Skrevet av Christopher Vagnild


Denne runden er det også spill der Houston Rockets er bidragsytere og nå har vi kanskje lært at de ikke er til å stole på? Første kamp ut er mellom Detroit Pistons – Charlotte Hornets og starter allerede 21:30 og gir oss gode muligheter til å følge den live.

Detroit Pistons – Charlotte Hornets

21:30

Søndagens Europa-vennlige kamp er en batalje mellom to relativt like lag. Pistons ser ut til å ha kommet seg ut av en formdupp og har to strake seiere. De har slått Atlanta og Orlando. Hornets på sin side har levert jevnt hele sesongen og kommer fra et kjipt overtidstap mot Philadelphia 76ers.

Jeg tror denne kampen blir jevn helt til kampens siste spilleminutt og det gir mye tid på gulvet for starterne hos begge lag. Spesielt hos Detroit er det stor forskjell i benk og startere og dette kan være en faktor som gjør at linja pushes over.

Begge lag snitter over 110 poeng per kamp, og er altså ikke uvant med høye linjer. Detroits største stjerne, Blake Griffin, hadde en rolig dag på jobben mot Atlanta sist og hadde 6 poeng på 25 minutter på 2/10 skudd, i tillegg til 9 returer og 9 assists. Jeg tolker det som at han ikke trengte å yte mer og konserverte energi. Regner med han er tilbake på normalt nivå igjen i dag og da er det plutselig 15 poeng å hente der.

Ingen nye skader for noen av lagene og begge har hatt en hviledag siden sist match. Tror denne linjen kan bli justert noen hakk opp før kampstart, så derfor tar vi det tidlig.

Tippetips: Over 222.5 poeng – 1.90 hos Coolbet

 

Houston Rockets – Indiana Pacers

01:00

Vi har hatt troen på Rockets flere ganger denne sesongen, men det virker aldri til å gå helt inn. Selv om de har hatt noen kamper, har de ikke fått helt sving på spillet. De virker ekstremt avhengig av at Chris Paul og/eller James Harden gjør jobben hver kveld, altså en stor forandring fra tidligere år da de hadde meget sterke rollespillere til å supplementere i større grad enn nå.

Nå kommer de direkte ut fra et tap mot San Antonio Spurs der både Paul og Harden spilte over 38 minutter, noe som åpenbart ikke taler i deres favør. Nå er det ikke ekstreme avstander mellom Houston og San Antonio, men det blir uansett mindre tid til å jobbe med ting til i nattens kamp.

Lagene møttes for en ukes tid siden i Indianapolis og da vant Houston knepent 94-98. På skadefronten til Rockets er Carmelo Anthony og Gerald Green stilt som usikker – begge disse fikk gode minutter sist kamp.

På Pacers sin side er Domantas Sabonis eneste usikkerhetsmomentet. Jeg mener oddsen stiller Rockets som for store favoritter til kveldens oppgjør og at verdien ligger på Pacers. De har en god mulighet til å ta med «poengene» hjem.

Tippetips: Indiana Pacers (three-way) – 2.55 hos Rizk

 

 

Lykke til!