Skrevet av Daniel Bjørsvik


Da er vi tilbake med klubbfotballen etter en trasig landslagspause. Det er aldri kjekt med sånne pauser, men på den positive siden klarte vi å prikke inn 3 av 4 spill. Nå tar vi igjen fatt på eliteserien som for alvor begynner å spisse seg til inn mot siste halvdel av sesongen.

 

Haugesund vs Brann

 Lørdag 18:00

Toppkamp på Haugalandet lørdag klokken 18:00 hvor Hodneland og hans gutter tar imot Lars Arne Nilsen og Brann i fra Bergen. Dette har utviklet seg til å bli kampen om sølvtøy denne sesongen hvor begge lagene har prestert enormt stabilt og solid hele veien.

Haugesund må begynne å ta et par av disse skalpene mot topplagene nå om de skal fortsette å holde følge med teten helt inn. Taper de her så vil luken opp til Brann være på hele ni poeng, noe som sier seg selv vil bli tøft å ta igjen med åtte kamper igjen å spille etter denne.

cb league pl spesial

Brann var tilbake på seierssporet mot Ranheim igjen sist etter fadesen mot Vålerenga. 1-0 mot Ranheim i Bergen var ikke mer enn hva en kunne forvente i den posisjonen Brann befinner seg nå.

Hos Haugesund er Gytkjær og Wadji ute med skade mens hos bergenserne er Kristiansen, Marengo og Ordagic ute. Spillet jeg har plukket ut til denne kampen er mer basert på personlige tanker om kampbildet og tidligere interne oppgjør enn av statistikk denne sesongen. Begge lagene har vært relativt kompakte og bunnsolide gjennom årets sesong, og dette er to lag som har vært involvert i mange målfattige kamper. Når det er sagt så er denne kampen noe helt spesielt.

Det spisser seg til i kampen om medaljene og vi skal få se et virkelig vestlandsderby denne lørdagen. Innbyrdes oppgjør mellom Haugesund og Brann har alltid vært målrike  og man må langt tilbake i tid for å finne et oppgjør hvor ikke begge lagene pleier å tegne seg på scoringslisten i disse oppgjørene.

Tippetips:

Begge lagene scorer – 1.74 hos Coolbet

 

Ranheim vs Strømsgodset

 

Oppgjøret mellom de lagene som egentlig burde byttet tabellposisjon om en skulle stolt på forventningene foran sesongen. Like ellevilt som at Ranheim faktisk ligger på en femteplass etter 2/3 av sesongen er det at Strømsgodset ligger nede i sumpen og fortsatt kanrykke ned. Tre poeng ned til kvalikplass er realiteten for BP Ingebretsen og guttene fra Drammen.

Her kommer de til en tøff bortekamp på en bane hvor Ranheim faktisk bare har tapt to ganger i år. Godset på sin side har kun vunnet én bortekamp av ti mulige. De har underprestert så til de grader og både spillere og supportere venter nok bare på at denne sesongen skal ta slutt. Lagene her har hatt en veldig nedadgående formkurve den seneste tiden og begge lagene står faktisk med 1-2-2 de seneste fem kampene.

cb fantasy

Det er verdt å merke seg at begge disse lagene er involvert i målrike kamper. Gjennomsnittlig så har Ranheim scoret 3.2 mål per kamp de er utpå og spiller denne sesongen mens Godset er oppe på 3.3 mål. Forrige oppgjør endte 3-0 til drammenserne, noe jeg ikke ser for meg kommer til å skje her. Jeg tør spå at vi får en målrik kamp hvor begge lagene høyst sannsynlig kommer til å putte ballen i nettet. Så det kan naturligvis være et spill for de som ønsker det, oddsen er dog ikke veldig høy.

1X2-markedet kan også være en mulighet å ta en titt på. Strømsgodset er gjort til favoritter her noe jeg mener er helt feil. Ranheim like gjerne ta denne like ofte som det Godset gjør, og jeg holder en knapp på hjemmelaget til denne. Jeg føler meg trygg på at denne kampen vil bli målrik. Jeg klyver derfor inn på Over 2.5 mål i kampen til 1.56 hos Coolbet.

Tippetips:

Over 2.5 mål – 1.56 hos Coolbet

 

Tromsø vs Stabæk

Søndag 18:00

To lag som ikke er i spesielt god form om dagen selv om Tromsø tok en sterk seier i Drammen før landslagspausen. Stabæk innehar for øyeblikket kvalikplassen i serien med to poeng ned til Start på 15.plass. Motivasjonen bør helt klart ligge hos Henning Berg og Stabæks sin side her, men slikt kan vi ikke gå etter når det kommer til et lag med så laber moral som det de har for øyeblikket.

Alfheim er alltid en guffen plass å komme til selv om laget fra nord også sliter med å prestere stabilt denne sesongen. Jeg syntes det er vanskelig å ta den ene eller andre siden i dette oppgjøret her, rett og slett. Tromsø er et bedre lag for øyeblikket og vinner på en god dag her, men det er umulig å si hva man skal gå etter når det kommer til disse to lagene.

berg-stabæk-980x552

Det vi derimot også i denne kampen kan se på er antall mål. Tromsø er det laget i ligaen som er involvert i flest målrike kamper om vi ser på en 2.5 linjen. Stabæk kommer heller ikke så dårlig ut der. Lagene har hatt en tendens til å slippe inn like mye som de scorer denne sesongen og i Stabæk sitt tilfelle er det faktisk motsatt. Dette er en åpen kamp som kan gå begge veier resultatmessig men jeg føler meg ganske trygg på at vi får se to vaklende forsvar som kan vise oss mye rart defensivt. Offensivt innehar begge lag kvaliteter som kan bidra til å opprettholde statistikken når det kommer til mål. Begge lag snitter 3 mål i sine kamper, og jeg tror ikke det blir noe mindre her.

Tippetips:

Over 2.5 mål – 1.62 hos Coolbet

 

Lykke til og riktig god helg!