Skrevet av Anders Lilletvedt


Premier League er tilbake igjen etter en liten landslagspause og jeg har sett ut flere spill blant topplagene denne runden. Dette er mine tippetips:

 

Watford v Liverpool

Lørdag 16:00

Watford står med 4-0-2 på hjemmebane i år og er det sjette beste hjemmelaget i Premier League denne sesongen. De har sluppet inn åtte mål på hjemmebane i løpet av deres seks kamper, noe som ikke er særlig betryggende mot et Liverpool-lag som har scoret i alle deres seks bortekamper, og som har ni mål på bortebane så langt i år.

Watford har i snitt tre mål per kamp på hjemmebane denne sesongen og har scoret to eller flere i fire av seks kamper. De har kun holdt nullen i to av dem, mot svake lag som Huddersfield og Brighton og vil nok få det vanskelig mot et mye sterkere Liverpool-lag. Liverpool slipper inn få mål og står med kun fem baklengs denne sesongen, men har kun holdt nullen i to av seks bortekamper, mot Huddersfield og Crystal Palace.

rizk julekalender.png
Rizk deler ut gaver hver dag fremover i sin julekalender – Sjekk ut dagens luke!

Liverpool står med ni seire etter 12 runder og i samtlige av deres ni seire så har de ledet til pause og ved fulltid. De er nok ivrige på å få noen mål så fort som mulig på Watford også, slik at de muligens kan spare noen spillere i andre omgang ettersom at de møter PSG i en svært viktig Champions League-kamp til midtuken.

Sist lagene møttes endte oppgjøret 3-3 og jeg tror neppe det blir en målfattig kamp mellom disse lagene. Roberto Perreyra har vært i storslag på hjemmebane og står med fire fulltreffere hjemme på Vicarage Road og er nok den spilleren Liverpool må passe seg mest for.

Jeg tror vi får et målrikt oppgjør som Liverpool vinner, men skal ikke se bort ifra at Roberto Perreyra leverer enda en gang på hjemmebane.

Tippetips:

Over 2.75 mål – 1.80 hos Rizk

Liverpool HT/FT – 2.50 hos Rizk

 

West Ham – Manchester City

Lørdag 16:00

Manchester City cruiser videre mot enda et ligagull og har nå vunnet syv kamper på rad siden 0-0 kampen mot Liverpool. Har holdt nullen i fem av disse syv kampene og slapp kun inn ett trøstemål fra Manchester United og Southampton i to komfortable seire.

 

West Ham er som vanlig i ingenmannsland på 13. plass, men lider også av at de har vært svært skadeutsatte denne sesongen. Må klare seg uten langtidsskadde spillere som Andriy Yarmolenko og Manuel Lanzini som kunne utgjort en forskjell. West Ham sliter virkelig på hjemmebane og scorer kun 1,33 mål per kamp, da blir det svært vanskelig å score mot et så kompakt lag som Manchester City. Manchester City har vunnet med tre eller flere mål i deres fire siste bortekamper mot West Ham og jeg kan ikke se for meg noe annet enn at de vinner komfortabelt denne kampen også.

Tippetips: Manchester City -1.5 (Asiatisk) – 1.68 hos Rizk

 

Tottenham – Chelsea

Lørdag 18:30

Mauricio Pochettino mot Maurizio Sarri, 4. plass mot 3. plass – For en kamp dette blir. Tottenham står med 9-0-3 etter 12 kamper denne sesongen og møter et ubeseiret Chelsea-lag med 8-0-4 denne sesongen. Tottenham hadde en noe rusten start på sesongen, men har bare sett bedre og bedre ut, Chelsea på sin side så svært gode ut i starten av sesongen, men har stagnert noe etter min mening, selv om de har fått gode resultater.

Begge lagene har scoret i fire av de fem siste kampene disse lagene har møttes og alle fire har endt med over 2.5 mål. Ingen av disse lagene pleier å ha noe spesielt overtak over det andre laget og det er svært uforutsigbart å si hvem som kommer til å vinne, men begge lag har så mange gode offensive spillere at jeg tror vi ser at begge lag scorer i denne kampen og får over 2.5 mål.

Tippetips: Begge lag til å score + Over 2.5 mål – 1.98 hos Rizk