Juli var en god måned for MLS-regnskapet, og denne helgen er det igjen mange kamper da den 23 runden av Major League Soccer ruller i gang. Ingen av lagene var i aksjon i midtuken, men flere av spillerne var involvert i All-Star kampen mot Juventus, og spesielt et lag kan bli rammet av det i denne runden.

Skrevet av Martin Stallvik

 

Atlanta United vs. Toronto FC (Kampstart 22:00 lørdag)

Vertene tar med seg god form inn i denne kampen, og står med 3-1-1, når de som nåværende leder av tabellen møter fjorårets vinner som har slitt mer. Hjemme har Atlanta dog variert og står med 7-3-2 totalt. Det som kan bli interessant her er å følg hvorvidt oppladningen deres til denne kampen har blitt forstyrret av All-Star kampen i midtuken, som ble spilt i Atlanta, med fem av lagets spillere i tillegg til treneren involvert. Martinez, Almiron, Barco, Parkhurst og Guzan er alle fast inventar på laget, og alle var involvert i kampen. Førstnevnte scoret også laget eneste mål da det endte 1-1 mot Juventus. Høyrebacken Escobar er suspendert til denne, en posisjon laget er dårlig bekled på.

37982880_647760878914903_5332250847726272512_n
Bli med på FantasyFans sin fantasyliga med Fansbet hvor vinneren stikker av med weekendtur for to til Liverpool/Manchester for å se kamp!

 

Toronto ser ut til å være i nærheten av å finne igjen formen, og står med 2-1-2 de siste fem kampene. De to siste har endt med seier, 2-1 borte mot Chicago og 3-0 hjemme mot samme motstander. Innimellom disse to kampene slo de også ut Ottawa Fury 4-0 sammenlagt over to kamper. Lagets stigende form skyldes nok mye at de har begynt å få igjen viktige spillere fra skade, da blant annet Jozy Altidore tegnet seg på scoringslisten sist etter å ha stått over nesten hele sesongen så langt. Midtstopper Moor og høyreback Auro er fremdeles ute med skade, mens Giovinco var eneste spiller fra laget som deltok i All-Star kampen.

Atlanta er rettmessige favoritter her, men jeg mener de er gjort til for store favoritter og derav finner jeg verdi på gjestene. Det bor mer i Toronto enn det de har vist sesongen gjennom, og det ser nå ut til at de har begynt å finne igjen noe av det. Jeg spiller Toronto +1 HC til 1,81 hos Betvictor, hvilket betyr at man vinner bettet ved seier eller uavgjort, og  får igjen pengene dersom de skulle tape kampen med en scoring. Toronto har ikke tapt noen av de siste åtte bortekampene med mer enn en scoring.

 

Tippetips:

Toronto +1.0 (Asian Handicap) – 1.77 hos Fansbet

 

FC Dallas vs. San Jose Earthquakes (02:00 søndag)

Dallas leder Western Conference, og står med 3-1-1 i form. På hjemmebane står laget med 7-4-0 denne sesongen, men 4-0-0 og 10-4 i målforskjell på de fire siste. De har faktisk ikke tapt her siden 30.7.17. Sist ble Sporting KC slått 3-2 på bortebane, og det er tydelig at vertene kommer inn i denne med god form. Eneste skadeforfall er midtbanespiller Mosquera, mens midtstopper Hedges var involvert i All-Star kampen i midtuken.

San Jose har hatt en forferdelig sesong, og ligger desidert sist i Western Conference, med 13 poeng fra 21 kamper. Formen er ikke stort bedre, da California-laget står med 0-1-4 og 3-8 i målforskjell på bortebane de siste fem kampene. Kommer fra 0-0 hjemme mot Real Salt Lake, og har ikke vunnet en eneste kamp siden 12. mai. Forsvarer Partida mangler til denne.

Her klarer jeg ikke å se noe annen utvei enn at Dallas legger en ny seier til sin imponerende rekke av resultater hjemme på Toyota Stadium. Oddsen på ren seier frister ikke til 1,42, men jeg mener det er god verdi i å prøve et spill på at vertene scorer i begge omganger, da laget har scoret 10 av sine 23 scoringer i første omgang og ledet til pause i 7 av 11 kamper hjemme. Denne varianten fåes til 2,10 hos fansbet.

 

Tippetips:

Dallas scorer i begge omganger – 2.10 hos Fansbet

 

Houston Dynamo vs. Sporting Kansas City (03:00 søndag)

Houston har tapt sine to seneste kamper, og trenger en seier her for å henge med i kampen mot sluttspill. Vertene står med 1-2-2 på de siste fem, men hjemme på BBVA har laget vært i relativt god form hele sesongen og står totalt med 6-2-3 og 25-14 i mf denne sesongen, noe som gir et målsnitt på 2,3 scoringer per kamp. Tapte 2-1 borte mot et sterkt Portland Timbers i forrige runde, men 1-3 tapet hjemme for Philadelphia i runden før, kunne fort endt med en seier hadde det ikke vært for en dårlig dommeravgjørelse. På stillingen 1-1 ble midtbanespilleren Martinez feilaktig utvist etter 60 minutter, og da ble det tøft for vertene. Ingen nye skadeforfall til denne, men Ellis deltok i All-Star kampen.

Sporting startet sesongen bra, men nå har det blitt fem tap og en uavgjort på de siste seks kampene. Laget har scoret 10 mål, men det hjelper lite når de samtidig har sluppet inn 18(!)

abae339062cef22f_800x800ar.png
Fansbet har haugevis av oddsboosts på Community Shield og Premier League neste helg!

Det er uvant kost for laget som slapp inn like mange på de 18 første kampene i alle turneringer. Tapte senest 2-3 hjemme for Dallas. Ingen nye skader for gjestene heller, men Zuzi og Sanchez deltok i All-Star kampen.

Med et målsnitt på 2,3 hjemme på BBVA, og et bortelag som har sluppet inn 15 mål i de siste fire bortekampene, synes jeg et spill på at Houston scorer over 1,5 mål til 1,83 er verdt en innsats her. Ser man bort i fra de to foregående kampene, har de scoret minimum to scoringer her i de ni siste kampene. Houston vant forøvrig 4-2 mot Sporting i cupen for to uker siden, da med en lignende lagoppstilling. Lykke til!

 

Tippetips:

Houston Dynamo over 1.5 lagmål – 1.83 hos Fansbet