Åpningskampen i Premier League sparkes i gang på Old Trafford. Manchester United tar imot Leicester. Åpningskamper er noe United er gode på; 3 strake seire de siste årene og kun tapt en åpningskamp hjemme siden 1972 (!), det var i 2014/15 sesongen hvor de tapte 1-2 mot Swansea. De har også god historikk mot Leicester, en motstander de ikke har tapt mot på 9 kamper.

Pre-season har vært varierende for begge lag. United gikk på en ordentlig smell mot Liverpool, tapte 0-1 mot Bayern München og slo Real Madrid 0-1 – varierende kan man si! Leicester med seier mot Lille, uavgjort mot Valencia og ett 2-1 tap for Udinese.

Skrevet av Napalan_

cb fantasy
Bli med på Coolbet sit fantasyliga hvor du kan vinne fine pengepremier hver måned, samt to billetter til Tottenham v Liverpool!

Mourinho har uttrykt betydelig misnøye igjennom pre-season, hovedsakelig på mangelen på spillerkjøp. Tottenham’s Toby Alderweireld så lenge ut til å ende opp i den røde delen av Manchester, men det skjedde ikke. Leicester solgte sin store stjerne Riyad Mahrez til Manchester City denne sommeren – en svært spennende James Maddison ble hentet fra Norwich som en mer eller mindre erstatter. Maddison er også usikker til denne kampen sammen med Demarai Gray, Jonny Evans, mulig Harry Maguire og Jamie Vardy. Hos United er nysigneringen Dalot ute med skade, Valencia, Rojo, Matic og mulig også Eric Bailly – men, som jeg tror vil starte.

Spillerne å se opp for: Alexis Sanchez har hatt en relativt tung start i sin nye tilværelse i United, men med en sommer uten VM for hans del og en hel pre-season han har gjort det bra i med to scoret mål – kan det være at Sanchez kommer seg tilbake på det nivået han har vist han kan mestre. For Leicester så har Kelechi Iheanacho tatt steg denne pre-season – han har scoret Leicester’s 4 siste mål og kan bli en viktig brikke for Leicester i denne kampen hvor Jamie Vardy muligens ikke kommer til å være med i.

Hvor er verdien?

Basert på fjorårets Expected Goals-ratings justert for forventet start-oppstilling for begge lag samt skader og utgående/inngående overgangsaktivitet. Jeg har også lagt til litt Dependency-rating også kalt Bivariate Poisson som legger mer vekt på uavgjort uten å påvirke forventet mål-distribusjon hvor hvert lag. Dette benytter jeg i kamper som betyr veldig mye for begge lag som for eksempel derbyer, åpningskamper, rivaler, finaler etc. eller i kamper som har veldig liten betydning for begge lag.

Mine tall og beregninger gir meg følgende tall på 1×2-markedet:

edjuedhu2.png

mot markedets odds:

1.51 – 3.90 – 7.20

(markedsodds hentet fra Sportsmarket)

Som vi ser her så er United soleklare favoritter og det forventes at de skal vinne denne kampen – noe de mest sannsynlig også gjør. Men, jeg synes markedet undervurderer Leicester mer enn forventet. Ingen verdi på United, ingen verdi på uavgjort, men det er verdi på Leicester. Å spille Leicester til 7.20 i odds på Old Trafford er ett spill som under de fleste forutsetninger ikke går inn, men det betyr ikke at det ikke er det riktige spillet å sette. Jeg ønsker å ta ned risikoen her – så Leicester +1.25 til 1.74 i odds mener jeg gir en +EV på 5.67% utifra at basert på mine tall så er rett odds 1.647.

Jeg finner også verdi på BTTS markedet. Leicester borte forrige sesong ga totalt 69 mål på 19 kamper (3.60 i snitt per match). 68% av matchene endte over 2.5 mål. United derimot er av det gjerrige slaget når det gjelder å slippe inn, de holdt nullen i 12 av 19 hjemmekamper forrige sesong. Men, basert på Attack og Defence ratio for begge lag mener jeg følgende odds er den rette oddsen for BTTS: eijdeidj.png

mot markedets odds hentet fra Fansbet:

edjuedhu

Med en forventet +EV på 13.95% så tar jeg en posisjon her.

 

Tippetips:

Leicester +1.25 (Asian Handicap) – 1.68 hos Rizk

Begge lag scorer: Ja –  2.15 hos Fansbet