Skrevet av Inge Grytbak


To runder gjenstår av 2. og 3.divisjon og viktige poeng på står på spill både i topp og bunn. Jeg har funnet to lag som fortsatt har masse å spille for og spesielt ett av dem betaler godt også. Hjemmebane bør også bety mye nå når plassen skal sikres.

For to uker siden innfridde Tynset til pene 2.05 i odds (seier 4-1), mens Egersund dessverre fikk èn spiller utvist og rotet bort 2-0 ledelse halvveis til 2-2 hjemme mot Nardo.

44387785_509239479545273_3795385839819685888_n

Hødd – Kjelsås

Lørdag – 15:00

PostNord-ligaen avdeling 2. Nest siste serierunde og spesielt for hjemmelaget står fortsatt mye på spill. Hødd måtte nøye seg med ett poeng i bortekampen mot Fløy-Flekkerøy søndag (1-1), noe som betyr at laget ramlet ned på 3.plass med 43 poeng og dårligere målforskjell enn Egersund når to serierunder nå gjenstår. De må helst vinne denne før de avslutter med bortekamp mot Nardo neste helg. Skeid er allerede klare for opprykk, men 2.plassen som gir Play Off er fortsatt innen rekkevidde for laget fra Ulsteinvik. Pene 7-3-2 hjemme og laget tok også en sterk 2-0 seier da de gjestet hovedstaden for det omvente møtet tidligere i sesongen. Wrele må eventuelt sone i siste med kort her etter å ha pådratt seg sitt femte for året på Flekkerøy. Ellers lite nytt.

Kjelsås er nummer åtte i avdelingen med 32 poeng og er allerede sikret ny kontrakt i divisjonen etter en brukbar sesong av de hvite og blå. Tapte 0-1 hjemme mot Brattvåg sist helg og reiser til Ulsteinvik med bortefasiten 3-4-5 før årets siste bortekamp. Avslutter hjemme mot Arendal om en uke. De tapte 0-2 hjemme mot Hødd da lagene møttes i det omvente møtet etter ferien i juli. Jesper Solli pådro seg sitt tredje gule kort mot Brattvåg og står i faresonen for å måtte sone i siste kamp med kort i denne.

Hjemmesterke Hødd bør ha gode muligheter til tre poeng i denne og har også alt å spille for. H til ok odds som brukes i en dobbel.

Tippetips:

Hødd til å vinne – 1.48 hos Coolbet

kongen av england
Vinn tur til England og få bo i slott samt se Premier League!

 

Steinkjer – Kolstad

Lørdag – 13:00

Norsk Tipping-ligaen avdeling 5. Meget viktig kamp for begge lag da plassen fortsatt ikke er berget. Steinkjer har skuffet ut i fra forventningene og trenger fortsatt en seier til for å føle seg trygge på å berge plassen i årets 3.divisjon. Laget kommer fra to strake tap og står med 0-1-3 på sine fire siste. Forrige seier kom for en måned siden da de slo et svekket Løten på bortebane. De vant 2-0 borte over Kolstad og var det klart beste laget da lagene møttes i det omvendte møtet etter ferien. Ustabile 6-1-5 hjemme på ærverdige Guldbergaunet før denne. Sist helg ble det skuffende 1-3 borte mot Melhus noe som betyr at de ligger på 7.plass med 31 poeng før denne. Bare to poeng skiller ned til Orkla under streken i det som har utviklet seg til å bli et bikkjeslagsmål av de helt sjeldne i denne avdelingen for å unngå de fire nederste plassene som betyr nedrykk. Steinkjer avslutter sesongen med en tøff bortekamp mot Tillerbyen neste helg og vil nok helst være trygge før den tid.

Kolstad har slitt i hele år, selv om de fikk seg et lite løft på sensommeren da Kristian Selnæs igjen overtok treneransvaret i klubben. Spilte 1-1 hjemme mot et redusert Verdal-lag forrige helg i en kamp de helst burde vunnet med tanke på at laget nå ligger bare poenget foran Orka under streken. Sist bortekamp endte med 1-4 tap på Tynset. Totalt 4-1-7 på utebane. Veltun fikk sitt fjerde gule kort sist og er ute i denne.

2.20 på et heltent Steinkjer-lag som skal vinne for å sikre plassen synes jeg er litt fristende. Kolstad har ikke sett bra ut i år. H.

Tippetips:

Steinkjer til å vinne – 2.20 hos Coolbet

 

 

Andre spillbare kamper: 

Tynset-Orkla møtes i livsviktig kamp på Tynset i avdleing 5 lørdag formiddag. Taperen der lever veldig farlig med tanke på nedrykk og spill i 4.divisjon. Tynset er supersolide på eget gress, mens Orkla har vist form med tre seire og en uavgjort på sine fire siste. Like fullt ligger laget under streken. Kan vi få poengdeling? 4.70 er faktisk litt spennende. Dette blir nok tett og jevnt!

Brumunddal har lite å spille for, men bør være klassen bedre enn fortapte Ottestad. 1.18 er dog veldig lavt og kun aktuelt å bruke i komboer. Vi befinner oss fortsatt i avdeling 5.

Alta hjemme mot et Moss-lag der det har vært fullt kaos den siste uka kan også være verdt en slant, mens Raufoss jakter direkte opprykk til OBOS og har ikke råd til å feile hjemme mot Fram Larvik. 1.25 er så som så, riktignok. Begge kamper er fra 2.divisjon avdeling 1.

I avdeling 2 skal Egersund normalt gjøre kort prosess med fortapte Vard Haugeund. Oddsen er 1.20. Kanskje kan et Brattvåg-lag i høstform stikke kjeppe i hjulene for Nardo som fortsatt trenger poeng for å holde seg. Innsatsen sist mot Vidar hjemme (0-3) var slett og troppen er ganske tynn. 2.15 på Brattvåg er småpent.

I 3.divisjon avdeling 2 er det fordel Kvik Halden i opprykkskampen. Hjemme mot nedrykksklare Østsiden bør det bli komfortabel seier (1.13). Eidsvold Turn jakter poenget bak og fås til 1.60 hjemme mot et bra Lørenskog-lag. Motivasjon bør være en avgjørende faktor også her.

I avdeling 6 tyder det meste på avgjørende seriefinale mellom Senja og Frigg i siste serierunde. For en kamp det blir! Da må begge gjøre jobben i helga – til lav odds.