Det er mange kamper som spilles i MLS for tiden, og natt til torsdag har jeg funnet to spennende kamper å investere i. Det er på tide å med en sterk avslutning for regnskapet i august!

Skrevet av Martin Stallvik

New York Red Bulls vs. Houston Dynamo

Torsdag 02:00

Red Bulls fortsetter å holde dampen oppe, og etter mandagens 1-0 seier hjemme mot D.C. United ligger New York-laget fortsatt kun to poeng bak divisjonsleder Atlanta på en andreplass, med fire poeng ned til byrival New York City.

Kampene kommer på løpende bånd for tiden, og når laget løper ut på Red Bull Arena for å ta imot Houston natt til torsdag blir det den fjerde kampen på elleve dager. Tidligere i sesongen lå mye av ansvaret for scoringer på superspissen Wright Phillips, men som bestilt i dette tette kampprogrammet har spillere som Royer og Kaku begynt å stå frem, samtidig som forsvaret har vært solid. Hjemmestatistikken denne sesongen viser 10-1-2 og 30-10 i mf.

rizk velkomstbonus 1

Houston er ikke i form for tiden og etter fredagens 1-1 hjemme mot Dallas har ikke laget vunnet en seriekamp siden 8. juli. Siden den gang har de spilt 8 kamper med statistikken 0-3-5 og 5-11 i mf. Laget sliter rett og slett med å score nok mål og hverken Manotas eller Elis, som er lagets toppscorere med 11 og 9 scoringer, har scoret på de siste 5 ligakampene. Borteformen har også vært svak denne sesongen med 1-4-6 og 14-19 i mf, og selv med tre dager mer hvile enn vertene så blir dette enda en tøff bortekamp.

Selv om denne duellen har vært et fyrverkeri av scoringer innbyrdes tidligere med hele 18(!) scoringer på de tre siste møtene, så er det mye som har skjedd og disse kampene er spilt over en lang periode. Med et så tett kampprogram som det har vært i MLS den siste tiden har vi fått se mange målfattige kamper, og det tror jeg det er gode muligheter for at vi får se her også. Jeg tror Red Bulls trekker det lengste strået, men med en ny kamp på søndag for begge lag så tror jeg ikke vi får se noe målbonanza.

TIPPETIPS:

New York Red Bulls vinner og under 3.5 mål – 2.55 hos Rizk

 

D.C. United vs. Philadelphia Union

Torsdag 02:00

D.C. måtte gi tapt i New York og tapte 0-1 mot Red Bulls. Det er de dog langt i fra de eneste som har måttet gjøre, og formen er god hjemme på deres nye arena Audi Field. Siden åpningen har de spilt seks kamper der som har resultert i statistikken 5-0-1 og 14-6 i mf, hvor det eneste tapet kom mot ingen ringere enn Red Bulls med 0-1. Det har ført laget opp på en 8. plass i divisjonen, og med 6 poeng mindre og 4 kamper mindre spilt enn Montreal Impact som besitter den siste sluttspill-plassen, så må man kunne si at det fortsatt er håp for å komme seg opp dit.

Det har blitt en del kamper også på D.C. i det sist og dette blir den fjerde kampen på fjorten dager. Wayne Rooney ser ut til å ha funnet formen etter noe treg start og står hittil med tre scoringer og tre målgivende på sine syv kamper. Han har dog spilt nesten samtlige minutter den siste perioden, og det blir interessant å se om den tunge kroppen takler så stor kampbelastning over kort tid.

580b57fcd9996e24bc43c4ee.png
Les Rizk sin artikkel om gameweek 4 i Fantasy Premier League

Philadelphia er et annet lag som også har funnet formen akkurat i tide. De har vunnet sine tre siste kamper i MLS og kommer fra to solide hjemmekamper som først ga de en 2-0 seier mot New York City, før de sist søndag vant 1-0 mot New England. Det er ikke bare hjemme de har gjort sakene sine bra, for etter at det kun hadde vunnet en av sine åtte første bortekamper, har de nå vunnet tre av sine fire siste med 10-9 i mf. Det holder til en 5. plass i divisjonen så langt, tre poeng foran nevnte Montreal Impact.

Dette er en kamp det kan bli veldig morsomt å følge. Begge lagene er ofte involvert i mange målrike kamper, og det blir spennende å se om dette også blir en av samme type. D.C. kommer utvilsomt til å fortsette å kjøre på for å utnytte hjemmebanefordelen de har fått den siste halvdelen av sesongen. Fordelen for Philadelphia her blir at de har noen flere dager hvile. Jeg tørr rett og slett ikke å spå en vinner, men jeg synes oddsen som tilbys på overspill er spennende.

Tippetips:

Begge lag scorer + O2.5 scoringer i kampen – 1.82 hos Rizk