Byåsen og Hødd innfridde med god margin for to uker siden med henholdvis 6-1 over et Kolstad-lag som sliter fælt om dagen, mens Hødd hadde full kontroll i 2-0 seieren hjemme over Stjørdals-Blink. Vi gir de to opprykksjagende lagene tillit på nytt.

Skrevet av Inge Grytbak

 

Byåsen – Orkla

(Lørdag 16:00)

 

Norsk Tipping-ligaen avdeling 5. Byåsen topper fortsatt sin avdeling i 3.divisjon ett poeng foran Rosenborgs 2.lag, men etter forrige helgs 0-1 tap borte mot Tillerbyen er avstanden nå bare ett poeng i det som fort kan bli en svært spennende høstsesong med flere lag innblandet i opprykkskampen. De har slått Melhus 4-0 og Kolstad 6-1 hjemme i de to hjemmekampene etter ferien og står med sterke 6-1-1 hjemme på Dalgård. Aabrekk er ny fra Florø og har allerede begynt målproduksjonen for sin nye klubb, mens Vatten og Næss Nilsen begge fikk sin debut for klubben sist runde.

Orkla spilte 2-2 hjemme mot Levanger 2 mandag og ligger såvidt over streken med sine 16 poeng. Det meste tyder på at Stig Kammens mannskap må kjempe en kamp for å berge plassen utover høsten, selv om de var inne i en god periode med to strake seire like etter ferien i juli. Har tapt seks av åtte på utebane til nå og røk 2-3 på Steinkjer i forrige bortekamp. Tapte 0-1 hjemme mot Byåsen i det omvente møtet mellom lagene i slutten av april.

Hjemmesterke Byåsen har neppe råd til å gå på en ny smell i kampen om opprykk. Har god tro på at laget reiser seg her. H.

 

Tippetips:

Byåsen til å vinne – 1.40 hos Coolbet

 

Hødd – KFUM

(Lørdag 17:00)

 

PostNord-ligaen avdeling 2. Hødd har vunnet tre av fire etter ferien og overtok tabelltoppen igjen etter 2-1 seieren borte over bunnlaget Vard Haugesund sist helg samtidig som Skeid tapte sin kamp borte mot Nardo. Har 5-2-1 hjemme på Høddvoll, der også Eliteserie-laget Kristiansund ble slått 2-0 i vår. Det skiller to poeng ned til Skeid på 2.plass, mens det er seks ned til Kjelsås på 3.plassen. Vinneren rykker som kjent direkte opp, mens toeren får kvalikk om retten til opprykk til vår nest øverste divisjon.

dededed
Sjekk ut Fansbet sine oddsboost i Eliteserien. Spill på de her!

KFUM tapte 0-1 hjemme mot Brattvåg sist helg og har mer eller mindre ramlet litt av i kampen om topp to. Hovedtadslaget befinner seg på 4.plass med 24 poeng før denne, men formen viser 0-2-2 de siste fire etter ferien der de blant annet har tapt 0-5 borte mot Egersund og spilt 2-2 mot svakt plasserte Vidar. 4-2-2 viser bortefasiten. Gueye debuterte for klubben sist, mens Collett også har kommet fra Jerv i løpet av sommeren.

Hødd ser solide ut om dagen. Synes 1.72 hjemme mot et KFUM-lag som virker å være nede i en liten bølgedal. H.

 

Tippetips:

Hjemmeseier – 1.90 hos Fansbet