Skrevet av Napalan


Premier League er endelig tilbake igjen etter landslagspausen – Nations League klarer på ingen måte å fylle tomrommet som fotballen på ball-øya etterlater seg når spillerne reiser på landslagsoppdrag!

Expected Goals-modellen min som jeg viste i forrige innlegg begynner å ta form og jeg har i landslagspausen fått tid til å justere samt legge til både BCH (Big Chances) og form-modeller inn i den. Jo flere serierunder, jo mer data og jo mer nøyaktig – men, den begynner nå å danne ett godt bilde av hvordan lagene har gjort det så langt:

bgjhv

Big Chances-modellen kan etter hvert bli svært hendig til å prise opp corner-spill og lignende, men det skal jeg komme tilbake til. Skulle dere lesere ha noen spørsmål rundt modellene jeg benytter, ikke nøl med å ta kontakt med på Twitter under @Napalan_

 

Chelsea vs Cardiff

Lørdag kl: 16:00

Chelsea tar imot nyopprykkede Cardiff på Stamford Bridge. Sarri har fått fart på Chelsea og står nå med en perfekt start på Premier League sesongen. Cardiff derimot har ikke hatt en så enkel start noe som mer eller mindre har vært forventet.

Chelsea har full tropp tilgjengelig og vil starte med mer eller mindre samme lag som sist vil jeg tro. Willian kan erstattes av Pedro da Willian kommer sent tilbake fra landslagsoppdrag.

14-09-2018-Odds-Boost-2-NO[2642].png

Cardiff har Mendez-Laing ute, Gunnarsson ser ut til å være tilbake i troppen igjen og Ward kan være en som får tillit fra start for andre kamp på rad. Det forventes at manager Neil Warnock går tilbake til 4-3-3.

Tanken som slår de fleste her vil nok være at dette blir en ren rutine-seier for Chelsea, forståelig nok, men, jeg ønsker å gå litt imot strømmen og jeg skal fortelle hvorfor:

Chelsea har en xG-rate (forventede mål) på hjemmebane på 1.94, noe som er langt unna Liverpools 3.18, Man City’s 3.11 og Tottenham’s 3.45. Cardiff har en xG against (forventede mål imot) på bortebane på 0.89 sålangt denne sesongen. Med andre ord så slipper de til kun 0.89 xG imot seg noe som er i øvre sjiktet i PL.

Chelsea er laget som har overprestert nest mest etter Watford i forhold til mål scoret mot sin xG, de har scoret 3.60 mål mer enn det xG-modellen sier at de burde ha gjort.

De har såklart fått laget godt i gang og er ikke uten grunn store favoritter i denne kampen. De er dog ikke så store som oddsen tilsier mener jeg at de ikke er.

 

Tippetips:

Cardiff +2.25 (Asian Handicap) – 1.68 hos Rizk

 

Watford vs Manchester United

Lørdag kl: 18:30

Watford var i fyr og flamme før landslagspausen – det store formlaget og ikke minst overraskelsen. Slo overraskende Tottenham forrige match og de ønsker ikke å stoppe der – Manchester United står for tur.

Watford stiller et uendret lag uten nye skader. Deulofeu kan være en mann vi ser på benken for første gang denne sesongen ellers ønsker nok Javier Garcia å ikke rokkere på laget som flyr høyt i starten av denne sesongen.

Manchester United begynner kanskje allerede nå å se at det kan bli vanskelig å komme seg opp på hesten og gå for tittelen. De går nok for seier her, men vil naturlig nok respektere formen til Watford. Ingen store endringer er forventet. På skadefronten er Luke Shaw og Marcus Rashford ute.

josc3a9_mourinho_-_d0b6d0bed0b7d0b5_d0bcd0bed183d180d0b8d0bdd18cd18e_22164519268.jpg
Mourinho’s menn står med to seire og to uavgjort hittil.

Som tidligere nevnt i denne artikkelen så er Watford laget som har overprestert mest mot xG med 3.79 mer scorede mål enn xG tilsier. Manchester United er ett av lagene som har underprestert mest mot xG da de skulle ha scoret 3.24 flere mål enn de har gjort. At landslagspausen kom nå ser jeg ikke på som en fordel for Watford da de virkelig var i siget – nå har de fått tid til å både reflektere og begynne å tenke, kanskje vil de overtenke i de kommende kamp?

Basert på xG tallene mine så begynner tiden å være inne for at Expected Goals for begge lag begynner å innhente lagene. Det vil løsne for laget som underpresterer og butte i mot for laget som overpresterer.

 

Tippetips:

Manchester United vinner – 1.88 hos Rizk