Skrevet av Shayan Jalilian

Endelig er alles verste mareritt i form av landslagpause over, og denne helgen er det duket for aksjon i verdens beste liga igjen, og vi har flere svært spennende kamper i vente.

Leganés – Alavés

Fredag 21:00

Leganés sliter tungt om dagen. Madrid-klubben overrasket stort forrige sesong under Asier Garitano, der høydepunktet blant annet var at de slo ut Real Madrid i Copa del Rey. Før denne sesongen valgte Garitano å prøve lykken i Real Sociedad, og inn kom tidligere Alavés- og Southampton-trener, Mauricio Pellegrino. Det har ikke gått særlig bra og Leganés ligger i skrivende stund på 18.plass med 10 fattige poeng etter 12 spilte kamper. De har ikke vunnet en kamp siden 6.oktober, det er svært dystert for klubben som overrasket alle forrige sesong.

gtrgtrt.png
Dagens kamp hos Coolbet – 100% tilbakebetalingsprosent på H-U-B og pengene tilbake ved 0-0

 

Det lukter derimot mye mer svidd av bortelaget, som til nå har vært sesongens store overraskelse. Abelardos gutter ligger på 4. plass (!) med 23 poeng etter 12 kamper, det er knallsterkt. Siden Abelardo tok over forrige sesong har de tatt 64 poeng i løpet av 37 kamper, dette ville altså gitt en femteplass forrige sesong dersom han hadde vært der fra serierunde én. Det er så vanvittig imponerende at man sliter med å sette ord på det.

Til kveldens kamp har jeg funnet et spill som jeg synes ser spennende ut, nemlig 1.70 i odds på at det blir uavgjort/Alavés-seier. Ingen av lagene sliter merkverdig med skader men det har kommet noen rykter i de siste timene om at Leganés-målvakt, Ivan Cuellar må stå over med en liten skade, og at Andriy Lunin som er på lån fra Real Madrid kommer til å få sin LaLiga-debut. Det er potensielt dårlige nyheter for hjemmelaget, da Cuellar har vært deres beste spiller til nå. Selv om Alavés spiller på bortebane, så tilsier alt av tall og magefølelse at de i utgangspunktet burde vinne denne kampen uten store problemer. Jeg kunne også ha spilt DNB til 2.50 i odds, men jeg spiller heller uavgjort/Alavés i tilfelle det skulle bli uavgjort.

Tippetips: Uavgjort/Alavés1.70 hos Coolbet

Spillforslag: Alavés DNB (Draw No Bet) – 2.54 hos Coolbet


 

Eibar – Real Madrid

Lørdag 13:00

Eibar har gjort det som forventet denne sesongen og ligger på 13.plass med 15 poeng etter 12 kamper. José Mendilibars-menn har ikke vært like gode som de var forrige sesong, men det kan man heller ikke forvente med tanke på deres økonomi og at de mistet flere viktige spillere i sommer. Eibar-treneren har likevel fyrt på alle sylindere i forkant av morgendagens kamp mot Real Madrid, og sa i et pressekonferanse at han føler seg sikker på seier dersom spillerne følger kampplanen han har lagt.

Real Madrid begynner å komme seg ut av den krisen de lenge har vært i denne sesongen. Fire strake seiere nå under ny trener, Santiago Solari, tilsier at Real Madrid ligger på 6.plass med 20 poeng, kun fire poeng bak serieleder Barcelona. Dette sier alt om hvor jevnt LaLiga er denne sesongen, og Real Madrid kan potensielt ende serierunden som den store vinneren, ettersom at Atlético Madrid skal ta imot Barcelona senere på kvelden.

DsnRtT4X4AEU_h0
Bli med på Coolbet sin julekalender – Premier hver dag!

Til denne kampen spiller jeg at Real Madrid får over 4.5 hjørnespark til 1.74 i odds hos Coolbet. Los Blancos er mere på hugget nå, og spillere som Asensio, Benzema og Bale vet at de nå må begynne å levere varene. Jeg ser for meg et Real Madrid-lag som vil angripe mye og dermed blir det ofte en del hjørnespark. På de siste 5 kampene har Real Madrid fått 1, 14, 8,7 og 2 hjørnespark. De to kampene der de fikk 1 og 2 hjørnespark var mot henholdsvis Celta Vigo og Barcelona, to lag som spiller helt annerledes fotball enn det Eibar gjør.

Tippetips: Real Madrid over 4.5 hjørnespark 1.74 hos Coolbet


Atlético Madrid – Barcelona

Lørdag 20:45

Helgens aller største oppgjør spilles lørdag kveld på Wanda Metropolitano mellom Atlético Madrid og Barcelona. Los Colchoneros ligger på 3.plass med 23 poeng, og er kun et poeng bak Barcelona. Atlético Madrid er ubeseiret på sine fem siste kamper, og kommer inn i denne kampen med god selvtillit. Frente Atleti (de mest trofaste supporterne) har i forkant av kampen sendt ut pressemeldinger der de har oppfordret supporterne til å lage liv allerede fra oppvarmingen starter, og de planlegger samtid en stor tifo når spillerne entrer banen. Det kommer med andre ord til å bli en ordentlig heksegryte!

Barcelona som har klart seg uten Messi i flere uker ligger på tabelltopp med 24 poeng. Ernesto Valverdes gutter imponerer ikke så altfor ofte spillemessig, og ble regelrett rundspilt av Real Betis på Camp Nou i 3-4-tapet forrige runde. Likevel er det slik at de har tidenes beste fotballspiller på laget, og argentineren er klar for å møte Atlético Madrid i morgen. I denne kampen spiller jeg Lionel Messi-scoring til 2.15 i odds. Argentineren spiller ofte fantastiske kamper mot Atlético Madrid, og i morgen er Diego Godin ute med skade. Det tror jeg Messi kommer til å utnytte med en scoring, enten den kommer gjennom åpent spill, frispark eller et straffespark.

Tippetips: Lionel Messi-scoring2.15 hos Fansbet