Skrevet av Inge Grytbak


Kolstad innfridde mot et svekket Melhus til ok odds, mens Orkla gjorde jobben hjemme mot Gjøvik-Lyn til finfin odds for to uker siden. At Stjørdals-Blink måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Nardo får så være. Vi gir laget tillit på nytt mot allerede fortapte verter i Haugesund.

I tillegg har jeg god tro på at Staal Jørpeland skal ha få problemer med å slå et bortesvakt Åssiden på hjemmebane. Gjestene er så godt som klare for 4.divisjon neste sesong allerede. Hjemmeseieren på Jørpeland kan fint brukes i det som er av dobler denne lørdagen.

Verdal lignet lenge en opprykkskandidat i avdeling 5, men en høstssong under pari har gjort laget til en middelhavsfarer. Hjemme mot et Gjøvik-Lyn-lag, som tar sine fleste poeng på hjemmebane, tror jeg derimot laget har en mulighet til en sjelden opptur denne høsten.

 

Staal Jørpeland – Åssiden

Lørdag 13:00

Norsk Tipping-ligaen avdeling 3. Staal Jørpeland har variert litt i prestasjonene i det siste med alt fra 0-6 tap borte mot Start 2 til 4-0 over Egersunds 2.lag – også det på bortebane i sine to siste. Laget ligger med det på 6.plass på tabellen med 32 poeng – sju poeng bak serieleder Ørn-Horten med seks kamper igjen å spille i det som har blitt en veldig tett og jevn avdeling med flere lag innblandet i kampen om opprykk til neste års 2.divisjon. De står med 4-3-3 på eget gress og vant 4-2 borte over Åssiden da lagene møttes i det omventet møtet tidlig i sommer.

Åssiden er nest sist med elleve poeng, og med hele 15 poeng opp til trygg grunn tyder alt på at laget må ta turen ned i 4.divisjon neste sesong. De kommer fra et stygt 0-5 nederlag hjemme mot Madla sist helg og har nå faktisk ti strake kamper. Forrige seier kom tilbake i midten av juni da jumboen Egersund 2 ble slått 1-0 hjemme. Svake 0-2-7 og til denne er også Espen Hansen ute med karantene.

Åssiden er fortapte og i grusom form om dagen. Dette bør være grei skuring for hjemmelaget. For de som venter på handicap-odds kan det være et godt alternativ til bedre odds.

Tippetips:

Staal Jørpeland  – 1.25 hos Coolbet

 

Verdal – Gjøvik-Lyn

Lørdag 14:00

Norsk Tipping-ligaen avdeling 5. Et lite toppoppgjør mellom nummer fire og fem på tabellen der opprykkstoget dessverre har gått for begge lag for en liten stund tilbake da avstanden opp til Byåsen og Rosenborg 2 er for stor. Verdal spilte 0-0 borte mot Brumunddal sist helg og ligger på 5.plass med 31 poeng, poenget bak dagens motstander som de da passerer med seier i denne. Vertene hadde en sterk vårsesong, men marginene de hadde før ferien er snudd og med 4-2-4 hjemme har de meldt seg ut av toppkampen for en liten stund tilbake. Flakk er ny fra Sunndal og blir en solid forsterkning i backrekka for trener Austad framover.

ythrhyrthty.png

Gjøvik-Lyn er sikkerheten selv hjemme ved Mjøsa, men på reisefot er det langt mellom høydepunktene for laget til Espen Haug. De er nummer fire med 32 poeng før denne runden etter 3-1 seieren hjemme over svakt plasserte Tynset forrige helg. Borte har er det dog langt sjeldnere mellom oppturene med tre seire på ti forsøk, mens sju av ti hjemme alle har endt med full pott. De vant 3-0 hjemme over Verdal i det omvente møtet den første helgen i juni.

Ingen store innsatser her, men magefølelsen sier at Verdal reiser og vinner etter en tyngre periode mot bortesvake gjester fra Gjøvik.

Tippetips:

Verdal til å vinne – 1.98 hos Rizk

 

 

Vard Haugesund – Stjørdals-Blink

Lørdag 16:00

PostNord-ligaen avdeling 2. Vard Haugesund ligger desidert sist med fattige åtte poeng etter 20 runder og er så godt som klare for spill i 3.divisjon neste sesong allerede. De tapte 1-2 borte mot Nardo søndag og har nå 15 poeng opp til Fløy-Flekkerøy på sikker mark med seks runder igjen å spille av sesongen. 1-1-7 hjemme i Haugesund er ikke egnet til å skremme noen. Det omvendte møtet mellom lagene i begynnelsen av juni endte med 4-0 seier til Stjørdals-Blink.

jghfunn

Stjørdals-Blink har vært en liten gjenganger i denne spalten i sommer og høst der de blant innfridde med seier hjemme mot Fløy-Flekkerøy, før det ble 1-1 i trønderoppgjøret mot Nardo for et par uker siden. Sist helg spilte laget 1-1 hjemme på nytt, denne gang mot cupkvartfinalist Bryne i en kamp de ledet. Er under streken med sine 22 poeng før denne, men det skiller bare ett poeng opp. 2-3-5 borte. De slo Vard hele 4-0 hjemme i våroppgjøret på Stjørdal i en kamp der spissen Sisic noterte seg for to scoringer for Are Tronseths mannskap. Har forøvrig spilt 1-1 i sine tre siste kamper.

Her bør motivasjonen og tabellplasseringen bli utgslagsgivende. Jeg tror Blink reiser hjem med full pott – til spillbar odds.

Tippetips:

Stjørdals-Blink – 2.00 hos Fansbet