Skrevet av Christian Andresen


Det er straks tid for Epicenter 2018, hvor flere av storlagene har tatt turen til Moskva. Vi skal ta en titt på hvem vi tror drar i land seieren, i tillegg til å se på en mulig underdog som kan stikke av med trofeet.

LIQUID

Først skal vi ta en titt på Liquid, som er et lag som har ligget i toppen i en lang periode, men de sliter med å vinne finaler. Dette så vi senest i ESL One New York, hvor laget tapte 3-2 mot Mousesports i finalen. Vi vet hvilket nivå stjernespillerne som «NAF og «Twistzz» har, men det skjer noe med Liquid når presset blir for stort. Liquid trenger sårt denne seieren, men heller ikke denne gangen tror jeg de når helt opp, det virker nesten som det har oppstått en slags mental sperre når det kommer til finaler.

FAZE

Superlaget til Faze har vært inne i en tung periode både online og på LAN. En mislykket ‘Major’ førte til at «Niko» tok over som IGL (In game leader), mens «Karrigan» måtte finne seg en ny rolle. Mange har diskutert hvorfor «Karrigan» er i laget, nå som han ikke er i den posisjonen som var bakgrunnen til at han ble hentet. Dette blir nok siste mulighet for dette Faze-laget, før en eventuell endring må til i lagoppstillingen. Selv om de kanskje ikke er den største favoritten til å stikke av med seieren vet vi alle hvilket ekstremt høyt nivå Faze-spillerne sitter inne med.

ENCE

Ence som nylig stakk av med seieren i Star Series i-league Season 6, har sett bra ut, men har de det de trenger for å overraske i Russland? Svaret på det er nok enkelt og greit nei.Tross at laget har sett bra ut den siste tiden, mangler de erfaring mot de beste. Star-Series manglet de store lagene, noe jeg tror de kommer til å kjenne på nå.

NINJAS IN PYJAMAS

NIP (Ninjas In Pyjamas) har hatt veldig varierende resultater den siste tiden, men er alltid et uromoment. Det er viktig å ikke legge så mye vekt på «online» kampene til NIP, men heller se tilbake på hvordan det gikk i blant annet BLAST Pro Series. Selv om det ble en tredjeplass for NIP hadde de marginene imot seg, men alt i alt en god prestasjon av laget. Personlig er jeg litt usikker på hvor laget ligger for øyeblikket, men med en ganske bra map pool (Dust 2, Train, Cache, Mirage, Overpass) kan dette være laget som overrasker stort.  13.00 i odds på NIP-seier hos Fansbet at absolutt mulig, men enkeltspillere som «Dennis» må levere varene hvis det skal være mulig.

NATUS VINCERE

Til slutt skal vi ta for oss laget som jeg mener er nummer to i verden bak Astralis. Natus Vincere har prestert jevnt over bra den siste tiden, hvor blant annet «Edward» har bevist at han hører hjemme i laget, tross ryktene om at «AdreN» skal være i lagets kikkert. Slik jeg ser det har NAVI for øyeblikket hele pakka til å vinne denne turneringen. En faktor som alltid kommer til å vippe ting i favør NAVI, er verdens beste spiller «S1mple». Uansett hvor mørkt det kan se ut for laget, finner denne mannen en måte å snu ting i deres favør. For meg kommer dette til å stå mellom Liquid og Navi, men jeg har en magefølelse av at Navi stikker av med seieren i Epicenter 2018.

Vi kommer med med spilltips til matchene i turneringen fremover, så det er bare å følge med framover!