Skrevet av Christopher Vagnild


Kjører på med ukens første tips. Forrige uke avsluttet bra med fint tips med gode marketbeats, vi fortsetter å kjøre på. Vi har nå gått igjennom ca. 20% av regular season – så mye moro gjenstår!

Philadelphia 76ers – New Orleans Pelicans

01:00

Denne kampen har jeg store forhåpninger til. Her kan det bli fullstendig fyr i teltet. 76ers er kanskje det mest spennende laget å se på om dagen, og Pelicans kan slå hvem som helst om de har motivasjonen på plass. Her tror jeg det er to lag som vil tråkke på gassen og holde den inne gjennom hele kampen – noe den høye totallinja på 236.5 gir medhold i. Begge lagene ligger godt over poengsnittet i NBA, og begge lagene har tre seiere på rad med én dag hvile siden forrige kamp.

Her er det mange spennende variasjoner man kan se på. Jeg har sett meg ut en linje på Ben Simmons. Ben Simmons har utviklet et godt all-round game og kan bli en fremtidig triple-double maskin. I denne matchen derimot er det flere høye returlinjer, jeg tror det skal være vanskelig for unggutten å matche gjennomsnittet sitt på 9.2 denne sesongen.

Embiid, Davis, Mirotic, Randle (i tillegg til Ben Simmons) er forventet å ligge rundt 10-tallet. Pelicans har denne sesongen ikke til vane å gi motstanderne gode arbeidsforhold under kurven – noe jeg tror blir tilfellet i dag også, spesielt med kamphanene Anthony Davis og Joel Embiid der som skal måle krefter på ordentlig. Pelicans ligger også godt over snittet på offensive returer, noe som gir spillet en ekstra edge.

Tippetips: Ben Simmons under 9.5 rebounds – 1.90 hos Fansbet

 

Minnesota Timberwolves – Denver Nuggets

02:00

Resultatmessig er denne kampen vanskelig å spå. Denver Nuggets er kanskje i dårlig form, men Timberwolves er umulige å bli kloke på. Vi skal derfor avstå 1×2-linja og gå på spillerspesialene.

Vi har tidligere hatt gode resultater der vi spiller på «big-men» mot Timberwolves. De er nesten dårligst i ligaen på å gi opp returer, og tillater utrolig mye poeng under kurva. Om vi skal se Timberwolves i sluttspillet i år er dette et av fokuspunktene de må ha på agendaen.

Det betyr ikke så mye for oss, bortsett fra at vi skal ta til oss poenglinja til Nicola Jokic. Over 18,5 poeng på en av ligaens mest interessante «big-men» synes jeg er spiselig. Har gått over linja i fire av de fem siste (sett bort i fra kampen han gikk ut med skade) og møter i dag, som sagt, et lag det skal være gode arbeidsmuligheter mot. Han blir vel direkte matchet opp mot Karl-Anthony Town og/eller Taj Gibson som ikke er overlykkelig for denne duellen.

Tippetips: Nicola Jokic over 18.5 poeng – 1.80 hos Fansbet