Skrevet av Martin Stallvik


Endelig er det klart for hockey fra Nord-Amerika. Siden dette er første runde er det ikke mye fornuftig statistikk å hente, men spillene vil i første omgang basere seg på oddsen i forhold til forventninger, skader og spillerprestasjoner i oppkjøringen.

Les vår sesongpreview hos Rizk HER

 

pexels-photo-63897.png

Columbus Blue Jackets vs. Carolina Hurricanes

Lørdag 01:00

Columbus endte på 4. plass i sin divisjon i fjor og røyk ut i første runde av sluttspillet mot Washington. Forventet at de kjemper i toppen også denne sesongen anført av en god Bobrovsky mellom stengene og en poengkåt Panarin lenger fremme på isen. Foran denne sesongen er 4. rekka utbedret med signeringene av Nash (C) fra Boston og Duclair (W) fra Chicago, mens Clendering (D) fra Chicago går inn i 2. paret i forsvaret. Jones (D) og Harrington (D) går trolig glipp av denne.

Vertene spiller også kamp natt til fredag borte mot Detroit, hvilket betyr at dette blir kamp nummer 2 av 2 på 48 timer, men det er allerede bekreftet at førstevalget Bobrovsky starter denne kampen, mens Korpisalo starter i den første. Jeg tolker dette som at de forventer å legge ned mer innsats her.

stor-odds-spesial1.png

Carolina endte forrige sesong på en sur 6. plass, hvilket betyr at de ikke kvalifiserte seg for sluttspillet. Med en del nye forandringer foran denne sesongen er det ikke store forventninger om det nå heller. Mellom stengene er begge målvaktene byttet ut, hvor Mrazek har kommet fra Detroit for å utfordre Darling, mens McElhinney ble snappet fra Toronto på waivers da Darling ble skadet. Lenger ute på isen er Ferland (W) hentet inn fra Calgary til 1.rekka, men går glipp av denne med skade. Det er også mange med forhåpninger til hva 2. valget i årets draft, Svechnikov (W) kan få til. Han er forventet en plass på 4. rekka fra sesongstart. I tillegg til Ferland er også Rask (C) og Darling (G) ute med skade.

Carolina spiller også kamp natt til fredag hvor de møter Islanders. Der er Mrazek bekreftet å starte kampen, noe som trolig betyr at McEhinney kommer til å spille mot Blue Jackets.

Jeg ser verdi i å spille på vertene her til tross for at begge lag skal spille en kamp før de møtes. Markedet ligger på rundt 2.10 i odds, men hos Rizk får man enda litt bedre.

Tippetips:

Columbus Blue Jackets vinner – 2.15 hos Rizk

 

New Jersey Devils vs. Edmonton Oilers

Lørdag 19:00

Nok en gang er NHL tilbake i Sverige, denne gangen for Global Series i sesongåpningen for både Devils og Oilers.

Devils presterte over forventningene i fjor da de tok seg inn i sluttspillet, og mange forventer nok at det blir en litt svakere sesong i år – uten at det trenger å bety skuffelse for laget som er i full blomstring med blant annet fjorårets førstevalg i draften, Nico Hischier. Til denne kampen er dog Schneider som normalt er førstevalget i mål ute med skade, noe som betyr at Kinkaid får tillit. Bratt (W ) går også glipp av denne etter at han knakk kjeven på trening i Sverige.

Oilers på sin side leverte en svakere prestasjon forrige sesong og de klarte ikke å ta seg til sluttspillet slik de gjorde sesongen før. Anført av stjernen McDavid er forventningene nok en gang at de skal ta seg inn i sluttspillet å skape trøbbel. Et av problemene for Oilers har vært manglende bidrag på rekken til McDavid, men under førsesongen ser det kanskje ut til at de har funnet løsningen i vingen Ty Rattie som har levert hele åtte mål og tre målgivende i treningskampene.  Da mangler det bare bedre Powerplay og stabilt målvaktsspill, så nærmer Oilers seg sluttspill igjen.

05-10-2018-Weekly-Sports-NL-UFC-NO

Ser man på lagdelene mener jeg at Oilers har høyere ferdighetsnivå, og etter fjorårets dårlige sesong er de nok veldig interesserte i å komme godt i gang her. Bookmakerne holder også Oilers som favoritter, men ikke verre enn at det er fullt mulig å forsvare innsats. Tendensen er mange uavgjortresultater, derfor velger jeg moneyline-varianten som innkluderer også overtid og evt. Streffeslag. Her burde Oilers med ekstrem fart ha en fordel.

