Skrevet av Shayan Jalilian


En deilig helg med seriefotball er over, men det stopper heldigvis ikke der. Denne tirsdagen og onsdagen spilles nemlig den femte runden av Champions League. Dette er en svært viktig runde for flere lag som nå få avgjort sin skjebne med tanke på avansement til neste runde.

PSG – Liverpool

Onsdag – 21:00

Denne rundens mest attraktive oppgjør spilles i Paris mellom «PSG» og Liverpool. I Paris måles man kun etter det man gjør i Europa, ikke i hjemlig serie. Thomas Tuchel har likevel levert varene i Ligue 1 og klubben står med 14 seiere, null uavgjort og null tap, det er overlegent. De har scoret 46 mål og kun sluppet inn syv mål på 14 serierunder. Klubben som ligger nærmest er Lyon og de er allerede 15 poeng bak. Dette setter ting veldig i perspektiv og sier oss noe om at Paris Saint-Germain rett og slett er for gode og overlegne i den franske serien.

I Champions League er det derimot helt annerledes, og denne gruppen er den som det er knyttet mest spenning rundt. Med to runder igjen leder Liverpool og Napoli gruppen med seks poeng, mens Paris akkurat nå er på tredjeplass med fem poeng. Napoli spiller mot Røde Stjerne, der det bør og skal bli tre poeng. Dersom PSG taper denne kampen, vel, da kan det fort lukte Europa League, noe som vil være et enormt fiasko.

DsnRtT4X4AEU_h0
Coolbet har åpnet sin julekalender allerede nå – Se dagens luke!

Skal det endelig lykkes i Premier League for Liverpool sin del da? De har åpnet sesongen meget bra med ti seiere og tre uavgjort på 13 kamper, og ligger kun to poeng bak Manchester City som leder serien. Det er nå på tide at Jürgen Klopp vinner titler med tanke på alle pengene som ble brukt i sommer, og denne sesongen kjempes det virkelig på alle fronter.

Dette er en svært, svært viktig kamp for begge lag. Det omvendte oppgjøret endte 3-2 til Liverpool på Anfield etter en sen matchvinner-scoring av Roberto Firmino. Neymar og Kylian Mbappé pådro seg begge skader i landslagpausen men skal være klare for spill ifølge PSG-sjefen Thomas Tuchel. Jeg tror vi på ny får en målrik affære, der det er helt umulig å spå vinneren av denne kampen.

Tippetips: Over 2.5 mål1.48 hos Coolbet

Spillforslag: Over 3.5 mål – 2.19 hos Coolbet


 

Tidligere tips:

Juventus – Valencia

Tirsdag – 21:00

Juventus-lokomotivet fortsetter å male på i Serie A og ser helt ustoppelige ut i hjemlig serie for tiden. Tolv seiere, et uavgjort og null tap er fasit etter 13 spilte kamper. Torino-laget er etter min mening, sammen med Manchester City, favoritter til å vinne Champions League. Det skyldes flere årsaker, men det er først og fremst på grunn av en viss portugiser. Juventus har med omtrent det laget de har nå kommet til to Champions League-finaler de siste fire sesongene, men har manglet det siste lille som skal til for å vinne Europas gjeveste klubbturnering.

Fanboosts
Se Fansbet sine oddsboosts til Champions League her – Under fanboosts i menyen

Cristiano Ronaldo er en vinnerskalle verden aldri har sett maken til, og jeg tror han er den faktoren som kan vippe en eventuell Champions League-finale i favør Juventus. Når det gjelder denne Champions League-gruppen har Juventus vunnet tre kamper og tapt et. Tapet kom på hjemmebane mot Manchester United i forrige runde, men den ser jeg på som et arbeidsuhell da United etter min mening ikke var farlige på noe annet enn dødballer.

Valencia har på sin side slitt stort i LaLiga denne sesongen, men i de to siste kampene har de forbedret seg kraftig og slo først Getafe 0-1 på bortebane før landslagpausen, og vant også i helgen 3-0 på hjemmebane mot Rayo Vallecano. Det er fryktelig jevnt i LaLiga denne sesongen, og disse to seierne har gjort at de har avansert helt fra en 16.plass til en 10.plass på kun to serierunder.

Deres bedring i form skyldes mye det faktum at Goncalo Guedes er tilbake fra skade. Kantspilleren står stort sett for alt det som skapes fremover i banen. Valencia er nødt til å vinne denne kampen. Dersom de taper, og Manchester United vinner, så må mest sannsynlig Valencia gjøre seg klar til å spille utslagsrunder i Europa League i stedet for Champions League.

180829140905-cristiano-ronaldo-juventus-champions-league-super-tease.jpg

I denne kampen spiller jeg handikap fulltid 0-1. Det betyr at Valencia på en måte starter med en 0-1-ledelse, og at Juventus må vinne med minst to mål for at spillet skal gå inn. Jeg mener, til tross for at Valencia har vært bra i det siste, at Juventus rett og slett skal være et mye bedre fotballag, spesielt på hjemmebane. Juventus vant forrige møte mellom disse to klubbene 0-2, til tross for å ha spilt med én mann mindre i store deler av kampen. Jeg tror Juventus tar seg av dette greit, og at Cristiano Ronaldo tegner seg på scoringslisten, han eier tross alt denne turneringen.

Tippetips: Juventus -1 (Europeisk Handikap) 2.25 hos Coolbet

Spillforslag: Cristiano Ronaldo-scoring – 1.54 hos Fansbet


Manchester United – Young Boys

Tirsdag – 21:00

Manchester United ligger på andreplass i gruppe H, og en seier her kombinert med at Juventus gjør jobben på hjemmebane mot Valencia, vil resultere i avansement for The Red Devils. Jose Mourinho har etter hvert blitt en uønsket mann blant flere United-supportere men det ser enn så lenge ut som at han har tillit fra styret. Mourinhos gutter har hatt en skrekkelig start på sesongen og ligger på 7.plass, syv poeng bak Chelsea som ligger på 4.plass. Det er med andre ord en stor fare for at man ikke får se United i Champions League neste sesong dersom problemene skulle vedvare.

cl coolbet.png

Young Boys vet undertegnede lite om annet enn at de er tabelljumbo i denne gruppen, og at de ligger på 1.plass i hjemlig serie hele 16 poeng foran tabelltoer Basel. Mourinho var svært lite fornøyd etter helgens 0-0-kamp på hjemmebane mot Watford og etterlyste mer «hjerte» av spillerne sine. Den responsen tror jeg han får i form av en storseier i denne kampen. Laget fra den røde delen av Manchester knuste Young Boys i motsatt oppgjør 0-3. Jeg tror de gjør jobben i denne kampen også, og vinner med minst to mål eller mer.

Tippetips: Manchester United -1 (Europeisk Handikap)1.88 hos Coolbet