Skrevet av Martin Stallvik


Endelig er MLS tilbake igjen etter landslagspausen, og det begynner å tilspisse seg om sluttspill-plassene. Jeg ønsker å involvere meg i to kamper i California denne helgen, hvor det spilles to kamper som kan få stor betydning for hvem som får best utgangspunkt i sluttspillet.

 

oddstips-serie-a-tf.png

Los Angeles FC – New England Revolution

Søndag 04:30

Los Angeles gikk inn i landslagspausen med en 4-2 seier borte mot Toronto for to uker siden. De øyner både Sporting KC og tabelleder Dallas, som ligger to og tre poeng foran når vi sakte men sikkert nærmer oss sluttspillet. Det vil i så fall gi en fordel, ettersom at første -og andreplass står over første runde i sluttspillet. Det gir nok vertene litt ekstra motivasjon her.

Statistikken viser 3-1-1 i de siste fem hjemmekampene, hvor tapet er det eneste på hjemmebane denne sesongen (7-5-1). Kaye(m), Diomande (a) og Silva (f) er ute for vertene.

cb league pl spesial.png
Spill på flere av Coolbet’s (gratis) konkurranser hvor du kan vinne penger hver uke.

New England på sin side fikk ikke hvile i landslagspausen, men reiste i stedet til New York og påførte NY City sitt første tap på hjemmebane denne sesongen da de effektivt vant 1-0. Laget besitter så langt 8. plassen i divisjonen, og kan nok realistisk sett se langt etter en plass i sluttspillet. Borteformen er heller ikke noe å skryte av, da seieren sist var den første på 12 bortekamper denne sesongen. Til denne kampen mangler de Tierney (f).

Oddsen på ren H her ligger i grenseland i følge mine kalkuleringer (rundt 1.60), så jeg gjør i stedet som jeg har gjort med stort hell tidligere og spiller H til pause. Har vært inne på det, og sier det igjen: Los Angeles er stort sett alltid gode de første 45 minuttene, og de har eksempelvis 8-4-1 og 15-3 i målforskjell de første 45 på Banc Of California Stadium. Når bookmakerne fortsetter å gi verdiodds på utfallet, så må man bare spille.

Tippetips:

Los Angeles FC leder til pause – 2.05 hos Coolbet

 

San Jose Earthquakes – Sporting Kansas City

Søndag 04:30

San Jose har veldig lite annet å spille for enn æren resten av sesongen ettersom laget befinner seg nederst i sin divisjon. Tapte før pausen 2-1 borte mot Vancouver, men vant riktignok overraskende 4-3 hjemme mot Dallas sist de var hjemme. Før det sto laget med 12 strake uten seier hjemme. Til denne kampen mangler Partida (f), mens Cummings (f) er usikker.

14-09-2018-Odds-Boost-2-NO[2642]

Sporting har alt å spille for denne helgen, da de med seier kan overta tabelltoppen foran Dallas, mens de med et tap her kan falle bak Los Angeles FC, dersom de skulle vinne sin kamp. Mye kan med andre ord skje denne helgen. Dog er det kanskje lite som tyder på et tap her for gjestene etter at de har funnet formen, gitt motivasjon og at de står med 4-0-1 de siste fem kampene. I løpet av disse fem har de kun sluppet inn mål i én kamp; 3-1-tapet for gloheite Seattle Sounders. Medranda (f), Belmar (a) og Lobato (m) er ute til denne.

Til tross for at bookmakerne forventer mål her, så ser jeg meg ikke helt enig i verdien. Det har blitt svært målfattige kamper for Sporting i det siste hvor kun én av fem kamper har vært med over 3.5 scoringer. Tre av de fem siste for San Jose hjemme har endt med under 3.5 scoringer, mens sek av åtte kamper hvor Sporting ikke har tapt på bortebane denne sesongen har også endt med under. Skal vi være litt nostalgiske viser også innbyrdes oppgjør at de siste ni kampene i MLS mellom lagene her har endt med under 3.5 mål.

Tippetips:

Under 3.5 mål – 1.60 hos Rizk