Tippetips:

Edmonton Oillers vinner inkl. OT/SO (moneyline) – 1.78 hos Rizk

 

Pittsburgh Penguins vs. Montreal Canadiens

Søndag 01:00

Penguins hadde mye å revansjere etter tapet i sluttspillet, og fikk en god start på sesongen da de slo Washington 7-6 etter overtid natt til fredag. Angrepsspillet satt som alltid, men forsvaret trenger å strammes opp i tillegg til at Murray må levere på et bedre nivå mellom stengene. Men jeg legger ikke for mye i det så tidlig i sesongen, og i en kamp mellom to bitre rivaler lever det ofte sitt eget liv. En svakhet i spillet hos Penguins forrige sesong var svake innledninger på periodene, men det satt som det skulle her med scoringer tidlig i alle tre periodene. Et annet pluss er antall spillere som involverer seg offensivt, da hele 12 ulike spillere hadde poeng. Heller ingen skader å melde om annet enn tredjevalget i mål per nå, Jarry. Murray er ventet å starte også denne kampen.

Canadiens fikk en «bedre enn ventet» start da de holdt Toronto til overtid natt til torsdag, men måtte til slutt gi tapt 3-2. Med litt bedre uttelling kunne de fort stukket av med alle poengene her, ettersom de hadde et bra overtak mot et ufokusert hjemmelag som virket preget av alvoret rundt det å være favoritt foran en sesong. Mangler fremdeles en del spillere her med De La Rose (C), Schlemko (D), Deslauries (W ), Evans (W ) og ikke minst kaptein Weber (D) ute. Price leverte en ok prestasjon i første kamp og er forventet å starte mellom stengene også her.

I forhold til hva som forventes denne sesongen, synes jeg bookmakerne fremdeles ligger for høyt på vertene. Penguins er solide på hjemmeis og var det beste hjemmelaget i Eastern Conference forrige sesong med kun 9 tap etter 41 kamper. Det offensive arsenalet blir for mye for gjestene.

Tippetips:

Pittsburgh Penguins vinner – 1.78 hos Rizk

 

St. Louis Blues vs. Chicago Blackhawks

Søndag 02:00

St. Louis fikk en dårlig start på sesongen da de tapte 1-5 hjemme mot Winnipeg. Kampbildet var dog litt annerledes, og effektiviteten til hjemmelaget ikke veldig god. Winnipeg også en av favorittene til å vinne sluttspillet denne sesongen, så kampen her blir en helt annet. Allen i målet til Blues fikk ironisk applaus av sine egne supportere de gangene han klarte å stoppe et skudd fra Winnipeg, og de trenger en bedre prestasjon av målvakten her. Vertene mangler også en del spillere fremdeles med Fabbri (W ), Edmundson (D), Sundquist (C), Gunnarsson (D), Jerabek (D) og Bertuzzo (D) blant spillere som kunne vært aktuelle for spill hvis de var friske/ikke suspendert.

Chicago tok med seg en fullt fortjent 4-3 seier etter overtid borte mot Ottawa, og reiser nå til St. Louis. Det blir nok en tøffere oppgave for laget som ikke forventes å nå sluttspillet denne sesongen. Til denne kampen mangler fremdeles Crawford i målet, som normalt er førstevalget. Det betyr at Ward som ble hentet fra Carolina foran denne sesongen trolig får nok en start. Utenom Crawford mangler også Forsberg (G), Murphy (D) og Forsling (D).

Jeg forventer her at Blues og Jake Allen viser seg fra en bedre side enn i den første kampen, og oddsen på at de gjør det er spillbar. Det forventes at vertene tar seg til sluttspill, og da må kamper som denne vinnes. Senators er ingen målestokk etter den første kampen for Blackhawks, for denne blir av det tøffere slaget for gjestene.

Tippetips:

St. Louis Blues vinner – 1.88 hos Rizk


 

 

Tidligere tips:

 

New York Rangers vs. Nashville Predators

Fredag 01:30

New York Rangers med «Zucca» på laget tar imot Nashville Predators i Madison Square Garden til kamp i første runde.

Det stilles ikke mange forventninger til laget denne sesongen, ettersom at de befinner seg midt i en «rebuild»-fase og endte forrige sesong nederst i sin divisjon. Den rutinerte målvakten Lundquist er forventet å starte, og vertene trenger en stor prestasjon fra svensken hvis de skal ha en mulighet til å ta seieren i denne kampen. Beleskey (W) er eneste rapporterte forfall.

Nashville på sin side kjempet seg til sluttspill også i fjor, etter at de var tapende finalist året før. Forventet å kjempe helt i toppen i sin avdeling også denne sesongen. Den finske målvakten Rinne er ubestridt ener i mellom stengene foreløpig, til tross for at han snart bikker 36 år. Forventes å starte i denne kampen. Hartman (W) og Watson (W) må stå over med skade for gjestene.

Oddsen daler som en stein i havet på gjestene, og det er bare å kaste seg på før den treffer bunnen av verdi. De første kampene inneholdt mange merkelige resultater, men før eller senere jevner det seg ut. Coolbet markedsledende i skrivende stund.

Tippetips:

Nashville Predators vinner – 2.12 hos Coolbet