Skrevet av Anders Lilletvedt


Ole Gunnar Solskjær er tilbake som trener i Premier League for ingen andre enn Manchester United og skal opp mot gamleklubben Cardiff i sin første kamp. Bundesliga har vært en gullgruve i år og vi satser på at det fortsetter slik. Her er rundens spill.

Les mer: Oddstips til Serie A for runde 17

Dortmund – Mönchengladbach

Fredag 20:30

Toppoppgjør i Bundesliga mellom serieleder Dortmund og 2. plasserte Mönchengladbach. Dortmund gikk på sitt første tap i ligaen i midtuken mot Düsseldorf, i en kamp hvor de hvilte flere sentrale spillere og fikk feilaktig annullert et mål på stillingen 0-0. Kommer trolig til å stille toppet til denne viktige kampen og vil nok være revansjelystne etter det pinlige tapet i midtuken. Har til gode å tape på hjemmebane denne sesongen (9-3-0), har scoret 27 mål på de 12 kampene, men har kun holdt nullen i to av deres åtte hjemmekamper i ligaen.

Mönchengladbach fortsetter å imponere og vant nok en gang på hjemmebane i midtuken mot Nürnberg og ligger kun seks poeng bak Dortmund. Gladbach sliter riktignok mye mer på bortebane og har kun fått ni poeng på åtte bortekamper (2-3-3). Kun Dortmund (42) har scoret flere mål enn Gladbach (35) denne sesongen, så det forventes å bli mye mål. Over 2.5 har gått inn i syv av Dortmunds hjemmekamper og fem av Gladbachs bortekamper.

Tippetips: Begge lag til å score + Over 2.5 mål – 2.00 hos Rizk

West Ham – Watford

Lørdag 16:00

Kamp mellom to middelhavsfarere i Premier League som er i vidt forskjellig form. West Ham har fire straks seire og vil med seier her kunne ha deres beste win-streak på 12 år. Startet sesongen grusomt og flere av storkjøpene floppet fullstendig, men de siste 10 kampene har kun lagene i topp fem hentet flere poeng enn West Ham (17). «The Hammers» har vunnet tre av deres fire siste hjemmekamper (3-1-0) og har scoret tre eller flere mål i samtlige av kampene, men sliter med å holde nullen og har fått mål imot i deres syv siste hjemmekamper.

Watford har skuffet enormt etter en solid start på sesongen og står kun med en seier på deres syv siste kamper (1-2-4). Scorer bra med mål (25), men slipper også inn mye mål (25) – like mange som West Ham. Fire av de fem siste kampene til begge lagene har gått over 2.5 og jeg tror det vil gjøre det i en jevnspilt kamp her også.

Tippetips: Over 2.5 mål – 1.71 hos Rizk

Longshot: West Ham vinner og begge lag scorer – 4.00 hos Rizk

rizk julekalender
Husk å åpne dagens luke i Rizk sin julekalender!

Cardiff – Manchester United

Lørdag 18:30

Cardiff har fått imponerende resultater den seneste tiden og har fått ni poeng på deres seks siste kamper og har med det kommet seg opp fra nedrykksplass opp på 16. plass. Kun Fulham (42) har sluppet inn flere mål enn Cardiff (33) denne sesongen og kampene til hjemmelaget inneholder i snitt 2.94 mål per kamp denne sesongen.

«The Special One» har fått fyken igjen og Ole Gunnar Solskjær er midlertidig trener i Manchester United! United har sett forferdelige ut denne sesongen under Jose Mourinho og det var bare spørsmål om tid før han fikk fyken. Har sluppet inn ufattelige 29 mål denne sesongen og to mål i snitt på bortebane, noe som er svært uvant kost for de Manchester United-lagene jeg har sett i min levetid. Seks av Uniteds ni bortekamper har hatt over 3.5 mål og begge lag har scoret i 14 av deres 17 siste bortekamper.

Man Utd under Mourinho er forbi og jeg tror mange av spillerne vil få et boost under Solskjær (Pogba..). Jeg tror Solskjær vil få mer ut av laget enn Mourinho gjorde og at de vinner allerede denne kampen.

Tippetips: Man Utd -0.75 (Asiatisk) – 1.69 hos Rizk

Longshot: Man Utd vinner og begge lag scorer – 3.45

 

Eintracht Frankfurt – Bayern München

Lørdag 18:30

Toppoppgjør i Bundesliga mellom 5. plasserte Eintracht Frankfurt og Bayern München på 3. plass. Frankfurt fikk overraskende nok «kun» 2-2 mot Mainz i midtuken, men var svært nære ved å vinne på overtid og fikk også et mål av Luka Jovic annullert. Ingen spillere har vært delaktig i flere mål i Bundesliga enn spissduoen deres Luka Jovic (12G, 3A) og Sebastian Haller (9G, 8A). Kun Gladbach (35) og Dortmund (42) har scoret flere mål enn Frankfurt denne sesongen (34). Frankfurt har vunnet syv og kun tapt to hjemmekamper denne sesongen. Har sett sterke ut på hjemmebane og jeg tror de kan overraske mot det svakeste Bayern München-laget på lang, lang tid.

Bayern München har levert langt under pari denne sesongen, men har vunnet fire kamper på rad i ligaen og er nå kun seks poeng bak Dortmund på førsteplass. Bayern vant 5-0 sist lagene møttes i August i den tyske Super Cupen, men Frankfurt vant 3-1 sist lagene møttes i ligaen. Er veldig uforutsigbart hvordan denne kampen vil ende, for begge lag har så mange gode offensive spillere at det kan slå begge veier. Tror uansett at det blir mye mål og at vi ser over 3 mål i denne kampen.

Tippetips: Over 3.0 mål – 1.69 hos Rizk

Longshot: Frankfurt vinner – 5.25 hos Rizk