Skrevet av Martin Stallvik


Natt til torsdag er det ikke fullt så mye trykk i NHL, men det er allikevel noe med verdi. Natt til fredag er det mer action, slik at denne teksten blir oppdatert med nye spill i løpet av torsdag ettermiddag. Her er tips til nattens kamper fra vår NHL-ekspert.

Calgary Flames – Montreal Canadiens

03:00 fredag

Det er bekreftet at det blir Smith mot Price i målet her – to normalt stabile målvakter, men som har slitt denne sesongen og har et målsnitt imot på over tre pucker per kamp. Flames er favoritter, og skal også være det beste laget her, men det betyr ikke at det ikke blir målrikt. De siste fem hjemmekampene for Flames har sett i snitt 8.6 scoringer, mens de siste fem bortekampene for Canadiens har inneholdt 6.4 scoringer. Jeg ser derfor verdi i et par spillerpoeng-spill.

20-åringen Tkachuk Spiller masse powerplay, og scorer både der og fulltallig. Scoret i to av de tre siste totalt, to av de tre siste hjemme og i forrige møte mellom lagene. Står så langt med syv på 18 kamper, men snittet og økningen over de siste par årene tilsvarer at han bikker 30 treff i år.

Selv om Canadiens er underdogs, er de ikke ufarlige fremover. Tatar hos gjestene står så langt med 15 poeng på 18 opptredener, hvor han har bidratt med poeng i tre av de fire siste. Gallagher spiller på samme linje, og står med 12 poeng på 18 kamper. Begge to spiller også mye powerplay, og ved en scoring for Canadiens kan de begge fort være involvert. Flames har først og fremst sin styrke fremover, og her mener jeg det er godt betalt.

Tippetips:

Tkachuk-scoring – 3.50 hos Coolbet
Tatar-poeng – 1.87 hos Coolbet
Gallagher-poeng – 1.82 hos Coolbet

 

Columbus Blue Jackets – Florida Panthers

01:00 fredag

Panthers har virkelig funnet formen etter en elendig start, og topper formtabellen de siste fem kampene. Blue Jackets på sin side har holdt det jevnt. Det begge lagene har til felles er at begge deres førstemålvakter har funnet storformen i det siste. Bobrovsky har sluppet inn tre mål på sine siste tre kamper fra start for vertene, mens Luongo på sin side har sluppet inn fire på like mange kamper for gjestene.

Derfor forstår jeg ikke helt hvordan bookmakerne har tenkt her med oddsen. Ingen av de er bekreftet i mål, men begge starter etter all sannsynlighet og derfor ser jeg god verdi i å prøve et underspill.

Tippetips: Under 5.5 scoringer i kampen – 1.98 hos Rizk


Tidligere tips:

Chicago Blackhawks – St. Louis Blues

02:00 torsdag

Blackhawks sliter med å finne rytmen om dagen, og står med hele åtte strake tap. Her har de sjansen til å begynne å snu på det når de starter en rekke med hjemmekamper. Blues på sin side har heller ikke vært like sterke som de kanskje hadde håpet på, mye takket være svakt målvaktspill av mye omtalte Allen.

velkomstbonus coolbet2.png

Dette tror jeg fort blir en kamp med mange scoringer, slik det har blitt i alle de tre møtene mellom lagene denne sesongen.  Blackhawks har rotert mye på linjene sine de siste kampene, slik at det er vanskelig å avgjøre hvilke målscorerspill det faktisk er verdi i.

Lettere er det hos gjestene. Første-senter Schenn er ute med skade, og derfor har O’Reilly vikariert der – med stor suksess. Står så langt med 21 poeng, hvorav åtte scoringer og 13 assists. En annen spiller som har truffet mål i det siste for Blues er backen Pietrangelo som står med to scoringer på de siste tre kampene, i tillegg til en fulltreffer sist lagene møttes. Endte på 14 og 15 scoringer de to siste sesongene. Coolbet har god odds på begge to.

Tippetips:

O’Reilly-scoring (Blues) – 3.30 hos Coolbet

Pietrangelo-scoring (Blues) – 5.50 hos Coolbet