Skrevet av Christopher Vagnild


Årets NBA er i aller høyeste grad i gang. Målrike oppgjør, håndgemeng og oddsbomber har vi fått servert flust av allerede i første uke. Jeg tror denne trenden med høye scorelines og «fraværende» forsvarsspill vil stabilisere seg da rotasjoner, kommunikasjon og lagfølelse vil øke med tiden. Med det i bakhodet har jeg plukket ut to interessante objekter til nattens kamper.

Boston Celtics – Orlando Magic

Tirsdag 01:30

Orlando Magic er, denne sesongen, et lag som ikke kommer til å kjempe i toppen – kanskje tvert imot. Årets sesong har startet brukbart (1-2) og de kunne fort lurt meg seg en ekstra seier borte mot 76ers tidligere i uka. Trenden man ser er at Evan Fournier er den spilleren som tar mest skudd i laget. Mot nevnte 76ers hadde han 31 poeng på 23 skudd, dette var også den første kampen i år hvor Orlando har spilt med en klar minuttfordeling på starterne og benkspillerene. Boston Celtics er som kjent et bra forsvarslag, men har så langt i sesongen ikke funnet helt rytmen, spesielt langtidsskadede Irving og Hayward trenger tid for å spille seg inn. Brad Stevens vet at championshipet ikke avgjøres i oktober og vil heller legge grunnlaget for en lang sesong. Han vet også at neste kamp er borte mot OKC, som blir en hardere kamp om poengene. Jeg tror kampen blir jevnere enn oddsen tilsier og dermed gode spilleminutter for starterne hos Orlando Magic.

Tippetips:

Evan Fournier over 15.5 poeng – 1.86 hos Fansbet

 

Minnesota Timberwolves – Indiana Pacers

Tirsdag 02:00

Minnesota Timberwolves har kommet i gang etter en trøblete oppkjøring til sesongen. Innsats i forsvarsspillet har vært et hett tema og det er ikke på bedringens kurs. På de tre første kampene har de sluppet inn 125 poeng i snitt – noe som er alt for høyt dersom de skal vinne basketkamper på lang sikt. I gjengjeld scorer de også mye poeng; både Butler, Wiggins, Teague og Towns har over 17 ppg (points per game) å vise til så langt. Jimmy Butler er tydeligvis mannen som setter standarden i laget og virker som han spiller med en agenda om dagen. Snittet 28 poeng på de to første kampene og fikk hvile sist mot Dallas Maverics. I natt er han med stor sannsynlighet tilbake i godt gammelt slag. Indiana Pacers er heller ikke uerfarne med høye scorelines, og de har en bred nok stall til å kunne holde høyt tempo hele kvelden. Jeg tror kampen ender med mye poeng og at Jimmy Butler tar flest skudd og ansvar hos Ulvene.

Tippetips:

Jimmy Butler over 20.5 poeng – 1.76 hos Fansbet