Skrevet av Christian Andersen


Det er klart for utslagsmatchene i ESL Pro League i dag. Noen lag skal ta turen hjem, mens andre skal få spille i arenaen foran fansen sin. Jeg har tatt en nærmere titt på to av kampene for i dag.

rizk julekalender
Åpne dagens luke i Rizk sin julekalender – Du får valget mellom tre gaver hver dag!

MIBR VS NRG

Onsdag – 15:50

Etter en tung periode i starten har det endelig begynt å snu for MIBR. De har hentet to amerikanske spillere i «Stewie2k» og «Tarik», noe som har bydd på litt utfordringer. Det er viktig å legge merke til at de brasilianske spillerne har måtte legge om til engelsk, noe som er en stor forandring for disse spillerne. Resultatene har blitt bedre og bedre og forrige turnering for MIBR var ECS Finals, hvor de havnet på en 2. plass bak Astralis etter en forrykende finale.

Åpningskampen til MIBR gikk som forventet med en overlegen seier 16-2 over Sharks. Det var rett og slett ikke noe annet enn forventet, men det venter en mye sterkere motstander i NRG i dag. NRG slo North 16-13 i åpningsdagen i en utrolig tett og spennende kamp. Det var en kamp som bølget fram og tilbake, men «nathE» storspilte med 1.44 i rating, noe som er svært solid.

NRG tapte nylig finalen i SuperNova i Malta, men har vært utrolig stabile de siste månedene. Nøkkelspillere som «nahtE» og «CeRq» er nødt til å levere for at NRG skal kunne slå MIBR, men jeg tror fortsatt at det kan bli en hard oppgave.

På bakgrunnen av formen til MIBR velger jeg å gå for MIBR seier. Begge lagene har flere gode kart, så kartene kommer nok til å havne på Train/Inferno/Overpass/Cache eller lignende, så dette blir garantert en utrolig spennende og underholdene kamp.

Tippetips: MIBR til å vinne  – 1.54 hos Rizk

 

Mousesports  VS Natus Vincere

Onsdag – 19:40

Dette kommer garantert til å bli dagens kamp. Det er nummer to mot nummer åtte i verden og kampen vil sikre vinnerlaget en plass i sluttspillet. Mousesports stakk av med en meget kontrollert seier over Ghost 16-5 i første runde, mens Natus Vincere klarte å slite seg til en seier 16-14 mot det australske laget Order.

Følg oss på Twitter!

Det er alltids mye rusk i maskineriet til NaVi når det kommer til åpningsdager, men «electronic» spilte fabelaktig mot Order med en K-D (Kill-Death) på 31-20, noe som er svært imponerende. De klarte som sagt å stikke av med seiren i åpningskampen, men for meg var det noe utrolig tamt med hele NaVi laget. Om det bare er en dårlig dag på jobben er hva det var, er vanskelig for meg å vite, men når jeg så kampen til Mousesports senere på dagen har jeg blitt meget fristet å spille Mousesports seier til 2.30 i odds.

«Sunny» har slitt litt de siste turneringene, men viste klasse mot Ghost. For de som ikke vet så er «Sunny» en entry fragger, noe som vil si at han er den første som angriper når laget skal prøve å eliminere motstanderene. Dette er en utrolig vanskelig oppgave, det gjør derfor prestasjonen til «Sunny» enda mer imponerende. Utenom «Sunny» virket laget skikkelig motivert og man så ett tydelig Mousesports som ikke ga Ghost noe respekt. Det er noe med dette Mousesports laget som gjør at jeg har en følelse av at de kan komme utrolig langt i denne turneringen, hvis enkeltspillerne holder nivået oppe.

Det er nå omkring to måneder siden disse lagene møttes sist og head to head har Mousesports overtaket 15-13 i kamper. Når det kommer til hvilke maps som spilles kommer det nok til å være svært avgjørende for hvem som tar seiren. Jeg tipper vi kommer til å se Mousesports velge Train, mens NaVi kjører på med Inferno eller muligens Dust 2. Til slutt tror jeg vi havner på Nuke som er et kart begge lagene er brukbare på. Alt i alt har jeg kommer fram til at jeg tror det blir en jevn kamp og at vi går til alle tre kartene, men hvis du skal kjøre på med en vinner så hadde jeg gått for Mousesports. Men vi spiller over 2.5 kart.

Tippetips: Totalt antall kart over 2.51.90 hos Rizk