Skrevet av Christopher Vagnild

Søndag igjen! Dere vet hva det betyr; tidligkamp! I kveld er det New Orleans Pelicans som gjester Detroit Pistons. Vi er klare for en kamp det kan lukte svidd av!

Detroit Pistons – New Orleans Pelicans

21:30

Har sett en del av Pelicans sine siste kamper, og de kjører et vanvittig høyt tempo. Gasser på i angrep og tar alle overgangsmuligheter med begge hender. Dette resulterer ofte i kamper med høye poengscores. Pelicans scorer i snitt 9 poeng mer per kamp enn Detroit, og jeg tror denne forskjellen er det vi kan forvente i dagens oppgjør, når vi da får servert en linje på -1.5 Pelicans er det bare å kjøre på.

Detroit kommer inn i kampen med tre strake tap i sekken. Etter en god periode har de brått fått bakkekontakt. Pistons har god statistikk i forsvar mot 3-poengsskudd, men i «painten» blir de ofte kjørt hardt – noe som er litt merkelig med tanke på størrelsen de besitter.

Pelicans’ store styrke er nettopp dette med å kjøre hard på innsiden. Jeg kan ikke se hvem som skal stoppe Anthony Davis. Andre Drummond får sikkert sine returer, men jeg føler han er for stasjonær i forsvar og det blir en utfordrende kamp for han med flere motspillere som matcher han i høyde. Resultatmessig er det eneste jeg kan tenke på som taler i mot er en svak bortebanestatistikk for Pelicans.

Vi skal også se på returlinja til Blake Griffin. Begge lagene er i det øvre siktet med antall returer per kamp, Pelicans så vidt høyere enn Pistons. Det som derimot er oppsiktsvekkende er at Pelicans tillater mange returer til Power Forwards (12 RPG). Linjen vi får servert på Blake Griffin er på 8.5, noe som høres spisbart ut. Men, skal man se på hvilke lag han har gått over den linjen de siste 10 kampene er det bare lag som har vært meget svake så langt i sesongen (med unntak av forrige kamp mot Philadelphia 76ers): Cavs, Bulls og Houston x2 (èn inkludert overtid). Jeg mener linjen er jevn, men med en edge på underspillet.

Tippetips:

New Orleans Pelicans -1.5 (Asiatsk) – 1.92 hos Coolbet

Blake Griffin under 8.5 returer – 1.86 hos Fansbet