Skrevet av Anders Lilletvedt


Liverpool feirer nyttår på topp i Premier League, men Tottenham kommer jagende bak i scoringshumør. Slår Arsenal tilbake etter en rekke svake resultater og til tross for skadeproblemene eller blir det nok en fiasko på Anfield? Her er mine tippetips til lørdagskampene.

Brighton – Everton

Lørdag 16:00

Lagene har kun møttes ved tre anledninger (Brighton 0 – U 1 – Everton 2) og Everton vant fortjent da lagene sist møttes for halvannen måned siden. Begge lag ligger noenlunde som forventet på tabellen, Everton på 8. Plass og Brighton på en 13. Plass.

Brighton har deres store styrke på hjemmebane og har kun tapt to kamper hjemme så langt denne sesongen, mot Tottenham og Chelsea. Har scoret i samtlige av deres ni hjemmekamper i Premier League denne sesongen. Evigunge Glenn Murray har vært svært god når han har fått muligheten og står med åtte fulltreffere for Brighton så langt og er forventet å starte mot et rufsete Everton-forsvar.


Coolbet sin julekalender er fortsatt åpen ut året. Sjekk hva dagens luke gir deg her


Everton har i likhet med Brighton vært gode på hjemmebane, men fryktelig svake på bortebane (2–3-4) i Premier League, men smadret Burnley 5-1 borte på onsdag. Har kun gått målløs av banen på bortebane tre ganger denne sesongen, men det har vært mot betydelig sterkere motstand (Chesea, Liverpool, Arsenal). Richarlison ble spart sist og spilte kun de siste 20 minuttene og forventes å være klar fra start her.

Jeg tror begge lag vil score og har en liten følelse på at Everton kan finne på å slå Brighton også.

Tippetips: Begge lag til å score – 1.74 hos Coolbet

Longshot: Everton vinner + Begge lag til å score – 4.75 hos Coolbet


 

Tottenham – Wolves

Lørdag 16:00

Tottenham er virkelig inne i flytsonen og står med 8-0-2 på deres siste 10 kamper, kun Liverpool (28p) har hentet flere poeng i løpet av samme periode. Har scoret imponerende 11 mål på deres to siste ligakamper mot Bournemouth og Everton. Møter nå et Wolves-lag som de var noe heldige å slå 3-2 i starten av November i en kamp som haglet med sjanser.

Wolves har kun holdt nullen i to av deres ni bortekamper denne sesongen, men har også scoret i syv av ni bortekamper. Må klare seg uten Diego Jota til denne kampen, men Raul Jimenez leverer varene på topp for ulvene og har fem mål og fire assists så langt denne sesongen. Scoret sist lagene møttes og blir en stor trussel for Spurs-forsvaret i denne kampen også.

Spurs er klare favoritter til å vinne denne kampen, men var imponert av det Wolves presterte sist lagene møttes og oddsen frister ikke på Spurs. Begge lag til å score er et fint spill, men personlig velger jeg over 2.5 mål siden Tottenham plutselig kan finne på å vinne 3-0/4-0 med deres form.

Tippetips: Over 2.5 mål – 1.75 hos Coolbet


Liverpool – Arsenal

Lørdag 18:30

Jurgen Klopp og Liverpool troner alene på topp i Premier League og er ubeseiret etter 19 kamper (16-3-0). Kun Manchester City (51) har scoret flere mål enn Liverpool (43) denne sesongen, men Liverpool har sluppet inn desidert færrest mål i ligaen, mye takket være Virgil van Diijk og Alisson som har vært bunnsolide hele sesongen.

Alle ni bortekampene til Arsenal denne sesongen har sett at begge lag scorer og det har blitt over 2.5 mål i åtte av dem. Arsenal har scoret to eller flere mål i åtte av dem, scoret kun ett på onsdag borte mot Brighton.

rfuhrfhu.png
Dagens kamp hos Coolbet. Du får 100% tilbakebetaling på 1X2 samt pengene tilbake ved 0-0

Liverpool har hatt et klart overtak på Arsenal de siste oppgjørene og har sjelden vært større favoritter til å vinne mot «The Gunners». Enorme skadeproblemer for Arsenal gjør jobben enda «lettere» for Liverpool som bør score på dette Arsenal-laget.

Arsenal har ligaens toppscorer i Pierre-Emerick Aubameyang (13 mål) og er svært avhengige av at han leverer om de skal få med seg poeng. Arsenal har til gode å lede ved pause denne sesongen har scoret 71% av målene deres i andre omgang. Skal de slå Liverpool så er det ikke usannsynlig at vi ser U/B som så mange ganger før denne sesongen og til 18 i odds synes jeg det er et fint longshot.

Tippetips: Begge lag til å score – 1.64 hos Coolbet

Longshot: Draw/Arsenal (Uavgjort pause/Arsenal vinner ved fulltid) – 18.00 hos Coolbet