Skrevet av Breddeball-Tipserne


I forrige uke ble det litt stang ut for vår del. To spill ut, og ett spill inn, men i følge våre rapporter var vi relativt greit «på ball». Både Kaupanger og Fjøra skulle vunnet med mer, ut i fra målsjanser og dominans. Men nok om forrige helg, la oss se på de spillene vi har plukket ut fra denne ukens meny.

 

Florø – Viking

Søndag kl. 15.00

Vi tar turen til Obos-ligaen og kystbyen Florø når vi leter etter nytt tips. Hjemmelaget tar imot opprykksjagende Viking til en kamp som er uhyre viktig for begge lag. Forrige oppgjør endte med en 2-1-seier til Viking.

Florø har som ventet hatt en blytung sesong og ligger foreløpig på direkte nedrykksplass med 21 poeng på 24 kamper. Mistet mange spillere før denne sesongen til større klubber, noe som er forståelig når de presterte bra i fjor. De kommer fra en sterk 1-3-seier borte mot Nest-Sotra etter tre strake tap mot Ham-Kam, Jerv og Sandnes Ulf. Det er tre tap som vi tror kommer til å bli vippe-pinnen for nedrykk. Spydspiss Vegard Savland, som ble hentet fra Førde, har fått en merkelig skade som setter han ut av spill på ubestemt tid.

velkomstbonus coolbet
Alle nye kunder hos Coolbet kan velge sin egen velkomstbonus!

Viking på sin side har hatt en absolutt godkjent sesong så langt og ligger likt med både Aalesund og Mjøndalen på 49 poeng. Kun målforskjell skiller lagene fra direkte opprykk eller kvalifisering. Det er med andre ord ekstremt spennende i toppen! Viking scorer også enormt med mål, hele 53 scoringer på 24 kamper gjør dem til seriens mestscorende lag. De kommer fra tre strake seiere, hvor den siste var en sterk tre-poenger mot Sogndal. Tommy Høiland ser meget sprek ut og scorer på bestilling. Vi skal ikke se bort fra at han finner nettmaskene også denne søndagen.

Dere skjønner sikkert hvor vi vil. Et redusert Florø-lag som tar imot et kruttsterkt Viking lag som MÅ ha tre poeng om de skal spille i Eliteserien neste sesong. Tror det blir knalltøft for kystlaget å holde følge her.

Tippetips:

Viking til å vinne – 1.70 hos Coolbet


 

Gårsdagens tips:

Bremanger – Stryn

Lørdag kl. 15:00

Den andre kampen vi har plukket ut tar plass i trivselsfylket. Vi skal til Sogn og Fjordane der to nordfjord-lag barker sammen til en «rysare» av en kamp. Bremanger får besøk av Bø-brødrene sitt hjemsted, nemlig Stryn.

Bremanger ligger på 10.plass på tabellen, fire poeng over tabelljumbo, Skavøypoll. Om vi ser på målforskjellen så har Bremanger den soleklart dårligste med -36 mål. Noe vi har bitt oss merke i de siste årene er at målforskjellen i lavere divisjoner veldig ofte er en indikator på hva slags nivå lagene innehar. I dette tilfellet mener vi at en målforskjell på -36 mot en målforskjell på +30 (som Stryn har), er et tydelig tegn på klasseforskjellen mellom lagene.

Les mer: Oddstips til Premier League (runde 7)


På den andre siden så har hjemmelaget gjort det ganske så greit denne høst-sesongen. To imponerende seiere mot henholdsvis Florø 2 og Kaupanger. Men vi tror rett og slett ikke at de er gode nok til å slå Stryn, snarere tvert imot.

Om vi tar en titt på Stryn så ligger de på andreplass på tabellen, har en målforskjell på +30 og har syv seiere på de åtte siste kampene. Blant annet en 4-3-seier borte mot avdeligens beste lag, Fjøra. De leverte også en veldig god kamp forrige uke da de slo Studentspretten 5-2. Det er ingen tvil om at det er Stryn som har kommett best ut av de siste oppgjørene innbyrdes med Bremanger de siste årene. Stryn vant overlegent 5-0 i sommer og 0-6 på bortebane i fjor høst. Vi føler oss veldig sikre på at bortelaget skal ta dette ganske så greit.

Tippetips:

Stryn -1 (Europeisk Handicap) – 1.92 hos Coolbet

 

Dale – Studentspretten

Lørdag 16:00

Coolbet gir 1.50 på over 3.5 mål i denne kampen. Det er i våre øyne alt for høyt. Oddsen på overspill i denne kampen ligger flere punkter over det oddsen på overspill i de andre kampene gjør. Begge lagene snitter over 3.5 mål, og spesielt Dale er ett lag som scorer mye og slipper inn enda mer. Selv mener vi at riktig odds ville vært på rundt 1.30 for over 3.5 mål. To lag som ikke har mye å spille for, og dessuten har gode offensive spillere. Her blir det mål! Vi ser stor verdi i å spille overspill og gjør naturligvis det.

 

Tippetips:

Over 3.5 mål – 1.50 hos Coolbet