Skrevet av Marius Nyman


Runde 16 bød på halv gevinst på Juventus og full på Chievo. Bologna – Milan ble en trå affære med lite mål og en forventet U. Atalanta er bunnsolide hjemme nok en gang. Utover det vant samtlige «topplag» sin kamp.  Det er antydninger til en ørliten luke i topp 4 sjiktet. Inter har 5 poeng ned til byrival Milan.

Napoli har 6 poeng ned til Inter og Juventus har 8 poeng ned til Napoli. I bunnen er det også jevnt. Hvis man tar bort Chievo og Frosinone. To lag som til sammen har vunnet en kamp. Fra Bologna opp til Cagliari skiller det 5 poeng. Drama blir det i år og. Kan også nevne at samtlige kamper i denne runden spilles på lørdag. Ingen skal ha en fordel når man går inn i det tøffe juleprogrammet.

Parma – Bologna (lørdag 18:00)

Parma vil opp på hesten igjen etter en liten periode uten seier. Parma står med solide 21 poeng etter 16 kamper og er nærmere CL enn nedrykk. På nedrykk befinner Bologna seg. Inzaghi og bassene får det liksom ikke helt til. Jeg vet ikke hva «Pippo» prøver på, men å ha to vingbacker som skjærer innover er i det minste kreativt.

Parma på Stadio Ennio Tardini er ingen enkel oppgave. Klubben har kun tapt mot Juventus og Lazio på hjemmebane. Det kan man kalle godkjent for en nyopprykket klubb. Bologna har enda ikke vunnet på bortebane i årets sesong. Sist de vant på bortebane var mot Chievo 22.12.17. Det er ett år siden sist!

Hvis Parma og Gervinho har dagen så holder jeg de som favoritter. Jeg tviler på at det blir en målrik affære, det stinker uavgjort. Verdien ligger på Parma +0 imo. De kan få seg ett mål og vinne. Og hvis det blir nok en U får man pengene tilbake.

Tippetips: Parma +0 (Asiatisk Handikap) 1.79 hos Fansbet

48376401_476096936250663_3428010954548314112_n.jpg

Sassuolo – Torino (lørdag 15:00)

To lag som har mulighet til å nå EL-spill. Sassuolo har ett poeng opp til Lazio på 5. plass. Torino har 3 poeng opp. Sassuolo kommer seg sakte men sikkert ut av den dårlige trenden. Torino er heller ingen kasteball og kunne fint ha fått med seg et resultat mot Juventus.

Sassuolo elsker å møte motstandere som står høyt og som vil spille ball. Det kan diskuteres hvor mye ball Torino spiller på bortebane. Her skal de ligge stramt og kontre. De har klart å få med seg to 0-0 på rappen. Jeg tror og håper denne kampen blir annerledes. Får vi det første målet til Sassuolo er det meget fin verdi på over 2.25/2.5 linja. Torino har en okse på topp som kan sette ballen i mål. Sassuolo har et helt arsenal.

Tippetips: Over 2.25 mål1.95 hos Fansbet