Skrevet av Inge Grytbak

Det ble treff på to av tre kamper sist gang for to uker siden. Stjørdals-Blink og Brumunddal gjorde jobben, mens Orkla ikke greide å holde på ledelsen hjemme mot Løten og er nå i skikkelig trøbbel dersom de har tenkt å spille på dette nivået også neste sesong. 

Jeg fortsetter og tar en titt på de lokale kampene her oppe og kommer med tre tips denne landskampshelgen der breddefotballen får mer oppmerksomhet enn i de siste helgene nå som de store ligaene utenlands er i gang for fullt igjen.

 

Stjørdals-Blink – Nardo

Lørdag 16:00

PostNord-ligaen avdeling 2. Lokaloppgjør, og samtidig en uhyre viktig kamp for å berge plassen på nivå tre i norsk fotball nå som vi går inn i den siste og mest dramatiske fasen av sesongen. Stjørdals-Blink har forsterket laget med Glenn Walker og Vegard Voll i høst og står med fire poeng på de to siste kampene. 3-2 seieren i forrige hjemmekamp mot Fløy Flekkerøy ble fulgt opp med ett poeng i bortekampen mot Kjelsås sist helg (1-1). Det plasserer Blink på 12.plass med 20 poeng foreløpig og bare målforskjellen skiller opp til Vålerenga 2 på trygg grunn.

Dmfcn8VXcAE3O8_

Avstanden opp til dagens motstander er ett fattig poeng, noe som betyr at Are Tronseths mannskap passerer gjestene fra Nardo med seier. Står med 3-2-3 hjemme på Nye Blinkbanen og vant det omvendte møtet mellom lagene 2-1 i midten av mai på Nissekollen. Ingen nye fravær siden sist.

Nardo kommer fra to hjemmekamper. Møtet med Kjelsås endte med seier 3-1 før laget kom ned på jorda igjen da de tapte 0-2 mot Bryne søndag. Det plasserer laget på 10.plass med 21 poeng før den korte turen til Stjørdal lørdag. De står med 2-2-5 borte så langt og har overrasket mange tippeeksperter også denne sesongen som har dømt laget nord og ned fra divisjonen. Trondsen er tilbake igjen etter å ha stått over noen kamper grunnet skade.

Sitter med en følelse av at Blink er det beste laget av disse og har forstått alvoret i bunnen. Tror på hjemmeseier til småpen odds. De vant tilsvarende møte i cupen 2-0 her i fjor da de spilte i divisjonen under og og har hatt et godt tak på Nardo de siste årene.

 

Tippetips:

Stjørdals-Blink til å vinne – 2.05 hos Fansbet

 

 

Kolstad – Melhus

Lørdag 16:00

Norsk Tipping-ligaen avdeling 5. Kolstad har våknet til liv etter at Kristian Selnæs overtok treneransvaret igjen og kommer til denne kampen med to ferske seire i bagasjen. Først ble Gjøvik-Lyn slått 4-2 hjemme på Kolstad, før de tok en kruttsterk 5-3 seier borte over et sterkt Rosenborg 2-lag sist mandag. Det gir laget et lite pusterom ned til lagene under streken der de ligger på 9.plass med 22 poeng. Seier i denne, og det begynner plutselig å se langt lysere ut igjen for de røde fra kvitbyen. 2-3-3 hjemme skremmer ingen, men de vant vårmøtet 4-2 da de gjestet Melhus i vår. Ingen nye fravær siden sist.

41298124_508111329655743_824721338164838400_n.jpg

Melhus tok en livsviktig seier da tabelljumbo Ottestad ble slått 3-1 hjemme i Gruva forrige helg. Laget snudde 0-1 til seier 3-1 i den kampen og ligger fortsatt på 8.plass med 24 poeng. Man trenger trolig rundt 30 for å være sikker på å berge plassen. De har 2-0-4 etter ferien og røk 0-1 på Gjøvik i forrige bortekamp, der de totalt har småpene 4-3-2 i år. De sliter fortsatt med en rekke skader, men har et håp om at toppscorer Holthe snart er tilbake. Sentrale Øien er blant de som mangler, mens Roar Strand også har stått over de siste kampene. I tillegg soner lagkaptein Martin Nilsen for fire gule i denne.

Kolstad strutter av form og selvtillit om dagen, mens Melhus har ei lang fraværsliste til denne kampen. 1.83 på H er verdt et lite forsøk.

Tippetips:

Kolstad til å vinne – 1.74 hos Fansbet

 

 

Orkla – Gjøvik-Lyn

Lørdag 16:00

Norsk Tipping-ligaen avdeling 5. Orkla har vært en stor skuffelse i årets 3.divisjon. Stig Kammens mannskap leverte flere gode treningskamper i vinter og kom seg også helt til 2.runde i cupen, men i serien har det gått veldig trått selv om mannskapet er sterkt. Laget ligger nå nest sist med 16 poeng og har hele seks poeng opp til sikker mark med åtte kamper igjen å spille etter 0-3 tapet i Brumunddal sist helg. Står med 3-1-4 hjemme på Fannrem, mens hele åtte av ti på utebane har endt med tap. Lagkaptein Gjersvoll er skadet og har stått over de siste kampene, mens Jan Inge Lynum pådro seg sesongens sjette gule kort sist.

41074948_1875016272585193_3318957757763158016_n

Gjøvik-Lyn ligger trygt plassert midt på tabellen med sine 29 poeng og får neppe noe med utfallet å gjøre verken i toppen eller bunnen av tabellen utover høsten. De kommer fra en sterk 3-0 seier hjemme over Tillerbyen, mens de skuffet med å ryke 2-4 i en tam forestilling på Kolstad gangen før. 3-1-5 borte, men de slo Orkla 2-1 hjemme da lagene møttes på Gjøvik i midten av mai. Sydbøge og Simenstad har begge fire gule og må sone i denne.

Orkla har kniven på strupen og pleier å bite godt i fra seg. Tror på en sjelden opptur mot bortesvake gjester fra Gjøvik som i tillegg mangler folk.

 

Tippetips:

Orkla til å vinne – 2.05 hos Fansbet