Skrevet av Anders Lilletvedt


Forblir Liverpool og Manchester City ubeseiret i Premier League med viktige Champions League-kamper i vente? Klarer Unai Emery og Co å sende Huddersfield ned på nedrykksplass? Her er mine tippetips til Premier League-runden

 

Bournemouth – Liverpool

Lørdag 13:30

Bournemouth ligger på en knallsterk 7. plass mye takket være deres toppscorer, Callum Wilsom, som står med åtte mål og fem assists så langt denne sesongen. Joshua King og Ryan Fraser har også vært svært viktige bidragsytere til Bournemouths suksess med seks og elleve målpoeng hver. Startet sesongen meget lovende, men etter fire tap på deres fem siste kamper så har de falt litt ifra de beste lagene. De møtte og tapte riktignok mot svært gode lag i Manchester City, Arsenal og Manchester United, pluss et skuffende tap mot Newcastle.

Liverpool har levd opp til forventningene denne sesongen og ligger på en knallsterk 2. plass, kun to poeng bak Manchester City på tabelltopp. De er enda ubeseiret med 12-3-0 i ligaen og blir trolig det eneste laget som kan utfordre Manchester City om ligagullet. Har vunnet deres fire siste kamper selv om ikke alle har sett like overbevisende ut. Må klare seg uten Joe Gomez som skadet seg stygt mot Burnley og flere av de mest sentrale spillerne forventes å spares til den svært viktige Champions League-kampen mot Napoli i midtuken.

Fem av de fem siste kampene innbyrdes har endt med over 2.5 mål, ni av de ti siste kampene til Bournemouth har endt med over 2.5 mål og kun fem av de ti siste til Liverool har endt over, men her sparer de flere spillere i alle ledd og de har sett mye svakere ut på bortebane enn hjemme på Anfield. Vanskelig å spå utfallet i denne kampen siden Liverpool mest sannsynlig fokuserer på Champions League-kampen så jeg spiller begge lag til å score + over 2.5 mål og tror den skal sitte greit.

Tippetips: Begge lag til å score + Over 2.5 mål – 2.00 hos Fansbet


 

Arsenal – Huddersfield

Lørdag 16:00

Arsenal har nå gått 20 kamper ubeseiret og ligger på en 5. plass i Premier League, kun to poeng bak Tottenham på 3. plass. Kommer fra en sterk hjemmeseier mot Tottenham forrige helg og et skuffende 2-2-resultat mot Manchester United, en kamp hvor de burde vunnet og bør føle seg snytt av dommeren.

Ser fryktelig gode ut offensivt under Unai Emery, men slurver en del defensivt som de gjorde under Arsene Wenger. Må klare seg uten Rob Holding som trolig mister resten av sesongen med skade og Aaron Ramsey som mest sannsynlig kun mister denne kampen.

Huddersfield ligger ett poeng over streken og kommer fra to strake tap mot Bournemouth og Brighton. Huddersfield har spilt jevnt med flere av lagene på nedre del av tabellen, men mot de store lagene har de slitt veldig. De har tapt 3-0 mot Chelsea, 6-1 mot Man City, 2-0 mot Tottenham og 1-0 mot Liverpool. Har sett ut som et Championship-lag i de kampene og de vil få det svært tøft mot et formsterkt Arsenal-lag på Emirates. De har sett mye bedre ut hjemme på Kirklees Stadium enn på bortebane, hvor de kun står med en seier denne sesongen.

Huddersfield har sett svake ut denne sesongen og spesielt mot de beste lagene. Arsenal har vunnet 10 av deres 15 seire denne sesongen med to eller flere mål og skal nå opp mot et av de svakeste forsvarene i ligaen. Jeg tror Arsenal skal slå Huddersfield enkelt og sende de ned på nedrykksplass etter runden.

Tippetips: Arsenal -1.5 (Asiatisk) – 1.80 hos Fansbet


 

Chelsea – Man City

Lørdag 18:30

Chelsea så ut til å ha full kontroll mot Wolves i helgen og ledet komfortabelt 1-0 til pause, men Wolves snudde mesterlig til 2-1 og ga Chelsea deres andre tap i Premier League denne sesongen. Chelsea så meget gode ut i starten av sesongen under Maurizio Sarri, men har hatt en liten formdupp og står nå kun med 2-1-2 på deres fem siste kamper i Premier League. Eden Hazard har vært en skygge av seg selv etter en forrykende start på sesongen og Chelsea er svært avhengige av han om de skal ha noen sjanse mot Manchester City.

47492720_265520230761893_2550361209681477632_n.jpg

Manchester City cruiser videre på tabelltopp og har nå syv strake seire i Premier League. Ser ut til å leve opp til favorittstempelet de hadde før sesongen og virker uslåelige i ligaen. Manglet Sergio Aguero med skade i begge seirene mot Bournemouth og Watford og det er svært usikkert om han rekker denne kampen, men det spiller ikke særlig mye rolle når resten av laget leverer som de gjør. Lagets toppscorer, Raheem Sterling, ble spart mot Watford i helgen og er 100% fit til denne storkampen. Kevin De Bruyne er enda ikke matchfit og må nok trolig stå over denne kampen også.

Manchester City har hatt svært god kontroll på Chelsea de siste gangene de har møttes og har vunnet de tre siste kampene innbyrdes, senest 2-0 i Community Shield i August. Når Chelsea har en Eden Hazard som har tankene helt andre steder så blir dette svært vanskelig for Chelsea. Jeg tror rett og slett at Pep Guardiola og Co blir for sterke også for Chelsea.

Tippetips: Man City -0.5 (Europeisk) – 2.00 hos Fansbet