Skrevet av Anders Lilletvedt


Mens mange river seg i håret av at det er landslagskamper før siste runde i Eliteserien, så jubler vi for at Nations League endelig er tilbake igjen. Ikke bare har Nations League erstattet ubetydelige treningskamper, men det har også vært svært inntektsgivende for oss i Tippefans og jeg er sikker på at denne trenden fortsetter. Her er våre tips til runden.

Gibraltar – Armenia

Fredag – 20:45

Ingen i sin villeste fantasi hadde trodd at Gibraltar skulle være helt oppe og kjempe om opprykk i Liga D, Gruppe 4, men nå står de altså med seks poeng etter fire kamper og er kun tre poeng bak Makedonia som topper gruppen. Oktober var en fantastisk måned for Gibraltar som vant begge deres kamper i Nations League, 2-1 mot Liechtenstein og 1-0 mot nettopp Armenia. Utenom disse kampene har de kun vunnet en av deres 25 siste kamper, så å vinne er ikke hverdagskost for disse gutta.

Armenia har satt seg selv i en vanskelig situasjon når de tapte 1-0 mot Gibraltar og ligger tre poeng bak Makedonia på topp. Armenia skapte sjanse etter sjanse mot Gibraltar, men var både udyktige og uheldige som fikk hver avslutning stoppet av Kyle Goldwin i Gibraltar-buret. Burde scoret minst tre mål med deres 34 avslutninger i løpet av denne kampen, sammenlignet med Gibraltars seks avslutninger.

Jeg tror et Armenia-lag ledet av Henrikh Mkhitaryan vil slå hardt tilbake mot et Gibraltar-lag som skal være flere hakk dårligere. Selv på en middels dag skal Armenia slå Gibraltar komfortabelt og de trenger disse tre poengene om de skal ha mulighet til å rykke opp til Liga C. Kun tilfeldigheter gjorde at de tapte mot Gibraltar sist og jeg tror de vinner enkelt i denne kampen.

 

Tippetips: Armenia -1.5 (Asiatisk handicap) – 1.78 hos Fansbet

46485520_203642293768638_231182344193572864_n.jpg

Malta – Kosovo

Lørdag – 18:00

Malta ligger sist i Liga D, Gruppe 3 med fattige to poeng etter fire kamper og har ingen sjanse til å avansere til Liga C i denne gruppen. Har vært ganske heldige som har fått med seg noen poeng til nå, for de har blitt rundspilt i nesten alle kampene deres og møter nå gruppens aller beste lag i Kosovo.

Kosovo topper gruppen med åtte poeng etter fire kamper og er favoritter til å vinne gruppen med kun to kamper igjen å spille. Ved seier mot Malta er de nærmest sikret opprykk til Liga C og noe annet enn seier i denne kampen vil være en stor overraskelse. Vant 3-1 mot Malta sist lagene møttes og en gammel kjenning, Valon Berisha (tidligere Viking), var svært involvert i seieren. Kunne vunnet den kampen med enda større sifre og Malta scoret på en av deres to sjanser i kamper.

Kosovo er såpass mye bedre enn Malta at jeg tror de scorer minst to mål i denne kampen og fort enda flere enn det. Malta har kun vunnet en fotballkamp siden 2015 og jeg har ingen tro på at dette blir den andre. Valon Berisha og Kosovo vinner dette komfortabelt!

 

Tippetips: Kosovo -1 (Asiatisk handicap) – 1.79 hos Fansbet


 

Tidligere tips:

Kroatia – Spania

Torsdag 20:45

Kroatia ligger desidert sist i Liga A, Gruppe 4 med ett fattig poeng etter to kamper. 0-6 i målforskjell etter å ha spilt 0-0 mot England og at de tapte hele 6-0 i motsatt oppgjør mot Spania. Kroatia har rett og slett ikke vært til å kjenne igjen etter suksessen i VM og står med 1-2-1 på deres fire siste kamper siden. Den eneste seieren kom mot en relativt enkel motstander i Jordan.

hgtry
Ivan Rakititc og Kroatia fikk bank i forrige kamp.

De har kun scoret tre mål og sluppet inn åtte mål i løpet av disse fire kampene og den statistikken kan fort forverre seg etter denne kampen. Kroatia ha tre poeng i denne kampen om de skal en sjanse til å unngå nedrykk til Liga B.

Spania leder gruppen med seks poeng etter tre kamper og vil med seier her være klare for semifinale i Nations League neste sommer. Spania står med 3-0-1 siden VM og er nok fulle av selvtillit etter å ha filleristet nettopp Kroatia for to måneder siden.

Spania har sett meget friske ut under Luis Enrique, med unntak av forrige kamp mot England hvor de noe ufortjent tapte 2-3 og hadde fortjent uavgjort etter enveiskjøring i andre omgangen.

