Skrevet av Martin Stallvik


Når det er landslagspause i fotball er det deilig å ha en «alternativ» idrett å vende seg mot, så da passer det jo ypperlig med flere dager med spennende hockey fra Nord-Amerika i helgen!

Montreal Canadiens – Pittsburgh Penguins

Søndag 01:00

Canadiens hadde overtaket hjemme mot Kings på fredag, men klarte ikke å få pucken forbi Campbell som endte opp med 40 redninger. Så langt denne sesongen viser statistikken 1-1-1. Disse lagene har allerede møttes en gang i Pittsburgh denne sesongen, hvor Canadiens var aggressive og tok med seg en overraskende 5-1 seier hjem. Rutinerte og gode Price starter nok også denne i mål. Deslauriers (W ), De La Rose (C ), Schlemko (D) og Weber (D) mangler fortsatt.

43706281_396408560895829_6035148505146720256_n.png

Penguins åpnet sesongen bra med 6-5 etter OT mot Capitals, før de tapte som nevnt mot Canadiens. Fredag var de tilbake på vinnersporet med 4-2 hjemme mot Golden Knights hvor Kessel nettet tre pucker. Med andre ord har de allerede slått begge Stanley Cup-finalistene. Førstevalget i mål, Murray, startet sesongens to første kamper uten å imponere med 11 baklengs. Ble så dessverre satt ut med enda en hjernerystelse som har plaget den unge målvakten, og backup’en DeSmith voktet buret meget bra mot Golden Knights. Får nok en ny start her. Ingen andre skader.

Penguins er som ventet favoritt i denne, men sånn som sesongen har utspilt seg for begge lag til nå ser jeg ingen gode spill på utfall. Jeg tror derimot at Penguins kommer til å vise mer intensitet og glød her for å unngå samme ydmykelse som sist, og da kan vi få en morsom og åpen hockeykamp med mange mål. 3-5 som sist gang?

Tippetips:

Over 5.5 scoringer i Canadiens v Penguins – 1.74 hos Fansbet

 

Florida Panthers – Vancouver Canucks

Søndag 01:00

Panthers hentet inn 0-2 til 3-2 hjemme mot Blue Jackets, før de rotet det vekk og tapte 4-5 slik at tipset røyk i den. Det andre tipset med over 5.5 gikk derimot inn.  Dermed står de med 0-1-1 så langt. Ingen nye skader, og Reimer får nok starten også her mens Luongo er skadet.

Canucks tok en meget overraskende 4-1 seier borte mot Lightning på fredag, selv om det skal sies at de to siste målene var på åpent mål i slutten av kampen. Canucks er forventet nederst på tabellen i vest, men har allerede vunnet to kamper og fått en ok start på sesongen med 2-2-0 sånn sett. Nilsson voktet buret mot Lightning, og med 33 redninger blir det spennende å se om han får sjansen igjen etter å ha sluppet inn kun et mål i motsetning til Markstrøm, som har sluppet inn 14 på 135 skudd de 3 første kampene. Ingen meldte skader.

fgtedgrtfgtf
Oddsboosts og previews til Nations League og NFL fra Rizk!

Som nevnt i analysen av Panthers – Blue Jackets så er Panthers normalt et meget godt hjemmelag, og jeg forventer at de møter opp fra start her når det er en real sjanse for to poeng. Man sier at lag ikke kan spille seg inn i sluttspillet tidlig i sesongen, men de kan definitivt spille seg ut av det. Dette er kamper som bør vinnes med sluttspill som målsetting. Begge lag har forutsetningene for å skape og slippe til mange målsjanser med sine kvaliteter og spillestil, så det overrasker meg at oddsen på overspill er enda høyere her enn i Panthers første hjemmekamp.

Tippetips:

Panthers vinner v Canucks – 1.88 hos Rizk
Over 5.5 scoringer i Panthers v Canucks – 1.84 hos Fansbet

 

Dallas Stars – Anaheim Ducks

Søndag 02:00

Stars startet sesongen på en god måte med to seiere hjemme mot Coyotes (3-0) og Jets (5-1), før de tapte 4-7 mot Maple Leafs. Offensivt har det altså sprudlet for vertene, mye takket være Seguin, Radulov og Benn som står med 8, 7 og 6 poeng så langt.  Store forventninger til Dallas denne sesongen med tanke på å komme til sluttspillet. Førstevalget Bishop som sto som en vegg i de to første er forventet å starte her, og det er ikke meldt noen skadeforfall per nå.

