Skrevet av Anders Lilletvedt


Det hektiske juleprogrammet er over og denne helgen blir det FA-cup istedenfor Premier League på menyen. Her er tipsene mine til FA-cupen på lørdag.

Bournemouth – Brighton

Lørdag 13:30

Ett av to oppgjør mellom Premier League-lag denne FA-cup runden blir mellom Bournemouth – Brighton som møttes så sent som 22. Desember – da også på Dean Court og kampen endte 2-0 til Bournemouth.

Den nevnte 2-0 kampen til Bournemouth er den eneste kampen i løpet av deres 13 siste kamper hvor «The Cherries» har holdt nullen. Brighton sliter med å holde buret rent selv og har kun holdt nullen en gang i løpet av deres 11 siste kamper. Begge lag er svært kapable til å score, spesielt Bournemouth, men Brighton har også imponert meg denne sesongen og har spilt mange jevne kamper, selv mot topplagene.

Begge lag sliter defensivt, spesielt Bournemouth som virkelig har raknet siden November og jeg tror vi får se begge lag til å score i denne kampen.

Tippetips: Begge lag til å score – 1.83 hos Fansbet


 

Manchester United – Reading

Lørdag 13:30

Begge disse lagene møttes i samme runde i FA-cupen i fjor og resulterte i en komfortabel 4-0 seier til Manchester United. Manchester United røk ut mot EFL-cup mot Derby tidligere i sesongen under Jose Mourinho og jeg nekter å tro at Ole Gunnar Solskjær tar lett på dette og går i samme fellen.

49530617_682188688863583_1358534662946816000_n

Ole Gunnar Solskjær har hatt en formidabel start som Manchester United-trener og har vunnet alle sine fire kamper så langt. Er kun ansatt som midlertidig trener fram til sommeren, men fortsetter resultatene som dette så skal man ikke se bort ifra at han blir permanent og jeg tror derfor ikke at han sparer spillere og går på en cup-flause. Har snart samtlige spillere tilbake fra skade og jeg tror Alexis Sanchez, Romelu Lukaku og flere av de beste vil få mye spilletid i denne kampen.

Reading ser enda svakere ut denne sesongen enn de gjorde i fjor og ligger nest sist i Championship med 20 poeng. Har ikke vunnet på deres 10 siste kamper i ligaen og da er et møte med et Manchester United-lag i storform det siste de trenger. Har vanskelig for å tro at de skal få noe bra resultat mot United uavhengig om de sparer spillere eller stiller toppet. Bør bli en komfortabel seier til hjemmelaget.

Tippetips: Manchester United -2.5 (Asiatisk) – 1.93 hos Fansbet


 

Norwich – Portsmouth

Lørdag 18:30

2. plasserte Norwich tar imot et Portsmouth-lag som leder League One og mest sannsynlig blir å se i Championship neste år. Hvis du er ute etter underholdning så er nok dette kampen for deg! Norwich snitter hele 3.7 mål på Carrow Road denne sesongen, mens Portsmouth har et snitt på nærmere 3 mål per kamp.

Norwich har scoret i 12 av deres 14 hjemmekamper denne sesongen og Portsmouth har kun gått målløse av banen i to av 16 bortekamper denne sesongen. Er to svært gode offensive lag, men som også slipper inn en del mål. Denne kampen bør gå lett over 2.5.

Tippetips: Over 2.5 mål – 1.74 hos Fansbet


 

Blackpool – Arsenal

Lørdag 18:30

Blackpool ble slått ut av nettopp Arsenal i 1/8-finalen i EFL-cup i år i en nervepirrende kamp hvor Arsenal vant 2-1. Arsenal så ut til å ha full kontroll, men et rødt kort til Matteo Guendouzi tidlig i 2. omgang skapte spenning i kampen.

Blackpool ligger midt på tabellen i League One og har falt litt av i kampen om play-off etter 0-1-4 på deres fem siste kamper i ligaen. Har kun scoret ett mål på deres 453 siste minutter i ligaen og da blir det tøft mot et Arsenal-lag med så mange gode offensive spillere.

Arsenal har til vane å levere i FA-cupen og har vunnet 21 av deres 24 siste kamper i cupen (21-1-2). Unai Emery har vært flink til å gi ungguttene muligheten i cupene og Europa League og vil trolig starte med flere A-lag spillere som Alexandre Lacazette, Aaron Ramsey og Mohamed Elneny som alle er ivrige på mer spilletid. Jeg tror Arsenal tar dette komfortabelt og vi kan fort se noen mål av Lacazette.

Tippetips: Arsenal -1.5 (Asiatisk) – 1.74 hos Fansbet