Skrevet av Breddeball-tipserne


Breddeball-tipserne har i lengre tid fulgt lokalfotballen på vestlandet tett, og vil fra nå av skrive oddstips for Tippefans. De divisjonene de har mest kunnskap og kompetanse om er 3. divisjon avdeling 4 og 4.divisjon Sogn og Fjordane.

Skavøypoll – Fjøra

Lørdag kl. 15.00 – 4.divisjon Sogn og Fjordane

I vindfulle Måløy får Skavøypoll besøk av «lillebroren» til Sogndal, nemlig Fjøra. Det dårligste laget i avdelingen mot det beste laget i avdelingen, hvertfall om en ser på tabellen. Skavøypoll har 13 poeng på 18 kamper og ligger med det på jumboplass. Fjøra derimot, leder tabellen med syv poeng ned til Stryn og har en målforskjell på bunnsolide 49 mål.

Det som er litt interessant med akkurat denne kampen er at det faktisk ble uavgjort mellom lagene forrige gang de møttes. 3-3 ble stillingen da og det var jo en liten «bombe». Vi husker ikke helt hva oddsen på Fjøra var pre-game den gangen, men lurer på om den lå på rundt 1.10.

Uansett er det liten tvil om at Fjøra skal vinne denne kampen. Spørsmålet er heller hvor mange mål de vinner med. Det er stor forskjell mellom lagene, både når det gjelder kvaliteten på spillere og ressurser i klubbene. Fjøra satser knallhardt for å etablere seg i 3.divisjon, mens Skavøypoll allerede har begynt å innse at nedrykket til 5.divisjon blir mer og mer sannsynlig.

cb league pl spesial

Skavøypoll har ikke vunnet på sine siste tre kamper, mens Fjøra kun har ett tap gjennom hele sesongen, og våre kilder sier at de stiller med en sterk tropp i helgen selv om det er en relativt lang reise fra Sogndal til Måløy.

Vi føler oss ganske komfortable på at Fjøra skal ta dette veldig greit, og spiller derfor et handicap-spill på Fjøra.

Tippetips:

Fjøra -2 (Europeisk Handicap) – 1.70 hos Coolbet

 

Kaupanger – Vik

Lørdag kl. 15.00 – 4.divisjon Sogn og Fjordane

Forrige kamp mellom lagene endte med en overraskende 3-1-seier til Vik. Noe vi tviler på blir resultatet denne gang.

Kaupanger ligger på 4.plass i avdelingen med 30 poeng. Har vært inne i en dårlig periode og møtt tøff motstand. 2-1-seieren over Årdal for to uker siden var et sterkt løft for laget igjen. Sist helg tapte de 4-1 mot tabelljumbo Bremanger, men da med over halve laget ute på student-cup. Har alle spillerne tilbake igjen og kun Hauståker (som er solgt til Førde) er borte fra den ordinære startoppstillingen.

Vik ligger som nr ni på tabellen med 18 poeng. For to helger siden leverte de et enormt resultat da de spilte 1-1 mot serieleder Fjøra og tok poeng. De har levert som forventet denne sesongen og ligger på nedre halvdel. Ikke et lag som er all verden. De er elendige på bortebane og har enda til gode å vinne på ukjent gress. På bortebane har de opplevd mange stygge tap. No har de også mistet Sondre Skjerven som har vært meget bra for dem de siste årene.

cb fantasy

Forskjellen på lagene mener vi er stor og Kaupanger med fullt lag igjen skal ha få problem med å ta seg av dette svake Vik-laget. Det burde bli «festfotball» fra hjemelaget og vi føler oss ganske sikre på at de tar en fin og komfortabel seier som dekker handikap-linjen.

Tippetips:

Kaupanger -1 (Europeisk Handicap) – 1.78 hos Coolbet

Brodd – Lysekloster

Lørdag kl. 16.00 – 3.divisjon Avdeling 4

Forrige oppgjør mellom innbyrdes lag endte med storseier til Lysekloster og hele 5-1 på resultattavlen. Om vi ser på tabellen ligger Brodd på 6.plass med henholdsvis 33 poeng, mens Lysekloster er på . plass med 44 poeng, tre poeng bak serieleder Sotra. Brodd er i fin flyt om dagen og hadde tre seiere på rad før møte mot ett meget sterkt Brann 2-lag forrige uke der de tapte 2-1. Blant annet var Brodd sin hurtige angrepspiller Jefferson De Souza nylig på prøvespill hos Viking. En meget god spiller som kan skape mye på egenhånd.

Lysekloster har på sin side har virkelig fått fart på maskineriet. Fire av fire mulige seiere den siste måneden, og har hele 18 mål på sine siste fire kamper. Undertegnede så Lysekloster sin forrige kamp mot Tertnes der resultatet ble 5-0, og det kunne fort blitt enda mer. Dominerte fullstendig mot et svakt Tertnes-lag. De har også forsterket laget i sommer og hentet spillere som for eksempel Monir Benmoussa fra Florø. En veldig god spiller som i våres øyne er litt for god for dette nivået.

Om vi ser på oddsen, er Lysekloster gjort til favoritter. Og det er vi helt enig i. Hvis vi ser på spiller for spiller, så er Lysekloster et mye bedre lag enn Brodd. Legger vi til det faktumet at de faktisk må vinne for å holde opprykkdrømmen i livet syns vi ren Lysekloster-seier er fin verdi. De vinner den kampen mer enn 5 av 10 ganger.

Tippetips:

Lysekloster til å vinne – 1.85 hos Coolbet