen og spiler forrykende basket; LeBron James er skadet og Lakers’ playoffdrømmer blir stadig svekket.

I dag er det søndag og vi blir som vanlig servert tidlige kamper. Vi skal starte nyåret med to gode spill.

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Lakers

21:30

To lag i dårlig slag. Lakers med 1/5 siden LeBron ble skadet og Minnesota en hard streak på bortebane. Vi ser at begge lag ligger på rundt 110 poeng per kamp. Riktignok er det LeBron som står for store deler av Lakers’ og hvordan de skal opprettholde denne linja uten han er ikke lett og si. Vi kan også fortelle at Kyle Kuzma er GTD (Game Time Decision) som gjør at det blir enda flere mangler.

For begge lagene henger playoffet i en tynn, tynn tråd. Spesielt Minnesota, før sesongen, kunne man se for seg litt lengre opp på tabellen. Nå er det lenge siden drømmedagene med Jimmy Butler var aktuelle og i dagens lys har de virkelig ikke spilt noen fin basketball. KAT scorer det han skal, Wiggins ligger vel på rundt 20 ppg (akkurat som i fjor, og året før der, og året før der) – vanskelig å si hvor lenge denne rosteren greier å holde entusiasmen oppe, men nok om det. I kveld er de oddsfavoritter, og det med rette. Jeg tror dog ikke det blir noen forrykende basketball med to lag i sykende trend.

Linja er ofte høy i kamper som involverer Lakers, og markedet overvurderer scoringskapasiteten til disse lagene i dag. 8/10 siste innbyrdes har gått under 232.

Tippetips: Under 232 poeng – 1.92 hos Fansbet


 

Chicago Bulls – Brooklyn Nets

21:30

I kveldens andre tidligkamp finner jeg at hovedlinjen rett og slett er meget snill i fordel Nets. Chicago Bulls er rett og slett et av de svakeste lagene i ligaen. De kommer fra et langt overtidstap mot Pacers, og to tap til før der igjen.

Brooklyn har vunnet 4/5 siste innbyrdes og har et godt lag på gang. D’Angelo Russell har virkelig fått «en ny vår» på østsiden av landet og ser mer ut som det prospektet han var forventet å bli. Brooklyn spiller tidvis fin, offensiv basket og har forsvarsspillere som kan steppe opp når det gjelder. Dette er en kamp de absolutt skal vinne for å holde liv i playoffet.

Vi skal også spille returlinja til Jarrett Allen. Den ligger for øyeblikket på 9.5 og der skal vi spille over. Opp mot et av ligaens dårligste returlag og burde forsyne seg grovt av nedfallsfruktene i kveld.

Tippetips:

Brooklyn Nets (3-way) – 1.83 hos Rizk

Jarrett Allen over 9.5 rebounds – 1.76 hos Fansbet