Denne helgen skjer det – Premier League settes i gang igjen! Og ikke minst deadline-day i England i dag som kan vise seg å bli en virkelig spennende dag for flere klubber som er ute etter å forsterke troppen sin.

I Del 1 så vi på hvem som vinner Premier League, hvilken manager som får sparken først, topp 10 osv. Nå skal vi gå litt mer i detalj på hvert enkelt lag og spiller for å se hvor det kan finnes verdi.

LES MER: Les DEL 1 av Napalan sine sesongspill til Premier League 18/19

Toppscorer-spill

Forrige sesong sjokkerte Mohamed Salah fotball-verden med sine 32 mål i Premier League fra høyre vingen, vanvittig! Jeg tror han kommer til å score bra med mål i år også, men ikke like mange. Harry Kane er alltid med høyt på toppscorer-listen og ønsker nok å se seg selv på toppen der igjen. Harry Kane nådde 30 mål i fjor og hadde en xG (Expected goals) på 26.86. Jeg tror han vil være med hele veien i år også og bookmakerne holder han med god grunn som favoritt.

static_980x120_v2_no

Gabriel Jesus kom tilbake fra skade forrige sesong og vil denne sesongen forhåpentligvis få sin første hele sesong for City. Han spiller i ett lag som setter han i posisjon til å kunne ta toppscorer-tittelen og han har ferdighetene til å nettopp også gjøre det. Med en xG på 0.82 per 90min forrige sesong så vil tilsvarende eller bedre prestasjoner fra han være mer enn godt nok for den tittelen og til 13 i odds, kan jeg ikke la denne gå fra meg. Aubameyang kom til Arsenal i januar og leverte 10 mål med en xG per 90min på 0.78.

 

Tippetips:

Toppscorer i Premier League 18/19:

Harry Kane – 3.60 i odds hos Rizk

Pierre-Emerick Aubameyang – 7.50 i odds hos Coolbet

Gabriel Jesus – 13 i odds hos Fansbet

 

 Toppscorer scorer over/under 26.5 mål:

Over 26.5 mål – 1.90 i odds hos Coolbet

 

Duell-spill

Jeg har også sett nærmere på Liverpool’s Roberto Firmino, Manchester United’s Alexis Sanchez og Manchester City’s Sergio Aguero, og hva man kan forvente i mål fra disse spillerne.

Først ut er Firmino, spissen som har en falsk 9’er rolle og som benytter denne til å sette opp Mohamed Salah og Sadio Manè. Firmino scoret 15 mål forrige sesong, men har de siste to sesongene overprestert i forhold til xG som har ligget på rundt 10. Liverpool’s angrepsrekke er uten tvil farlig, men jeg tror at målene vil bli mer fordelt i laget og at Under 14.5 mål for Firmino er ett spill jeg vil ta.

DR_u76CW0AEOxl7
Roberto Firmino scoret 15 mål i fjor. Greier han samme antall i år?

Alexis Sanchez. Gikk fra Arsenal til United forrige sesong og har ikke hatt noen kjempe god start på det klubb-byttet. Men, en sommer uten VM for hans del, full pre-season som har vært lovende god og at han ønsker å ta tak denne sesongen gjør at jeg tror han kommer til å score mål igjen – som i 16/17 sesongen hvor han scoret 24. Jeg tror Sanchez går vinnende ut av en H2H med Firmino til 2.02 i odds.

Sergio Aguero. En målscorer av rang, har siden ankomst i Premier League scoret jevnt over 20 mål per sesong. Han viste nylig at dette er noe som han fortsatt besitter mot Chelsea hvor han scoret 2. Aguero over 17.5 mål til 1.90, den tar jeg!

Tippetips:

Roberto Firmino – Under 14.5 mål – 1.90 i odds hos Coolbet

Alexis Sanchez vs Roberto Firmino – Alexis Sanchez – 2.02 i odds hos Coolbet

Sergio Aguero – Over 17.5 mål – 1.90 i odds hos Coolbet

 

Hvem blir assistkongen?

Her er det vanskelig å se utenom forriges sesong assist-konge i Kevin De Bruyne med sine 16 assist (13.10 xA). Leroy Sanè hadde 15 assist så han var nære å kunne også ta denne tittelen. Det er 3 spillere som jeg har sett meg ut basert på xA, xA90 og hvor mye jeg forventer at hvert lag scorer. De spillerne er: Kevin De Bruyne, Mesut Özil (9.13 xA) og Christian Eriksen (11.89 xA).

Jeg tar ikke med Sanè grunnet kjøpet av Mahrez samt de angreps-alternativene City har så kan det forekomme mer rullering enn i fjor. Roberto Firmino og Henrikh Mkhitaryan er også spillere man kan og burde holde øye med.

Tippetips:

Flest Assist i Premier League 18/19:

Kevin De Bruyne til 4.75 i odds hos Coolbet

Christian Eriksen til 12.50 i odds hos Coolbet

Mesut Özil til 15 i odds hos Coolbet

 

Mestscorende nordmann i PL 18/19?

2 nye norske ansikter blir å se i Premier League kommende sesong og det er Mohamed Elyounoussi og Stefan Johansen. Moi i Southampton-drakta er noe jeg virkelig ser fram til å se, uredd og spennende spiller med god selvtillit. Stefan Johansen har gjort ålreit med mål fra midtbanen i Fulham (17/18: 8 mål og 16/17: 11 mål). Joshua King kjenner godt til Premier League og scoret i 16/17 sesongen hele 16 mål. 8 mål forrige sesong, da i en mer tilbaketrukket rolle. Alexander Sørloth fikk også forrige sesong kjenne på Premier League tilværelsen med 4 kamper, dog 0 mål.

VVD-9x5.png
Bli kunde hos Fansbet hvor halvparten av overskuddet deles med fansgrupper! Få din velkomstbonus HER!

Joshua King er favoritt her basert på sin erfaring og ikke minst sin posisjon som spiss samt forventet spilletid. 1.45 i odds på at han scorer flest av de norske synes jeg er greit satt odds på det. 4.75 på Moi er mer interessant og 9 i odds på Stefan Johansen også kan være noe for den mer risikovillige og den som har stor tro på Fulham denne sesongen. 6 i odds på Sørloth er ikke godt nok i mine øyne.

Tippetips:

Flest mål av nordmann i PL: Mohamed Elyonoussi – 4.75 hos Coolbet

 

Da kan Premier League sparkes i gang!