Skrevet av Christopher Vagnild


Første NBA-tips i desember. Krysser av november med marginalt overskudd og satser på å jobbe inn gode tall frem til julepausen. I natt er det liten kampplan, men vi har funnet noen spill om er verd å se nærmere på!

Boston Celtics – New York Knicks

02:00

Boston Celtics har vunnet tre strake kamper på rad og vil være uthvilt når de er vert for New York Knicks på torsdag. Celtics spilte sist på lørdag så de har hatt fire hele dager uten kamp. Knicks på sin side har tre tap på de fire siste kampene, men har også godt med hvile før nattens oppgjør.

Dette ser ut som et under-oppgjør i mine øyne. Knicks scorer ikke spesielt mye og Celtics, spesielt på hjemmebane, kontrollerer kamper meget godt med et hardtarbeidende forsvar og system. I tillegg til den dårlige bortestatistikken til Knicks er det en viss blowout-sjanse som vil plassere de beste scorerene på benken.

coolbet jk

Brad Stevens er en hovedtrener med stort fokus på å ikke overbelaste/tyne ut spilleminutter fra startere. Det er ikke meldt om noen viktige skader fra noen av lagene. Jaylen Brown satt ute sist kamp, men er forventet å være tilbake i dag.

Dagens linje på 217.5 er den høyeste mellom disse to lagene siden januar 2017 og det kan jo forklares med den høytscorende trenden i årets NBA, men jeg tror denne kampen blir en rolig affære der Celtics kontrollerer tempoet.

Tippetips: Under 217.5 poeng – 1.92 hos Coolbet

 

Utah Jazz – Houston Rockets

04:30

Nattens mest spennende oppgjør. To av fjorårets giganter fra vesten som nå har falt litt bak i jakten på play-off spill. Begge lagene vil antageligvis spille seg inn i sluttspillet, men med en historisk tett Conference skal man ikke ligge i dvale for lenge.

Begge lagene spiller jevnt både hjemme og borte. Begge lag har god kvalitet i begge ender på banen, og ingen nevneverdige skader. Jeg synes det er meget merkelig at vi får servert en poenglinje som er lavere enn i Celtics – Knicks (som vi diskuterte i den andre analysen). Jeg ser større potensial for at denne kampen kan ta fyr og at begge lagene vil pushe tempoet opp. Lagene har fått noen dager hvile og burde være fullstendig motivert for å hente hjem en seier i natt.

En spesiell trend hos begge lag er at de scorer mer i første halvdel. Houston spesielt er avhengige av starterne sine (som scorer ~75% av alle poengene deres).

Tippetips: Totalt over 109.5 poeng i første omgang – 1.86 hos Rizk