Skrevet av Anders Lilletvedt


Toppoppgjør i Eredivisie, Christian Stuani mot et skaderammet Atletico Madrid og mye mer. Her er mye oddstips til helgen.

Feyenoord – PSV

Søndag 14:30

Storkamp i Eredivisie der tredjeplasserte Feyenoord gjester den suverene serielederen, PSV. Etter 13 runder topper PSV ligaen med 39 poeng etter å ha vunnet samtlige av deres 13 kamper, mens Feyenoord ligger på 3. plass med 26 poeng etter 12 kamper.

coolbet jk.png
Velg mellom tre gaver hver dag i Coolbet sin julekalender

Sist lagene møttes i september vant Feyenoord Supercupen på straffekonkurranse, i en kamp hvor PSV var det klart beste laget. PSV spilte en knallsterk kamp mot Barcelona i Champions League på onsdag da de tapte 2-1, men de fortjente å få med seg poeng fra den kampen. Har vært i en egen liga i hjemlig liga og hadde så god opptreden mot Barcelona at jeg er nødt å spille på dem i dag.

Tippetips: PSV DnB (Draw no Bet) – 1.61 hos Coolbet

 

Girona – Atletico Madrid

Søndag 16:15

Overraskelseslaget Girona har hatt en meget god start på sesongen og ligger på en sterk 7. plass i La Liga etter 13 kamper og har kun seks poeng opp til Sevilla på tabelltopp. Mye av æren skal Christian Stuani få som har scoret ti av deres 16 mål denne sesongen og er med det toppscorer i La Liga før runden.

rizk julekalender
SJekk ut Rizk sin julekalender hver dag i desember – Velg mellom tre gaver!

Disse lagene har kun møttes ved to anledninger tidligere, og det var forrige sesong da det endte uavgjort i begge oppgjørene, 1-1 og 2-2. Nettopp Christian Stuani scoret begge målene da ene kampen endte 2-2 og vil få «lettere» forhold denne kampen når Atletico Madrid må klare seg uten Filipe Luis, Diego Godin, Jose Gimenez og Juanfran i bakre rekker. Forsvarskrise i Madrid-klubben med andre ord!

Atletico Madrid hadde en svak start på sesongen, men har bare blitt bedre og bedre, og er nå kun to poeng bak Sevilla på tabelltopp. Samtidig er de allerede videre i Champions League. Har mange gode offensive spillere som kan skape problemer for Girona, men med så mange forfall i forsvarsrekken så kan dette bli en spennende kamp. Begge lag til å score frister veldig til så god odds.

Tippetips: Begge lag til å score – 2.30 hos Rizk

Longshot: Christian Stuani til å score – 3.30 hos Rizk

Chievo – Lazio

Søndag 18:00

Det spørs om ikke Chievo ikke bare skal forberede seg på nedrykk slik de har prestert denne sesongen. 0-4-9 på deres 13 første kamper i Serie A og står med ett fattig poeng ettersom at de startet sesongen med -3 poeng.

Har 11 poeng opp til trygg plass, og det må et mirakel til for at de klarer seg. Har scoret færrest mål denne sesongen (10) og sluppet inn flest (30) og skal nå opp mot Lazio og fjorårets toppscorer Ciro Immobile.

Tredjeplasserte Lazio sparte flere av deres beste spillere mot Apollon i Europa League og stiller nok med toppet lag mot Chievo i denne kampen. Jeg tror det blir en enkel seier for Lazio og vi får muligens se Ciro Immobile på toppen av toppscorerlisten etter denne runden.

Tippetips: Lazio -1.0 (Asiatisk Handikap) – 1.80 hos Rizk

 

Barcelona – Villarreal

Søndag 18:30

To av lagene som har skuffet mest denne sesongen ut ifra forutsetningene. Barcelona har sluppet inn ufattelige 19 mål i La Liga på 13 kamper, kun fem lag har sluppet inn flere mål denne sesongen, men Barcelona har som mange ganger før blitt reddet av Marc André ter Stegen, Lionel Messi og Ousmane Dembele og har scoret 35 mål. Etter å ha punget ut 83 millioner euro på spillere i sommer så hadde mange store forventninger til Villarreal, men nesten samtlige av nysigneringene har skuffet og de ligger nå kun tre poeng over nedrykksplass i La Liga.

Barcelona har generelt hatt et svært godt overtak på Villarreal på hjemmebane og har vunnet deres åtte siste kamper mot Villarreal på Camp Nou. Vant 5-1 i fjor da Philippe Coutinho, Lionel Messi og Ousmane Dembele var hovedarkitektene. Villarreal har kun vunnet en av deres syv siste kamper og har sett så svake ut at jeg tror Barcelona slår de enkelt på hjemmebane, selv med Luis Suarez ute med skade.

Tippetips: Barcelona -1 (Europeisk Handikap) – 1.63 hos Coolbet

Boavista – Porto

Søndag 21:00

Nedrykksplasserte Boavista tar imot serieleder Porto til Porto-Derby. Boavista har sett sjanseløse ut mot topplagene i Portugal denne sesongen og var heldige som «kun» tapte 3-0 mot Sporting og 2-0 mot Benfica. De slipper ikke inn alt for mye mål, de har sluppet inn 14 mål på 10 kamper, men har kun scoret åtte. Porto troner på topp i Primeira Liga med 24 poeng etter 10 kamper. De har scoret 21 mål og har kun sluppet inn 6 mål, tre av dem i 3-2 tapet mot Guimaraes. Porto har holdt nullen i syv av 10 kamper i ligaen denne sesongen. De har også vunnet åtte kamper på rad mot Boavista og har holdt nullen i syv av dem.

Tippetips: Porto -1 (Europeisk Handikap) – 2.05 hos Coolbet