Til tross for at Kroatia er et meget bra hjemmelag, så synes jeg oddsen på Spania-seier er alt for høy. Kroatia er i elendig form, mens Spania er i knallform og skal være for sterke for dette Kroatia-laget. Jeg tror Spania vinner og tar seg videre i Nations League.

 

Tippetips: Spania -0.25  (Asiatisk handicap) – 1.82 hos Fansbet

 

Belgia – Island

Torsdag 20:45

Belgia ligger likt med Sveits med seks poeng i Liga A, Gruppe 2, men de har en kamp mindre spilt enn Sveits. Er store favoritter til å vinne denne gruppen og har vunnet 2-1 mot Sveits og 3-0 mot Island så langt i Nations League. Vant som sagt 3-0 mot Island sist lagene møttes og angrepstrioen bestående av Eden Hazard, Romelu Lukaku og Dries Mertens var igjen arkitektene som fikset nok en seier for «The Red Devils». Står med råsterke 16-3-1 på deres 20 siste kamper og er blitt et av verdens beste landslag.

Island ligger på bunn i gruppen med null poeng etter tre kamper og 1-11 i målforskjell. Rykker med stor sannsynlighet ned i Liga B, for dette Island-laget er ikke i nærheten av samme nivå som Island vi har sett de siste årene og spesielt i EM 2016.

fgdth.png
Fansbet har disse og en flere oddsboosts til Nations League. Du finner de under «fanboosts»

Heimir Hallgrimsson trakk seg etter VM i sommer etter en rekke skuffende resultater, men ansettelsen av Erik Hamren kan ikke sies å ha vært en suksess så langt. Har tapt 6-0 mot Sveits, 3-0 mot Belgia, 2-1 mot Sveits og spilt 2-2 mot Frankrike i hans fire første kamper.

Roberto Martinez har fått Belgia til «endelig» å se ut som et bra fotballag og de skal være flere hakk for sterke for Island. Jeg tror de vinner komfortabelt på hjemmebane og nærmest sikrer avansement i Nations League.

 

Tippetips: Belgia -1.75 (Asiatisk handicap) – 1.67 hos Fansbet

 

Ungarn – Estland

Torsdag 20:45

Bunnoppgjør i Liga C, Gruppe 2. Ungarn står med fire poeng, mens Estland har ett poeng etter fire kamper. Sist lagene møttes endte det 3-3 etter en forrykende kamp i Tallinn, hvor Estland var nærmest å ta med seg tre poeng.

Ungarn står med 6-2-12 på deres 20 siste kamper og i kampene de har vunnet så har de kun vunnet med mer enn ett mål ved to anledninger, mot svake lag i Andorra og Latvia. Estland står med 7-5-8 på deres siste 20 kamper og i tapene deres har de kun tapt ved mer enn ett mål ved tre anledninger, mot Marokko, Georgia og Finland.

Jeg tror dette blir jevn kamp som det ble i Tallinn, og dersom Estland skulle tape så tror jeg ikke de gjør det med mer enn ett mål. Taijo Teniste og Estland så best ut sist lagene møttes og jeg synes det er god verdi i Estland med handikap her.

Tippetips: Estland +1.5 (Asiatisk handicap) – 1.64 hos Fansbet

 

Hellas – Finland

Torsdag 20:45

Hellas svinger voldsomt i prestasjonene og ligger på 2. plass i gruppen etter fire kamper med seks poeng. Må vinne begge de siste kampene om de skal ha et håp om avansement til Liga B. De scorer lite mål og slipper inn lite mål og har en målforskjell på 3-4 så langt i gruppespillet.

Spillere som Konstantinos Fortounis og Konstantinos Mitroglou er spillere man gjerne hadde forventet mer av i Nations League og som trenger å levere dersom Hellas skal vinne denne kampen, men det hjelper ikke særlig når resten av kollektivet svikter.

fansbet fantasy nations league

Finland troner på topp i gruppen med 12 poeng etter fire kamper, og kan med poeng i denne kampen forberede seg på opprykk til Liga B i Nations League. Står med 5-0 i målforskjell etter fire kamper og har sett bunnsolide ut defensivt under Markku Kanerva. Står med 7-1-1 i kalenderåret og har kun sluppet inn tre mål.

Hellas er laget som må jakte poeng i denne kampen og det passer et godt strukturert lag i Finland helt utmerket. Finland var klart best da lagene møttes sist og vant 2-0 etter scoringer av Pyry Soiri og Glen Kamara. Hellas er ikke akkurat kjent for å score mye mål og jeg synes verdien ligger i uavgjort eller seier til Finland her.

 

Tippetips: Finland +0.5 (Asiatisk handicap) – 1.81 hos Fansbet