Skrevet av Anders Lilletvedt


Europa League er tilbake og flere av favorittene er allerede klare for avansement, mens noen av gruppene er vidåpne med to runder igjen å spille. Dette er tipsene mine til Europa League-runden.

 

AC Milan – Dudelange

Torsdag 18:55

Gruppe F er meget jevn mellom Real Betis, AC Milan og Olympiakos, hvor kun ett poeng skiller de tre lagene etter fire runder. Med null poeng så langt så er Dudelange allerede ute av Europa League som forventet og havner desidert sist uansett utfall i de to siste rundene.

DsnRtT4X4AEU_h0

AC Milan vant motsatt oppgjør 1-0 på bortebane etter scoring av Gonzalo Higuain, i en kamp hvor de både var svært udyktige foran mål og ble stoppet av en fantastisk Joe Frising i Dudelange-målet. AC Milan er nødt til å vinne denne kampen om de skal ha håp om avansement og det bør være enkel match hjemme på San Siro mot et lag som tapte 5-1 mot Olympiakos forrige runde. Med Gonzalo Higuain tilbake i AC Milan-troppen så tror jeg dette blir en umulig oppgave for laget fra Luxemborg. Det skal være klasseforskjell og AC Milan bør vinne med flere mål.

Tippetips: Milan -2 (Europeisk) – 1.74 hos Coolbet


 

Rosenborg – Celtic

Torsdag 18:55

Denne kampen handler kun om heder og ære for Rosenborg, som ligger desidert sist i gruppe B med null poeng etter fire kamper. Har sett katastrofale ut i samtlige kamper i Europa League i år, men de har riktig nok møtt motstandere på ett helt annet nivå. Rini Coolen sparer Pål Andre Helland til cupfinalen på søndag og mangler fra før Issam Jebali som trolig blir klar til cupfinalen. Celtic på sin side står med seks poeng etter fire kamper, like mange som Leipzig på 2. plass, og har gode muligheter til avansement med seier her i kveld.

Celtic vant motsatt oppgjør 1-0 etter en sen, men fortjent scoring etter 87 minutter spilt av Leigh Griffiths på Celtic Park. Kunne sett mye verre ut for Rosenborg den kampen om de ikke hadde blitt reddet av André Hansen som så mange ganger tidligere denne sesongen. Da Rosenborg allerede er ute av gruppespillet og prioriterer cupfinalen og Celtic spiller for avansement, så kan jeg ikke se for meg noe annet enn at Celtic vinner denne kampen enkelt.

Tippetips: Celtic -0.5 (Europeisk Handikap) – 1.64 hos Coolbet


 

Salzburg – RB Leipzig

Torsdag 18:55

Red Bull-lagene møtes igjen til toppkamp i gruppe B. Salzburg topper gruppen med 12 poeng etter fire kamper, mens Leipzig har seks poeng. Ved uavgjort eller seier i denne kampen er Salzburg videre i Europa League, men Leipzig trenger først og fremst seier ettersom at Celtic er store favoritter til å slå Rosenborg og vil da stå med ni poeng før siste kamp i gruppespillet.

rizk julekalender
Sjekk dagens luke hos Rizk i deres julekalender!

Sist oppgjør mellom disse lagene endte 3-2 til Salzburg i en forrykende kamp hvor Fredrik Gulbrandsen ble matchvinner etter 90 minutter. Salzburg har hatt en forrykende sesong så langt og er ubeseiret etter 25 kamper, og vil nok gjerne opprettholde denne statistikken og vinne gruppen med et godt resultat i denne kampen. Leipzig på sin side har holdt nullen i syv av deres ni siste kamper, men jeg tror ikke det skjer i denne kampen da de har alt presset på seg og må score mål. Jeg tror fort vi kan se et lignende resultat på Red Bull Arena (Salzburg) som vi gjorde på Red Bull Arena (Leipzig) med så mange gode offensive spillere for begge lag.

 

Tippetips: Begge lag scorer + Over 2.5 mål – 1.84 hos Rizk

Longshot: Salzburg til å vinne + begge lag scorer –  4.75 hos Coolbet


 

St. Liege – Sevilla

Torsdag 21:00

Vinn eller forsvinn for Standard Liege i denne kampen. Står med seks poeng etter fire kamper og har tre poeng opp til Krasnodar og Sevilla på 1. og 2. plass med ni poeng. Sevilla vil trolig være klare for avansement med uavgjort eller bedre i denne kampen og kan ligge lavt og kontre St. Liege i senk.

Sevilla feide St. Liege av banen og vant 5-1 da lagene møttes på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i September. Det var så stor forskjell på lagene sist de møttes at jeg kan ikke forstå noe annet enn at Sevilla skal være store favoritter til å vinne denne kampen når de kan ligge lavt og kontrollere kampen slik de vil. St. Liege-forsvaret vil få det svært tøft uansett om Sevilla stiller med Wissam Ben Yedder, Andre Silva, Luis Muriel eller Quincy Promes på topp, som alle har tatt godt vare på mulighetene de har fått denne sesongen. Med svake resultater i hjemlig serie og i Europa League så tror jeg at Sevilla blir et par hakk for sterke for Standard Liege også i denne kampen.

Tippetips: Sevilla -0.5 (Europeisk) – 1.80 hos Fansbet