Skrevet av Christian Andresen


Det er mange tuneringer i CS verden om dagen, men jeg har tatt en nærmere titt på CS_Summit som for tiden spilles i Los Angeles.

CS_SUMMIT

OpTic VS Ghost Gaming

Lørdag 17:00 – CS_Summit

Dette er en kamp som er veldig vansklig å forutse. Begge lag har sett brukbare ut, men det er OpTic jeg er mest usikker på. OpTic slo compLexity på åpningsdagen, men tapte senere mot BIG. Hele prosjektet med OpTic har i det store og hele vært en gedigen skuffelse. Laget er satt sammen for å være et vinnerlag, men har prestert langt under forventningene de siste måndene. Ghost derimot har både imponert og motbevist kritikerne med sin unike spillestil. IGL (In-game leader) Joshua «steel» Nissan har klart å bygge et sterkt amerikansk/kanadisk lag som har levert godt i ESL Pro League denne sesongen.  Spesielt har «Wardell» imponert meg, som leverer skyhøye statestikker gang på gang. Bakgrunnen til det handler nok mye om at han får mye frihet i spillestilen til Ghost. Det er utrolig mange senarioer hvor Ghost trenger en åpning, og hvor «Wardell» får så og si gjøre det han vil i et forsøk på å finne den.

Tatt i betraktning hvilke map lagene spiller, er det for meg ganske åpenbart hva vi havner på. Ghost kommer til å velge Train, som er et map de har 88 % winrate på de siste tre måndene. OpTic på sin side kommer til å velge Inferno, mens vi til slutt ender opp på enten Dust 2 eller Nuke. Som sagt tidligere er det for meg veldig vansklig å forutse en vinner, men jeg tror det blir det jevn kamp som går til alle tre kartene. Derfor velger jeg et spill på over 2.5 kart, men et rent spill på Ghost til 2.00 kan også vurderes.

Tippetips: Over 2.5 kart – 1.88 hos Rizk

NRG VS BIG

Lørdag 23:00

NRG og BIG møtes til upper-bracket finale i den øverige delen av playoffen i CS_Summit 2018. Veien dit har vært tøff for begge lagene, noe som legger opp til en kjempe kamp. NRG har slått både Ghost Gaming og Heroic, men det var på ingen måte enkle seire. I kampen mot Ghost hadde de marginene på sin side på det siste kartet som var Nuke, men til syvende og sist klarte de og beseire Ghost 2-1. Videre møtte de Heroic, som så veldig bra ut tidligere etter at de slo Kinguin svært overbevisende. For å oppsumere matchen mellom Heroic og NRG så trengs det bare å nevnes en spiller. «Brehze». Altså med K-D (Kill death ratio) på +26, var han hele nøkkelen til at Heroic ble slått. Jeg vil si at NRG er i god form spesielt på kartene Overpass og Nuke.

Videre har vi det tyske storlaget BIG. BIG kommer fra en nylig seier mot både G2 og OpTic. Kampen mot G2 kan man si gikk som forventet, mens kampen mot OpTic ble litt mer ukomfortabel.  OpTic stjal BIG sitt kart Dust 2, mens BIG vant både Nuke og Overpass. Før sesongen hadde jeg ingen store forhåpninger for BIG, men de forsetter å overbevise meg gang på gang. Fortsetter de på denne måten skal man ikke se bort ifra at de kan stikke av med hele turneringen til slutt.

Når vi skal ta for oss hvem vi tror tar seieren, må vi først se på hvilke kart lagene skal møtes på. BIG spiller ikke Mirage, og jeg regner ikke med at de tar noen sjanser mot NRG. NRG spiller derimot ikke Cache. Jeg er spent på om BIG tar sjansen ved å velge Dust 2, som de tapte mot OpTic tidligere, men med tanke på at NRG bare har spilt kartet to ganger de siste tre måndene, tror jeg BIG velger å gå for det. NRG velger åpenbart Overpass som er deres sterkeste kart, mens jeg tror at vi til slutt ender opp på Train. Det blir en utrolig spennende kamp, men hvis stjernespillerne på BIG i «tabseN» og «smooya» leverer, tror jeg de stikker av med seieren. Overraskende nok er NRG satt til favoritter i kampen, så her vil jeg si at et spill på seier til BIG absolutt burde vurderes.

Tippetips: Big seier – 2.05 hos Rizk