Skrevet av Anders Lilletvedt


Snur den svake formen til Liverpool? Vinner Unai Emery og Arsenal deres 12. kamp på rad? Her er mine utvalgte tips til Premier League-runden.

ghbnfkjopighf
Sett den høyest-vinnende bongen og vinn tur til Anfield for to (all-inclusive). Les mer HER

Liverpool – Cardiff

Lørdag 16:00

Liverpool har nå unngått baklengs på deres ni siste hjemmekamper hvor de har vunnet syv av dem og fått to uavgjort. Slo virkelig tilbake mot Røde Stjerne i Champions League når de vant 4-0 i midtuken, og Mohamed Salah var tilbake i godt gammelt slag etter en noe skuffende start på sesongen. Har hatt en nedovergående kurve de siste fem kampene før kampen mot Røde Stjerne hvor de kun hadde én seier, men de så meget friske ut mot Røde Stjerne og jeg tror et svakt Cardiff-lag blir noen hakk for små for dette Liverpool-laget.

Etter en rekke på ni kamper uten seier så vant Cardiff endelig deres første kamp for sesongen mot Fulham sist helg. Har kun tatt poeng mot de tre svakeste lagene i ligaen og jeg kan ikke forstå hvordan de skal klare å få poeng mot et så bra lag som Liverpool, uansett om de har en bra kamp eller ikke. Slik Cardiff har sett ut i høst så vil det overraske meg enormt dersom de spiller i Premier League neste sesong også.

Liverpool har ledet til pause og fulltid i tre av deres fire hjemmekamper i Premier League denne sesongen. Cardiff har tapt tre av deres fire bortekamper denne sesongen og i alle tapene har de lagt under til både pause og fulltid.

Oddstips:

Liverpool HT/ FT (lede ved pause og fulltid) – 1.50 hos Rizk

 

Leicester – West Ham

Lørdag 18:30

Begge lag har scoret i 75 % av hjemmekampene til Leicester. Leicester har sett sterke ut på hjemmebane i år og står med tre seire og to tap etter fem kamper. Tapene kom med knappest mulig margin i jevnspilte kamper mot Everton og Liverpool. Jamie Vardy og James Maddison har sett meget lovende ut offensivt for Leicester, men forsvaret ligner ikke mye på det laget som vant Premier League i 2015/2016.

Begge lagene har scoret i 50% av bortekampene til West Ham. West Ham har sluppet inn mål i alle sine bortekamper og var svært uheldige som ikke fikk poeng når de tapte 1-0 mot Brighton for knappe tre uker siden på bortebane. Hadde en svært tøff start på sesongen der de tapte fire kamper på rad, men fulgte det opp med to seire og en uavgjort mot tøffe motstandere i Manchester United, Chelsea og Everton. De har riktignok tapt deres to siste kamper, men det har vært svært jevne kamper som kunne endt begge veier og burde hatt flere mål. West Ham har bare sett bedre og bedre ut utover sesongen og jeg tror Marko Arnautovic og co. kan skape store problemer for et svakt Leicester forsvar.

Oddstips:

Begge lag til å score – 1.82 hos Rizk

ugjtguyt
Les FantasyFans sin spalte for Rizk med tips til gameweek 10 i Fantasy PL!

Crystal Palace – Arsenal

Søndag 14:30

Er det ett lag som har skuffet meg denne sesongen så er det Crystal Palace. Hadde store forventninger til at Wilfried Zaha kom til å blomstre denne sesongen, men han er alt for alene på dette Crystal Palace-laget og kan ikke klare alt på egenhånd. Er det en spiller som kan skape store problemer for Arsenal-forsvaret så er det han, men dersom han ikke har dagen så er det tynt offensivt hos Crystal Palace. Ligger helt nede på en 15. plass, har spilt relativt lette kamper og har kun vunnet mot svake lag i Huddersfield og Fulham denne sesongen. Har et knalltøft program framover og dersom det ikke kommer noen forsterkninger i Januar så kan dette bli en tung sesong for «the Eagles».

Som Arsenal-fan så var jeg svært optimistisk for sesongen etter at klubben (endelig…) hadde blitt kvitt Arsene Wenger og fikk inn Unai Emery, men den optimismen forsvant fort etter de to første serierundene mot Manchester City og Chelsea hvor Arsenal ble utspilt på alle mulige måter. Siden den gang har Arsenal nå vunnet 11 kamper på rad og er kun to poeng bak Manchester City og Liverpool på tabelltopp. Unai Emery har gjort enorme forandringer på Arsenal på kort tid og de ser nå ut som et sterkt kollektiv som vinner både på gode og dårlige dager.

Crystal Palace har sluppet inn to eller flere mål i halvparten av deres hjemmekamper denne sesongen, de slapp kun inn ett mål mot Wolverhampton og null mot Newcastle. Møter et betydelig sterkere lag i Arsenal som har scoret to eller flere mål i åtte kamper på rad i Premier League og som kun har scoret under to mål i åpningskampen mot Manchester City. Sistnevnte er det eneste laget som har scoret flere mål enn Arsenal denne sesongen og jeg har vanskelig for å tro at seiersrekken til «The Gunners» skal ta en ende mot dette Crystal Palace-laget.

Oddstips:

Arsenal vinner + over 1.5 mål – 2.05 hos Rizk