Endelig er det klart for «Heineken Rivalry Week», den perfekte anledningen til å jekke en pils, skru på tv’en og investere litt på oddsen, for så å sette seg ned i godstolen å se noen av de herlige kampene vi får servert i MLS denne uken! Oddssetterne er dessverre forsiktige i forkant, og i skrivende stund er det ikke odds tilgjengelig for blant annet LA-derbyet.

 

Skrevet av Martin Stallvik

 

Houston Dynamo v Dallas FC

Fredag 02:00

Houston, we have a problem. Etter en nokså god start på sesongen, har laget kun vunnet 2 av sine 13 siste kamper og befinner seg helt nede på 10. plass. Det er  10 poeng bak playoff-linjen. Dette tror jeg derfor nesten blir en make or break kamp. Verst form i sin Conference med 0-1-5 og 3-9 i mf, og siste resultat ble et 1-2 tap for Real Salt Lake, hvor gjestene scoret begge målene sine på overtid i andre omgang. Hjemmeformen viser 6-2-5 med 26-17 i mf. Ingen nye skadeforfall.

rizk velkomstbonus 1.png

Dallas svever i ensom majestet på toppen av Western Conference med tre poeng ned til Sporting KC og Los Angeles FC. Kommer fra en 2-0 seier hjemme mot Minnesota på mandag. Formen viser 3-1-2 og 11-9 i mf, mens de på reisefot har prestert 5-2-4 og 13-16 i mf denne sesongen. Har hentet inn en ny signering i Pablo Aranguiz (m), som har begynt å vise seg frem de siste par kampene. Tenkt erstatter for viktige Diaz (m), som forlot klubben i juli. Ingen nye skadeforfall.

 

Umiddelbart tenker jeg at verdien her ligger på et overspill/BTTS-spill. Det scores generelt mange mål i Houstons hjemmekamper (ca. 3,30 i snitt), mens BTTS har slått til i 4/5 siste innbyrdes. Med det angrepet som Houston har i Manotas, Elis, Martinez og Quito så mener jeg det er gode muligheter for en scoring eller to.

 

Tippetips:

Begge lag scorer og over 2.5 mål – 1.84 hos Rizk

 

Gårsdagens tips:

New York City v New York Red Bulls

Torsdag 01:00

Ukens meny sparkes i gang med «The Hudson River» derby mellom de to New York gigantene torsdag natt. NYCF har hatt en god sesong og befinner seg på tredjeplass, like bag dagens motstander, og kan med seier her innta andreplassen. Formen har dog vært synkende for vertene, som står med 3-1-2 og 11-9 i mf de siste seks, og kommer fra et 0-2 tap i Philadelphia. Formen hjemme har derimot vært upåklagelig, og de er det eneste laget som enda ikke har tapt hjemme i år med sine 10-2-0 og 29-6 i mf. Matarrita (m) er suspendert her, mens den viktige midtbanespilleren Medina også er ute. NYCF snitter kun 1,1 mål per kamp i de kampene Medina har gått glipp av denne sesongen, i motsetning til 2,0 med han.

rizk fantasy
Bli med i Rizk sin Fantasyliga – 250 000 kr i potten – Alle som deltar før fredag får dessuten et risikofritt spill på 100 kr! (Trykk på bildet)

New York Red Bulls ligger som nevnt på andreplass foran denne kampen, og kan med seier gå opp på like mange poeng som Atlanta, som leder Eastern Conference. Kommer fra et hardt tilkjempet poeng i Vancouver, hvor de utlignet til 2-2 helt på slutten med en mann mindre. Formen viser 4-1-1 og 10-6 i mf, mens de på bortebane står med 6-2-4 og 18-15 i mf. Laget har i stor grad blitt båret av et sterkt forsvar og en målkåt Wright-Phillips gjennom sesongen, men en annen spiller som har funnet formen i det siste er Royer, som står med fire scoringer og en målgivende på de tre siste. Ingen nye skadeforfall å melde.

 

Dette tror jeg utvilsomt blir en morsom fotballkamp å se. Den kan fort vippe begge veier, men jeg synes at til tross for vertenes gode statistikk så ligger verdien på gjestene her. NYCF ser ut til å mangle litt av sin normale energi og glød, og den angrepsrekka med Berget, Tajouri og en Villa som kanskje ikke helt er i form (enda), ser ikke like saftig ut som kombinasjonen Royer, BWP og Kaku. Hvem som får det første målet her kan fort avgjøre om dette blir en målrik kamp eller ikke. New York Red Bulls +0.25 synes jeg er et fint spill her, hvor du får halv gevinst også ved et uavgjort-resultat.

 

Tippetips:

New York Red Bulls +0.25 – 2.00 hos Fansbet