Skrevet av Napalan

Newcastle United v Tottenham

Helgen er fullspekket med Premier League fotball og lørdagen sparkes i gang med denne godbiten. Newcastle United mot Spurs, den gleder jeg meg til! Newcastle som hadde en god periode etter nyttår kom på en respektabel 10. plass forrige sesong til tross for at manager Benitez har pekt på eierne for mangel på investering i klubben – dette ble også vist nå i sommer ved at Benitez fikk verken ny back eller midtbanespiller som ønsket. Salomon Rondon derimot har kommet inn på lån fra WBA og det blir spennende å se hva han kan tilføre Newcastle. Tottenham har hatt en rolig sommer kan man si, for første gang siden 2003 har det skjedd at ett lag ikke har signert noen nye spillere. De kommer inn i denne sesongen med mer press på seg enn tidligere med ny stadio og ett ønske om å bryte den 10år lange trofè-tørken.

Litt trender som er verdt å se på inn mot denne kampen:

  • Newcastle har ikke vunnet en åpningskamp i Premier League siden 2012/13 da slo de nettopp Tottenham 2-1 på hjemmebane.
  • I 13 av 19 hjemmekamper for Newcastle forrige sesong var det kun ett av lagene som scoret.
  • Sist Newcastle og Tottenham spilte 0-0 mot hverandre var i august 1971 (!)

Hvor er verdien?

Som jeg gjorde i analysen min av Man Utd v Leicester benytter jeg meg av xG, SoT og Form modeller som jeg justerer for forventet lagoppstilling, motivasjon, hjemmebanefordel, utgående/inngående overgangsaktivitet og en del andre parametere så beregner jeg 1×2-oddsen til å være:

Newc - Tott 1x2.JPG

mot markedet sin odds:

3.75 – 3.20 – 2.06

Modellen min favoriserer Tottenham i denne kampen, mens markedet har stor tro på uavgjort. Tottenham til å vinne er det riktige spillet her for meg, men siden det er første runde ønsker jeg å være noe mer defensiv og derfor spille Tottenham -0.25 til 1.74 hos Fansbet. Rett odds her mener jeg er rundt 1.63 og spillet gir en forventet +EV på 6.31%.

Jeg ser også verdi i Over/Under-markedet. Utifra mine tall forventer jeg 2.806 mål i kampen, mens markedet utifra oddsen som tilbys på Over/Under 2.5 mål forventes det noe mindre mål i kampen: Implied Goal Total -2.58

Mine beregninger på OU 2.5 mål gir følgende odds:

Newc - Tott OU[11460]

Mot markedet som tilbyr følgende odds: Over 2.5 mål – 2.02

Over 2.5 mål til 2.02 i odds gir altså en forventet +EV på 9.48%

 

Tippetips:

Tottenham -0.25 – 1.74 hos Fansbet

Over 2.5 mål – 2.00 hos Fansbet

 

 

Southampton v Burnley

Søndag 12/08 kl: 14.30

 

Southampton åpner hjemme mot ett skadeplaget Burnley som er ute å kjemper om plass i Europa. Sean Dyche uttalte nylig at han per nå kun har 17 spillere i troppen som er skadefrie. Burnley spilte også 0-0 i går mot Basaksehir på bortebane og en viktig hjemmekamp møter de allerede neste uke. Hard påkjenning for en relativt tynn tropp. Southampton derimot ønsker nok ikke en reprise fra forrige sesong da de var i seriøse problemer i nedrykksstriden.

Jeg har sett nærmere på dataen fra forrige sesong og basert på xG så hadde Southampton mye uflaks og var basert på disse tallene så dårlig som tabellen viste. Jeg tror Southampton kommer tilbake til sitt virkelige seg igjen denne sesongen med ett par spennende signeringer i bla. Vår norske venn Mohammed Elyounoussi.

Jeg tror Burnley kommer til å være mer eller mindre fornøyde med uavgjort her med tanke på deres skader og at de har Europa kamper kommende rett rundt hjørnet.

Utifra mine tall og justeringer så får jeg følgende odds:

1x2 min.JPG

mot markedets odds: 1.84 – 3.40 – 4.55

Og jeg mener at Southampton har en god sjanse til å ta 3 poeng i denne kampen på hjemmebane. Southampton -0.5 til 1.82 hos Rizk synes jeg er ett godt spill her. Rett odds i min bok er 1.73 og gir en forventet +EV på 5.23%.

ah min.JPG

Markedet har liten tro på mye mål i denne kampen. Burnley er ingen målmaskin og 4 av de 5 siste PL kampene på St. Mary’s har endt under 2.5 mål. Dette gjenspeiler seg også i oddsen. Jeg ser det er noe verdi på over-spill her, men det er ikke noe jeg går for denne gangen.

 

Tippetips:

Southampton -0.5 – 1.82 hos Rizk