Skrevet av Anders Lilletvedt


Holder Bayern München følge med Borussia Dortmund i Bundesliga eller går det mot gull i Dortmund for første gang siden 2011-12? Fortsetter Luka Jovic og Sebastian Haller å bøtte inn mål for Eintracht Frankfurt? Her er rundens odds-spesial fra de store ligaene.

Hannover – Bayern München

Lørdag 15:30

Hannover ligger nest sist i Bundesliga med fattige 10 poeng etter 14 serierunder. Har sluppet inn 29 mål så langt, noe som er tredje mest i Bundesliga, kun slått av Düsseldorf (32) og Nürnberg (33). Står kun med to seire på deres 13 siste kamper (2-2-9). Når Hannover taper, så taper de som oftest med mer enn ett mål, noe de har gjort i syv av deres ni tap denne sesongen. Ser fryktelig dårlige ut og det vil overraske meg stort om Hannover ikke kjemper mot nedrykk i Mai.

Bayern München kommer fra en svak 3-3 kamp mot Ajax i Champions League, en kamp som ikke hadde noe særlig betydning annet enn hvem som ble gruppevinner, men vi ble igjen vitne til et grusomt Bayern-forsvar som så mange ganger før denne sesongen. Denne kampen må de virkelig vinne om de skal holde følge med Dortmund som ligger ni poeng foran i Bundesliga. Bayern pleier å ha et godt overtak på Hannover og har vunnet deres 12 siste kamper innbyrdes, 10 av disse med mer enn ett mål.

Begge lag har scoret i åtte av Bayerns 10 siste kamper, men jeg tror de vil slå hardt tilbake mot ett av de svakeste lagene i Bundesliga som ofte taper med mer enn ett mål.

Tippetips: Bayern München -1 (Europeisk) – 1.63 hos Coolbet

 

Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen

Søndag 18:00

Eintracht Frankfurt har vært en av de store overraskelsene så langt i Bundesliga og ligger på en 6. plass, seks poeng bak andreplasserte Borussia Mönchengladbach. Mye av æren skal spissparet deres ha, 20-år gamle Luka Jovic som er toppscorer i Bundesliga med 10 fulltreffere og 24-år gamle Sebastian Haller som står oppført med ni mål og syv assists.  Etter en svak start på sesongen med 1-1-3 på deres første kamper, så har de nå 12-1-2 på deres 15 siste kamper i alle turneringer. Har scoret tredje flest (30) i Bundesliga, kun slått av Dortmund (39) og Gladbach (33).

Bayern Leverkusen har hatt en rufsete start på sesongen og ligger helt nede på en skuffende 11. plass etter 14 runder. Scorer færre mål enn vi er vant til, kun 20 så langt og står med 25 baklengs, noe som er fjerde mest i Bundesliga. Julian Brandt, Leon Bailey og Lucas Alario er bare eksempler på offensive spillere som ikke har levert i nærheten av det nivået de viste i fjorårs-sesongen. På ett eller annet tidspunkt tror jeg det vil løsne litt for Leverkusen og de har vist klar bedring den siste tiden sammenlignet med starten av sesongen.

Leverkusen vant begge oppgjørene mot Frankfurt i fjor 4-1 og 1-0. De er avhengige av at deres nevnte spillere viser samme nivå som i fjor om de skal ta med seg poeng fra denne kampen, for jeg tror at Frankfurt vil fortsette å bøtte inn mål med Jovic og Haller på topp. Vanskelig å spå et utfall i denne kampen, men over-linjen bør ikke være noe problem i denne kampen.

 

Tippetips: Over 2.75 mål – 1.72 hos Rizk
Longshot: Frankfurt vinner og begge lag scorer – 4.00 hos Coolbet

 

Cagliari – Napoli

Søndag 18:00

Cagliari ligger der de alltid gjør, på nedre del av tabellen i ingenmannsland. 17 poeng etter 15 kamper er fasiten og nå skal de opp mot en av deres marerittmotstandere i Napoli. Står kun med tre tap på deres 12 siste kamper (3-6-3), men de har vanskelig for å vinne kamper når de knapt scorer mål (15 på 15 kamper). Har møtt mange av de svakeste lagene i ligaen i denne perioden og seirene kom mot Chievo x2 og Bologna, som begge ligger på nedrykksplass.

Napoli kommer fra et surt 1-0 tap mot Liverpool i Champions League, et resultat som gjorde at nettopp Liverpool kapret 2. plassen foran dem på målforskjell og sender Napoli til Europa League-sluttspillet i stedet. Champions League-plass bør være sikret allerede, for Juventus og Napoli er i en klasse for seg selv i Serie A, men Napoli er nødt å vinne denne kampen om de skal holde gulldrømmene i live. Står med 6-2-0 på deres åtte siste kamper i Serie A siden deres forrige tap mot Juventus og Cagliari bør slåes om de skal kjempe om gullet også i år. Lorenzo Insigne og Dries Mertens står for mye av det offensive som vanlig, samtidig som Arkadiusz Milik tar godt vare på mulighetene sine.

Napoli har vunnet de fem siste kampene mot Cagliari med to eller flere mål, og fire av dem med over tre mål. Jeg tror Carlo Ancelotti og Co vinner enkelt mot Cagliari i denne kampen også.

Tippetips: Napoli -1 (Asiatisk) – 1.71 hos Rizk

Longshot: Napoli -1 (Europeisk) – 2.27 hos Fansbet