Etter et par helger med litt feilvurderinger og en del spill i negativ retning beveger vi oss igjen inn mot helg og ny Eliteserierunde, som betyr nye muligheter for oss også. Vi prøver å ta for oss to lodd denne helgen og håper at vurderingene vi legger til grunn er så gjennomtenkte og gode at vi prikker inn begge to.

Skrevet av Daniel Bjørsvik

Rosenborg vs Haugesund

Toppkamp på Lerkendal mellom serieleder Rosenborg og bronseplasserte Haugesund. De tre lagene i toppen har skaffet seg en komfortabel luke ned til Ranheim, Molde og Sarpsborg som kommer jagende bak der.

Ikke bare er dette en toppkamp, det er faktisk også kampen mellom de to lagene som leder formtabellen i serien. Ingen har tatt så mange poeng som det disse to lagene har gjort i de 15 siste kampene. Det er solide tall som bygger opp under at begge lagene ligger der de ligger. De siste fem kampene står begge lagene med 4-1-0. Dette er prestasjoner som sier seg selv at det blir poeng av.

Rosenborg har virkelig begynt å skinne etter en halvtreg start på trenerbyttet. De begynner å ligne seg selv mer og mer om dagen, og forrige helg tok de også tilbake førsteplassen på tabellen. Det eneste jeg kan se som en faktor mot trønderne her er kanskje den lange turen de hadde til Makedonia på torsdag. De hvilte svært få av spillerne i den opprinnelige startelleveren, noe som selvfølgelig kan ha kostet krefter. Dog er det ingenting som er lettere enn å restituere og motivere seg til ny kamp når ting går på skinner som det gjør for trønderne nå. Det kan slå ut begge veier.

5609787.jpg

På skadefronten er det ingenting merkbart nytt å melde om, Pål Andre Helland og de Lanlay sliter nå fortsatt med sitt og Adegbenro er fortsatt ute med sin langtidsskade. Hos Haugesund er det fortsatt Gytkjær som er ute, og bortsett fra det kan Horneland stille med sitt vante og slagkraftige lag.

Vi har vært inne på det før, men noe av grunnen til at Haugesund ligger der de ligger nå er bortespøkelset som de ser ut til å ha begravet. Dette har vært en av akilleshælene til rogalendingene tidligere. I år er det faktisk bare Rosenborg og Brann som har plukket med seg flere poeng på bortebane enn det Haugesund har.

Oppgjøret mellom lagene tidligere i sesongen endte med 2-1 seier til Rosenborg og jeg ser for meg noe av det samme her. Et tett og intenst oppgjør som fullt mulig kan bli avgjort ved en tilfeldighet. Jeg klarer ikke å skille disse lagene så mye som det bookmakerne har gjort her selv om Rosenborg naturligvis vil være favoritter hver gang de går på banen på Lerkendal. Gevinst på seier, uavgjort eller ettmåls-tap til Haugesund og halvt tap på tomåls-tap. Dette tror jeg blir jevn affære.

Tippetips:

Haugesund +1.75 (Asian Handicap) – 1.60 hos Rizk

 

Brann vs Ranheim

Så prøver vi oss i Bergen igjen. Brann tar imot Ranheim som fortsatt innehar fjerdeplassen i årets Eliteserie. Formkurven til trønderne har gått vesentlige nedover i takt med sesongen, men på grunn av at de andre lagene rundt dem på tabellen også har avgitt en del poeng så ligger de fortsatt der de ligger.

For en uke siden hadde disse to lagene helt forskjellige opplevelser da de var ute på reise. Brann leverte kanskje årets verste prestasjon da de tapte 2-0 for et mye sterkere og mer påskrudd Vålerenga lag for anledningen. Teniste fikk seg også en smell og måtte ut, usikkert om han vil bli klar til denne. Ranheim kommer svevende til Bergen etter en visitt i rosenes by og Ole Gunnar Solskjær. De gikk faktisk hen og tok skalpen på moldenserne (3-2). Dette viser at Ranheim fortsatt må bli tatt på alvor. Faller en 10% nedpå mot det laget der så straffer de deg. Dette har de vist gang på gang nå.

thyth
Sjekk ut helgens oddsboosts i Eliteserien fra Fansbet!

Det jeg derimot tror er at Lars Arne Nilsen ikke vil tillate sine gutter å falle ned de prosentene en gang til. Siden den dagen han tok over sitt kjære Brann har han alltid snakket om den kampen som kommer etter et tap. Han har fått guttene sine til å forstå viktigheten av å gjøre den tapsrekken så liten som mulig, noe de har vist så og si hver gang de hae kommet fra en dårlig opplevelse. Jeg har også snakket med personer i og rundt laget denne uken som har bekreftet en enorm energi og trøkk på treningsfeltet etter tapet i Oslo.

Bergens-publikummet vil måtte forvente seg å se et helt annet lag utpå her kontra det som ble vist forrige helg. Da tenker jeg nødvendigvis ikke på så mange utskiftninger men i form av trøkk, vilje og energi. Noe som manglet mot Vålerenga. Dette er ingen fornærmelse mot Ranheim på noen som helst måte, men her skal de få slite. Det er ingenting som er mer skremmende enn å møte Brann i Bergen etter en opptreden lik den de viste i forrige runde. Her vil hele Bergen samle seg og være klar til kamp og da tror jeg Ranheim skal få kjørt seg.

Tippetips:

Brann -1.0 (Asian Handicap) – 1.64 hos Fansbet

 

Lykke til og god helg!