Skrevet av Martin Stallvik

Det har nærmest blitt en årlig attraksjon at disse to by-rivalene møtes i europeisk cup-sammenheng, og det ligger an til et nytt slag om Madrid når erkerivalene møtes for 10. gang i europeisk sammenheng, denne gangen for å avgjøre hvem som kan krone seg for Uefa Super Cup-mester 2018. Uefa Super Cup er forøvrig en kamp mellom vinnerne av Champions League og Europa League sesongen i forveien, og skal i år spilles på A. Le Coq Arena i Estlands hovedstad Tallinn.

Real Madrid tok forrige sesong sitt fjerde CL-trofe på fem forsøk, da de sikret seg en 3-1 seier over Liverpool i finalen. Nå skal de forsøke å sikre seg sin tredje strake Super Cup-tittel, men det blir uten deres tidligere største stjerne, Cristiano Ronaldo, som i sommer meldte overgang til Juventus for 117 mill euro. I tillegg til å miste sin største stjerne, så valgte også hovedtrener Zinedine Zidane å trekke seg fra jobben sin etter CL-seieren. Inn kom daværende Spania-trener Julen Lopetegui, som fikk sparken fra det Spanske landslaget bare et par dager før VM etter å ha takket ja til Real Madrid-jobben.

rizk velkomstbonus.png
Velkomstbonus hos Rizk – Sett inn 2000 kr, spill for 4000 kr! Bli med HER eller trykk på bildet!

Los Blancos har imidlertid ikke sett ut til å savne sine to gamle kolleger denne sommeren, da Juventus, Roma og Milan har blitt slått i tur og orden, etter at de første tapte for Manchester United. Uten at man skal legge for mye i treningskamper, så har angrepstrioen Asensio, Benzema og Bale virkelig sett ut til å blomstre denne sommeren, og de har seg imellom stått for 8 av 9 scoringer i treningskampene.

De hvite har ikke hentet noen ny “Galactico” etter salget av sin portugisiske stjerne, men de har allikevel forsterket laget og tenkt litt framover med signeringen av vingen Vinicius Junior, i tillegg til Alvaro Odriozola og keeperen Thibaut Courtois. Ingen av de er dog forventet å starte denne kampen. Nevnte Odriozola, og Jesus Vallejo, må trolig stå over kampen med skade. Det er også høyst tvilsomt at Luka Modric, som spilte seg helt til VM-finale med det kroatiske landslaget, kommer til å være mye involvert her.

Dermed forventer jeg følgende lagoppstilling i en 4-3-3 / 4-2-3-1, fra høyre:

Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Casemiro, Kroos – Bale, Isco, Asensio – Benzema

Atletico Madrid fikk en relativt grei oppgave med å ta seg til denne kampen, da de smadret Marseille 3-0 i Europa League-finalen, og vant med det sitt første europeiske trofe siden de slo Athletic Bilbao med samme resultat i 2012.

Trener Diego Simeone har igjen hatt en stri sommer med å holde på sine viktigste brikker, men det ser ut til at han også i år har lyktes med det som har virket som det umulige – nemlig å holde på Antoine Griezmann. Franskmannen var linket til Barcelona, mest viste igjen sin lojalitet til klubben da han valgte å bli værende.  Noen spillere har allikevel forsvunnet ut portene på Wanda Metropolitano i sommer, da Kevin Gameiro ble solgt til Valencia, Diogo Jota til Wolverhampton, Sime Vrsaljko har gått på utlån til hardtsatsende Inter Milan, mens Gabi og Fernando Torres har forlatt klubben på free transfer.

madrid
Rizk har en hel haug av oddsobjekter til kampen. Trykk på bildet for å se mer!

 

Los Rojiblancos ser dog ut til å ha erstattet spillerne som har dratt, i tillegg til å forsterke laget med litt ekstra bredde. Vingen Thomas Lemar har blitt hentet fra Monaco for store penger, midtbanespilleren Rodri har kommet fra Villarreal, angriperen Nikola Kalinic fra Milan, høyrebacken Santiago Arias fra PSV og Jonny Castro fra Celta Vigo har blitt hentet inn portene.

Treningskampene har vært så som så for Atletico denne sommeren, da de har slått Arsenal på straffer etter 1-1, slått Cagliari 1-0, uavgjort 1-1 mot Stuttgart, og tapt 3-2 og 0-1 mot henholdsvis PSG og Inter.

Nevnte Griezmann og venstreback Hernandez returnerte til trening forrige mandag, og det er således ikke forventet at de starter denne kampen, men kanskje får en rolle fra benken. Lemar derimot forkortet ferien sin med to uker etter at han også ble VM-mester med Frankrike, og han har vært mye involvert i pre-season. Forventes dermed å starte her.

Det ser ikke ut til at de har noen skader å melde, og jeg forventer at de starter med følgende lag i en 4-4-2, fra høyre:

Oblak – Juanfran, Godin, Savic, Luis – Koke, Saul, Rodri, Lemar – Costa, Kalinic

Hva setter man pengene på?

Det er i utgangspunktet vanskelig å vite hvor mye lagene legger i en sånn type kamp før sesongen, men i og med at det denne gangen dreier seg om et byderby mellom disse to lagene, så regner jeg med at det legger til en god del ekstra intensitet og vinnervilje. Sett hvordan sesongoppkjøringen har vært for lagene, og hvordan de trolig kommer til å stille – synes jeg oddsen som tilbys på Real Madrid DNB (Draw no bet) er interessant til 1.78. Jeg blir overrasket om ikke Real Madrid vinner denne kampen, men i og med at Atletico alltid er kompakte og sterke bakover, og at dette er en kamp tidlig i sesongen, er det trygt å vite at et uavgjort-resultat refunderer pengene dine.

Tippetips:

Real Madrid (Draw No Bet) – 1.60 hos Rizk