Skrevet av Martin Stallvik


Det nærmer seg med raske steg 4. oktober og starten på NHL sesongen! I den anledning har jeg sett på hvilke verdispill bookmakerne har å by på for sesongen.

 

Hvem vinner Stanley Cup?

Slik som jeg ser det per nå, er det åtte lag som er klare utfordrere til å vinne den prestisjetunge pokalen i Juni neste år: Nashville Predators, Winnipeg Jets, Tampa Bay Lightning, Pittsburgh Penguins, Toronto Maple Leafs, San Jose Sharks, Boston Bruins og ikke minst fjorårets vinner, Washington Capitals. Så har man noen få outsidere.

De fleste av disse lagene har ikke gjort store forandringer foran denne sesongen. Noen unntak er det, blant annet har Toronto hentet inn center John Tavares på free transfer fra New York Islanders. 28-åringen regnes som en av de beste centerne i ligaen, og har levert ypperlige prestasjoner i mange sesonger etter at han ble draftet som førstevalg av Islanders i 2009. I fjor leverte han 84 poeng på 82 kamper for et lag som endte på 22. plass (av 31 totalt). Signeringen har ført til at forventningene har blitt skutt i været, inkludert hos bookmakerne, som gjorde Leafs til favoritt foran denne sesongen med odds på rundt 9.00. Jeg tror personlig ikke at laget er solid nok defensivt til å gå hele veien i tøff konkurranse, og ser heller ingen verdi i spillet.

velkomstbonus coolbet
Velg din egen velkomstbonus hos Coolbet!

Calgary endte forrige sesong på en noe skuffende 20. plass. Denne sesongen kan laget fort vise seg å bli en positiv overraskelse. Laget innehar mange talenter som har fått litt mer erfaring i tillegg til at spillere som Elias Lindholm (ving), James Neal (ving) og Noah Hanifin (back) har kommet inn. Dermed har laget både talent og klasse stort sett over hele linjen, og et spill på Flames mener jeg er der man kan hente mest verdi på såkalte «outsidere» per nå.

Med andre ord er det kanskje tøffere konkurranse enn noen gang denne sesongen, og jeg har virkelig slitt med å sette et klart favorittstempel. Jeg har dog landet på Nashville Predators. De ble slått ut over syv kamper forrige sesong mot Winnipeg, mens de sesongen før var tapende finalist i en overraskende finale mot Pittsburgh. Organisasjonen har satt sammen et utrolig lag med tanke på midlene til rådighet, og det er nettopp det som er styrken her: laget. Et godt angrep, solid forsvar og ikke minst to stabile målvakter.

Tippetips:

Nashville Predators vinner Stanley Cup – 12.00 hos Coolbet
Calgary Flames vinner Stanley Cup – 29.00 hos Rizk

 

Hvem vinner divisjonene?

San Jose har også forsterket laget ved å bytte til seg svenske Erik Karlsson, som regnes som en av de beste backene i ligaen. Mange mener det er den siste brikken laget mangler for å gå hele veien, og det kan fort være den siste muligheten Sharks får på en stund med tanke på alderen til flere av de beste spillerne på laget.

Jeg forventer derfor et motivert push mot pokalen denne sesongen. Markedet ligger på rundt 11.00 til at de vinner pokalen, så en odds på 15.00 hos Rizk er spillbart. Jeg velger heller dog et litt sikrere alternativ og setter pengene på at de vinner divisjonen sin.

Tippetips:

San Jose Sharks vinner Pacific Division – 3.50 hos Fansbet
Calgary Flames – 8.25 hos Coolbet

 

Hvem blir MVP (Mest verdifulle spiller)?

Dette er en pris som deles ut til spilleren som gjennom den ordinære sesongen kåres til den beste spilleren, eller mest verdifulle for sitt lag om du vil, i en avstemning. I fjor vant New Jersey Devils Taylor Hall prisen, mens Edmonton Oilers kaptein Connor McDavid vant den året før. Sistnevnte regnes av mange som verdens beste hockeyspiller i en alder av 21 år.

Jeg tror McDavid tar tilbake prisen denne sesongen. Det er flere faktorer å ta med i beregningen her, slik som rekkekamerater og spilleminutter. Ser vi på spilleminutter forrige sesong så snittet kapteinen 21.5 minutter per kamp. Det er ca. 1.5 minutter mer enn Nikita Kucherov, som jeg holder som den største utfordreren. Over en sesong så utgjør dette 82*1.5 = 123 minutter, altså over to timer mer med hockey (dersom de unngår skade).

velkomstbonus fansbet

Det er potensielt mange poeng – og jeg mener her at Fansbet har et veldig bra tilbud, ettersom markedet ligger på rundt 3.00.

Nevnte Kucherov spiller for en av de største favorittene i Tampa Bay, og med minst like gode muligheter denne sesongen må han regnes med.

En outsider til denne konkurransen er Johnny Gaudreau, som spiller for Calgary Flames. Jeg har som nevnt troen på Flames denne sesongen, og da også vingen som er en av NHLs absolutt beste. Hadde 84 poeng forrige sesong, men summen går naturlig opp med bedre rekkekamerater – i tillegg til at skuddprosenten på 10.6% fort også går opp – og da er han der oppe med de beste.

Tippetips:

Connor McDavid vinner Hart Memorial Trophy – 4.25 hos Fansbet
Nikita Kucherov vinner Hart Memorial Trophy – 15.00 hos Fansbet
Johnny Gaudreau vinner Hart Memorial Trophy – 67.00 hos Fansbet

 

Lag-spill

Denne analysen er allerede så langt at jeg nøyer meg med å poste spillene i denne seksjonen. Dersom det er ønskelig med en begrunnelse for noen av spillene, kommenter innlegget på facebook/twitter og jeg svarer gjerne!

Tippetips:

Florida Panthers over 94.5 poeng – JA – 1.95 hos Fansbet
Arizona Coyotes flere poeng enn Canucks – JA – 1.70 hos Nordicbet
Pittsburgh Penguins over Philadelphia Flyers – JA – 1.60 hos Nordicbet
Vil Anaheim Ducks nå sluttspillet? – NEI – 2.60 hos Nordicbet
Aleksander Barkov flest poeng av finske spillere – 6.00 hos Nordicbet