Skrevet av Christian Andersen

Da er det tid for den viktigste kvalifiseringen i året som alle lagene har en drøm om å kvalifisere til. Det er nemlig kvalifiseringen til majoren som blir arrangert i Polen i Februar. Det deltar 16 lag i denne delen av kvalifiseringen og åtte av disse skal komme seg et skritt nærmere majoren. Vi skal ta en nærmere titt på noen av åpningskampene i det som kommer til å bli en utrolig spennende kvalifisering.

 

Virtus Pro vs Vitality

Onsdag 11:00

Virtus Pro sliter stort om dagen. Etter at de mistet muligheten til å spille i ESL Pro League neste sesong tidligere denne uken var en av lagets spillere «Snatchie» ute på twitter med følgende sitat: – I have no words. Det er tydelig at noe ikke stemmer for det polske laget som har gjort flere endringer den siste tiden. Laget består nå av «NEO», «morelz», «pashaBiceps», «snatchie» og «MICHU». «NEO» har slitt stort i en lang periode for Virtus Pro. Tar vi en titt på statistikken hans ser vi at han kun har hatt en turnering siden 2017 med en positiv statistikk, noe som rett og slett er for dårlig. Jeg tror det fortsatt må noen endringer til for at det legendariske laget skal kunne utgjøre noen trussel og derfor tror jeg heller ikke at de klarer å kvalifisere seg til majoren.

rizk julekalender
Sjekk ut dagens luke i Rizk sin julekalender

Laget de møter derimot vant DreamHack Open Atlanta for rundt en måned siden og har sett bra ut, men de har fortsatt en del å jobbe med for å kunne kjempe om de store trofeene framover. En ting som Vitality har som, men som Virtus Pro mangler er en stjernespiller. En som kan vinne kamper på egenhånd. «ZywOo» har faktisk den beste rangeringen som jeg har sett noengang, men det skal påpekes at motstanden hans ikke alltid vært den beste, men denne unggutten kommer til å nå langt. 18 åringen ligger på 1.41 i rating de siste tre måndene, mens høyeste på Virtus Pro ligger på 1.09 (MICHU). Det som er unikt med «ZywOo» er at han uansett om laget vinner eller taper alltid leverer varene. Han kan finne åpninger i runder som andre ville sagt var umulig å finne. Merk dere navnet hans, han kommer som sagt til å nå langt.

Tatt i betraktning den formen Virtus Pro har om dagen regnes Vitality naturligvis som favoritter til å ta seieren. Oddsen på Vitality seier ligger på 1.28, noe som er for lavt derfor tar vi en titt på over/under antall kart. Vitality spiller alle kartene utenom Train, mens Virtus Pro spiller ikke Overpass. Jeg tror vi muligens havner på Nuke/Mirage/Dust 2. For meg vil alt annet enn en 2-0 seier til Vitality være en stor overraskelse, så vi spiller under 2.5 til 1.61 i odds.

Tippetips: Totalt antall kart under 2.51.61 hos Rizk

 

LDLC vs Valience

Onsdag 11:00

Dette kommer til å bli alt annet en et sikkert spill, men jeg tror Valience faktisk har en stor mulighet til å stikke av med seieren i denne kampen. Hvorfor tenker du? Det skal vi se nærmere på nå.

Valience er et lag som har prestert stabilt den siste tiden. Bare noen dager siden slo de Vitality 2-1 i en utrolig spennede kamp. Valience er et ganske nytt lag som gjorde flere endringer de siste måndene. Vi har ikke sett så mye til Valience på LAN, men de viser gang på gang at de leverer mot relativt brukbar motstand.

LDLC derimot har man mer om den siste tiden. Laget kvalifiserte seg tidligere i høst til en stor turnering i Chicago hvor de presterte bra med en 5-6 plass. Jeg er litt usikker på formen til LDLC for øyeblikket etter flere dårlige resultater i blant annet DreamHack Open hvor de tapte mot både Heroic og x6tence. I tillegg til dette har de prestert svakt i noen online kamper så jeg stiller egentlig et ganske stort spørsmålstegn ved LDLC om dagen.

Dette spillet er veldig vansklig å forutse, men jeg går etter formen til lagene den siste tiden. Valience virker å treffe skuddene sine i kampene de spiller, i tillegg til at jeg er svært usikker på formen til LDLC. På bakgrunn av dette går vi for Valience seier. Skal man gå for et sikrere spill kan man gå for over 2.5 kart da jeg tror vi ser alle tre kartene.

Tippetips: Valience seier  – 1.92 hos Rizk