Skrevet av Inge Grytbak


Det begynner å dra seg til både i topp og bunn i norsk 2. og 3.divisjon og denne helgen spilles den fjerde siste runden på nivå tre og fire i norsk fotball. Det er med andre ord mange spennende kamper i vente de neste helgene. Jeg har tatt en nærmere titt på noen av helgens kamper med noen tips som gjør at vi forhåpentligvis kan tjene noen kroner også. Helgens to hovedspill er beskrevet med en nærmere analyse. I tillegg har jeg lagt til et par spillbare kamper. All odds er hentet fra Coolbet.

ygthfytfh
Bli med på Coolbet sin snøball-konkurranse hver helg – 20 000 kr i potten!

Egersund – Nardo

Søndag 13:00 – PostNord-ligaen avdeling 2

Egersund har vært et av høstens lag i 2.divisjon etter ferien med solid form og poengfangst. Laget er helt oppe på 2.plass (kvalikk) når fire runder nå gjenstår etter den sterke 3-2 seieren borte over Kjelsås forrige helg. Bedre målforskjell enn Hødd gjør at laget innehar 2.plassen i øyeblikket, mens det skiller hele åtte poeng opp til serieleder Skeid som etter alle solemerker tar en plass i neste års OBOS-liga. Egersund står med småpene 5-4-2 hjemme i Idrettsparken og vant det omvente møtet mellom lagene i Nissekollen 1-0 i sommer. Mathias Kvåle Perttamo noterte seg forøvrig for tre scoringer sist helg.

Nardo er nummer ni med 26 poeng før helgens runde. Fire poeng skiller ned til Stjørdals-Blink under streken med fire kamper igjen å spille. Etter denne skal laget møte Vidar (hjemme), Brattvåg (borte) og Hødd (hjemme) – et tøft program, kanskje med unntak av Vidar som på sin side igjen ligger like bak trønderne på tabellen. Nardo klarte på mirakuløst vis å få med seg ett viktig poeng fra hjemmekampen mot Vålerenga 2 mandag i oppgjøret som til slutt endte 1-1 etter at Christoffer Engan utlignet på straffespark i sluttminuttene. Da var Nardo redusert til ni mann (!) etter at både keeper Henrik Bakke og Morten Strand hadde blitt utvist. Begge soner følgelig karantene i denne. Bortefasiten viser 2-3-6.

Egersund kjemper i første rekke om 2.plassen som gir Play Off og har vist solid form i hele høst med tre seire på de fire siste. Bør ha gode muligheter mot et svekket Nardo-lag. De frekke prøver -1, som gir enda bedre betalt.

 

Tippetips:

Egersund til å vinne – 1.42 hos Coolbet

 

 

Tynset – Kolstad

Lørdag 15:45 – Norsk Tipping-ligaen avdeling 5

En uhyre viktig kamp for begge lag i kampen for ny kontrakt. Hjemmesterke Tynset fikk med seg det som kan vise seg å bli et viktig poeng da laget spilte 0-0 borte mot Melhus forrige lørdag. Ligger på 11.plass og under streken med 25 poeng før denne og har tre poeng opp til sikker mark, men har vesentlig bedre målforskjell enn lagene foran seg og står med solide 7-1-3 hjemme på gresset på Nytrømoen. Borte har de derimot tapt åtte av elleve og fortsatt ikke vunnet (0-3-8), deriblant lagenes møte på Kolstad (2-3) i juni måned. Ingen nye fravær siden sist for laget som slo tabelltoer Rosenborg 2 med 4-3 i forrige hjemmekamp etter hattrick av toppscorer Fredrik Rynning Andresen.

gdtfh

Kolstad slet lenge i motbakke før Kristian Selnæs igjen overtok treneransvaret for bydelsklubben i sommer. Det ga umiddelbart et lite løft, selv om de fortsatt trenger poeng for å føle seg trygge. Er nummer åtte med 29 poeng før denne, fire poeng foran vertene under streken. Måtte nøye seg med 2-2 hjemme mot svakt plasserte Orkla forrige helg og tapte forrige bortekamp mot Tillerbyen (0-1). 4-1-6 totalt på utebane. Spissen Homstad pådro seg sesongens sjette gule kort sist og må sone i denne.

Hjemmesterke Tynset må vinne denne! 2.05 er faktisk bra betalt. Gresskamp er heller ikke noe underlag Kolstad er spesielt vant til å spille på.

 

Tippetips:

Tynset til å vinne – 2.05 hos Coolbet

 

Andre spillbare kamper: 

KFUM Oslo jakter 2.plassen som gir play-off i PostNord-ligaen Avdeling 2 og bør slå allerede nedrykksklare Vard Haugesund hjemme. Oddsen er 1.35.

Brattvåg har vist knallform i sommer og høst etter ferien og møter et Fløy Flekkerøy-lag med kniven på strupen i dårlig form. Røk 0-5 hjemme sist. 1.80 er brukbart på H.

I avdeling 1 på samme nivå tror jeg serieleder Raufoss reiser seg etter tapet i Narvik forrige helg. 1.28 er kanskje ikke allverden, men -1 kan være verdt en liten innsats. Hønefoss er svake og virker fortapte der de ligger helt i bunnen av tabellen.