Skrevet av Martin Stallvik


Det begynner virkelig å spisse seg til i MLS, og med to gjenstående runder er det masse aktivitet søndag kveld norsk tid. I vest er det full krig om de to plassene som sikrer direkte innpass i kvartfinale mellom Dallas, Sporting KC og LAFC – mens Seattle og Portland også fremdeles i teorien har en knapp sjanse. I øst er den største spenningen hvem som vinner avdelingen, med Atlanta ett poeng foran NY Red Bulls, og om Montreal klarer å slå ut DC eller Columbus for den siste sluttspill-plassen.

DC United – New York City

Søndag 21:00

DC har vært et ekstremt solid lag etter åpningen av sin nye hjemmebane anført av en elektrisk Rooney, og er nå kun slått av NY Red Bulls på statistikken over beste hjemmelag med 12-2-2 og 34-16 i målforskjell. De siste syv viser 6-1-0, hvor de har slått Atlanta og spilt uavgjort mot Red Bulls. Nå har de endelig kommet seg inn på sluttspill-plass, og hvis de vinner denne er de sikret å beholde den.

NY City besitter tredjeplass, men det er ikke takket være borteformen som viser 4-4-8 og 22-32 i målforskjell. De siste fire borte viser 0-1-3. City er uansett resultat i de to siste kampene sikret sluttspill.

DC er i fantastisk form og jeg har sterke tvil på at de gir bort sluttspill-plassen de har kjempet så hardt for å hente inn. Audi Field begynner å bli et fryktet fort og jeg tror DC løper ned City med innsats og vilje her.

Tippetips:

DC United til å vinne – 2.35 hos Fansbet

 

Montreal Impact – Toronto FC

Søndag 21:00

Montreal er laget som kan frarøve DC sluttspill-plassen, men da trenger de seier i begge de to siste kampene. Formen på hjemmebane har vært god etter en litt dårlig start, og de siste 11 på Saputo Stadion viser 8-2-1 med seier mot blant annet NY Red Bulls og Sporting KC.

Sesongen er skuffende nok over Toronto, etter at de tok hjem pokalen sist sesong. Det bærer også resultatlisten i det siste preg av med kun to seiere på syv forsøk, hvor resten har endt med tap. De tre siste på bortebane uten å en gang score mål. Vasquez (M) går glipp av denne, mens Altidore (A) er listet som usikker.

Akkurat som bookmakerne antyder bør og er Montreal store favoritter her, og jeg ser fremdeles verdi i et spill all den tid Montreal er laget som har alt å vinne i denne kampen.

Tippetips:

Montreal Impact vinner – 1.72 hos Rizk

 

Minnesota – Los Angeles Galaxy

Søndag 23:00

LA Galaxy ligger for øyeblikket fire poeng bak RSL på den siste sluttspill-plassen i vest med en kamp mindre spilt, og jakter dermed innpass i siste runde med seier her. Etter at Kinnear tok over styringen har laget prestert bedre, og tok senest en sterk uavgjort med 1-1 borte mot Sporting KC – noe heldig. G. Dos Santos (A) er usikker til kampen.

Minnesota er på mange måter ferdigspilt denne sesongen og har ikke annet enn æren å spille for, noe de ikke ser ut til å bry seg særlig om ettersom de tapte 0-2 hjemme mot et vaklende Colorado sist.

LA Galaxy har på papiret et solid lag anført av «løven» Ibrahimovic, og med haugevis av motivasjon for å vinne denne kampen tror jeg de håndterer presset og vinner denne, slik de gjorde sist sesong da de vant 2-1 her.

Tippetips:

Los Angeles Galaxy vinner – 2.15 hos Coolbet