Skrevet av Shayan Jalilian


Champions League-gruppespillet er over, og denne torsdagen er det duket for siste runde av gruppespillet i Europa League. Til denne runden har jeg funnet et par interessante spill.

Lazio – Eintracht Frankfurt

Torsdag 18:55

Denne gruppen er avgjort, og sånn sett står det lite på spill. Lazio ligger på 5.plass i Serie A etter 15 spilte serierunder med 7-4-4. Klubben fra Roma har dog slitt i det siste i hjemlig serie og står bokført med fire strake uavgjort. Når det gjelder denne Champions League-gruppen så kommer de til å gå videre som gruppetoer uansett resultat.

Frankfurt har hatt en fin sesong hittil. De ligger på 5.plass i Bundesliga med 7-2-5. De har også nå vært inne i en litt dårlig periode og har tapt de to siste kampene i serien. I Europa League har de sprudlet stort og leder gruppen med 5-0-0, og 15 poeng. Det er veldig sterkt, og de har sikret seg et godt utgangspunkt i forkant av trekningen på mandag.

coolbet jk
Åpne dagens luke i julekalenderen til Coolbet

Denne kampen tror jeg blir jevnspilt, og sitter med en følelse på at Frankfurt kommer til å få med seg poeng her. De har vært meget gode i Europa, og stiller de med et sterkt lag her tror jeg de har gode forutsetninger for å få med seg poeng hjem til Tyskland.

Oddstips: Frankfurt/Uavgjort – 1.70 hos Coolbet

 

Besiktas – Malmö

Torsdag 18:55

Europa Leagues kanskje mest spennende gruppe. Denne kvelden kan alt skje, og ingen lag er garantert videre spill. Det kommer til å koke rimelig greit i Tyrkia i kveld når Besiktas tar imot våre naboer fra Sverige. Før denne kampen har Besiktas andreplassen med syv poeng, mens Malmö ligger på plassen like bak med seks poeng. Det betyr altså at svenskene er nødt til å vinne denne kampen skal de ha håp om å gå videre.

Den tyrkiske ligaen er meget jevnt denne sesongen, og Besiktas ligger der på en 4.plass med 7-4-4 og 25 poeng. De ligger åtte poeng bak serieleder Basakeshir som har hatt en eventyrlig start på sesongen. Allsvenskan er ferdig for sesongen, og der endte Malmö på en noe skuffende tredjeplass.

Som skrevet, i denne kampen kommer det til å smelle. De tyrkiske trofaste kommer nok til å lage et vanvittig leven og kok på tribunen, og det kan ikke undervurderes. Jeg tror Besiktas gjør jobben her, mot et Malmö-lag som i utgangspunktet ikke er i sesong.

Oddstips: Besiktas-seier – 1.70 hos Coolbet


 

Leipzig – Rosenborg

Torsdag 21:00

Leipzig har alt å spille for i denne kampen. De har et halvt bein ute av turneringen, og er nødt til å knuse Rosenborg samtidig som Celtic må tape mot Salzburg. Klubben som gjorde det godt i Bundesliga forrige sesong har virkelig satt seg selv i en vanskelig situasjon. De bør ha gode muligheter mot dette Rosenborg-laget synes jeg. Aftenposten skrev en artikkel i går, der de kom med informasjon på at Rosenborg vil stille med et relativt svekket ellever her, og Nicklas Bendtner er blant annet ikke med her, da han skal i et rettsmøte.

leipzig rosenborg.png

Leipzig bør slå Rosenborg i en slik type kamp, og spesielt nå som det står så mye på spill. Rosenborg står med 0-0-5 i denne gruppen, og jeg kan ikke forstå hvordan de plutselig skal ta en seier her. Leipzig er i hjemlig serie et av de lagene som scorer flest mål, og jeg tror de gjør jobben i kveld også.

Oddstips: Leipzig -2 – 1.90 hos Coolbet