Mange forventet en svakere sesong av Ducks som var og fortsatt er veldig skadeplaget, men så langt har de prestert brukbart med 2-1-2 mye takket være en god Gibson i mål som har fortsatt storspillet fra forrige sesong. Han er forventet å starte også her. Mangler mange av sine viktige spillere her, med Getzlaf (C ), Perry (W ) og Kase (W ) blant annet ute.

Stars var et godt hjemmelag i fjor, og har startet på samme måte også denne sesongen. Har historisk sett hatt et godt tak på gjestene, og Gibson kan ikke være en levende vegg i hver eneste kamp for Ducks.

Tippetips:

Stars vinner inkl. OT/SO v Ducks – 1.64 hos Fansbet


 

 

 

Tidligere tips:

Florida Panthers – Columbus Blue Jackets

Fredag 01:00

Panthers var et meget godt hjemmelag forrige sesong med 22 seiere etter ordinær tid, kun slått av Bruins med 24. Kun spilt en kamp så langt denne sesongen hvor det ble 1-2 tap borte for Lightning etter straffeslag. Et bonuspoeng på mange måter, hadde det ikke vært for at deres beste målvakt Luongo ble skadet igjen. Antatt ute i 3-4 uker, hvilket betyr at Reimer, som sto mye av forrige sesong kommer inn igjen. Det finnes langt verre backup å ha. Ingen andre store skadeproblemer, men McGinn (W) og Weegar (D) av nevneverdige.

hjh
Les Rizk sine tips og previews til Nations League!

Blue Jackets har allerede spilt tre kamper denne sesongen som har gitt to seiere og ett tap, med 2-1 seier etter overtid borte mot Red Wings som eneste bortekamp. Panthers skal for øvrig være et langt bedre lag enn Red Wings i år. Det er forventet at eneren Bobrovsky starter mellom stengene også i dag, slik han gjorde for to dager siden og trolig gjør om to dager mot Lightning. Den antatt beste forsvareren Jones som snittet over 24 minutter per kamp forrige sesong mangler fremdeles i tillegg til Dubinsky (C ).

I denne kampen synes jeg faktisk det er to spillbare spill. Dette er to lag som liker å skyte mye og snittet begge over 33 skudd forrige sesong (Panthers likt med Penguins for mest med 34.4), i tillegg til at de slipper til over 31 skudd i mot per kamp. Det gir gode forutsetninger for mange mål, og Over 5.5 scoringer ligger på 1.82 hos Rizk i skrivende stund. Basert på egne observasjoner tror jeg Panthers har mest lyst på denne kampen, mens Blue Jackets kanskje allerede har litt fokus på den noe større utfordringen som venter i Tampa. Vi så et godt eksempel på dette for et par dager siden da Flames vant hele 4-0 borte mot Predators som skal møte Jets i natt. 2.32 på hjemmeseier hos Coolbet er spillbart.

Tippetips:

Over 5.5 scoringer – 1.82 hos Rizk

Florida Panthers vinner  – 2.32 hos Coolbet

 

Buffalo Sabres – Colorado Avalanche

Fredag 01:00

Sabres har fått en god start på sesongen med to strake seiere etter at de først tapte 0-4 hjemme mot Bruins. Mye av det skyldes gode prestasjoner av målvakten Hutton, men offensivt har det også klikket med syv scoringer på de siste to – mye takket være franchise-spilleren Eichel og ikke minst vingen Sheary som ble tradet til Sabres fra Penguins denne sommeren. Sammen har de stått for syv målpoeng så langt – og de siste som fikk svi var Stanley-Cup finalisten Golden Knights som ble sendt hjem med 2-4 i sekken. Hutton forventet å starte også her. Larsson (C ) og Bogosian (D) ute fortsatt.

Avalanche er spådd en tøffere sesong i år enn i fjor, da de kvalifiserte seg til sluttspillet. Startet sesongen med to seiere hjemme, før de tapte 5-2 borte mot Blue Jackets for to dager siden. Så langt ser det ut som mye av fjoråret, da de spilte bra hjemme og ofte fikk juling borte. Skaffet seg en enda en god målvakt i Grubauer fra Capitals i sommer, men her får nok Varlamov sjansen igjen da Grubauer slapp inn fem sist. Andrighetto (W ) mangler fortsatt.

På papiret synes jeg dette er en veldig åpen kamp med disse forutsetningene. Sabres forventet å gjøre det bedre enn i fjor, og skal de gjøre det må de etablere en god base på hjemmeis. Avalanche håper nok å være bedre borte, så jeg forventer full innsats fra begge lag og en morsom kamp. Verdien ser jeg dog på hjemmelaget her med oddsen Fansbet tilbyr.

Tippetips:

Buffalo Sabres vinner – 2.55 hos Fansbet