Hei og velkommen inn til bloggverden hos undertegnede igjen. Mitt navn er Daniel Bjørsvik og jeg går under navnet @dbjors på Twitter. Jeg er takknemlig og stolt over å ha fått tilbudet om å skrive oddstips for Tippefans. Dette blir som dere da skjønner min plattform i fremtiden for og nå ut til dere følgere.

Mitt hovedområde vil i stor grad bli å dekke Eliteserien og Premier League, men det vil også være muligheter for at det dukker opp litt annet snacks innimellom også.

Denne helgen starter Eliteserien opp igjen etter en altfor lang og unødvendig sommerpause. Jeg vil derfor kommer inn med en del tanker rundt et par av kampene, samt fiske ut et par spill for dere.

Vi går rett til lørdagskampen og derbyet mellom Ranheim og Rosenborg til å åpne dette blogginnlegget.

 

Ranheim v Rosenborg (18:00)

Dette er et oppgjør som på forhånd lukter ordentlig svidd av. Dette er kampen de semi-profesjonelle spillerne til Ranheim har sett seg ut i kalenderen når terminlisten kom. Er det en kamp Ranheim virkelig ønsker å prestere i så er det nettopp denne kampen her. Hjemme i egen stue for storebror Rosenborg. Ingen hadde før sesongen sett for seg at dette ville bli en toppkamp om de øverste plasseringene i Eliteserien. Det har det altså blitt. Rosenborg befinner seg for øyeblikket på 2.plass mens Ranheim på sin side ligger på en imponerende 4.plass når vi noterer august mnd. i kalenderen.

Før lagene tok sommerpause var utviklingen på lagene litt forskjellig. Ranheim har vært litt på nedadgående resultatmessig, om det er hverdagen som har møtt dem eller om det bare er en kombinasjon av en del skader og slitne bein er vanskelig å svare på. Dette vil vi få svar på når vi nå går inn i siste halvdel av sesongen. Rosenborg på sin side hadde et oppsving resultatmessig med tre strake seire. De har dog ikke imponert noe spesielt spillemessig foruten om kampen mot Molde og førsteomgangen mot Tromsø hjemme.

31925096_10160308842310501_7110394491118288896_n.jpg
Ranheim fikk med seg et imponerende poeng på Lerkendal tidligere i år (Bilde: Ranheim Fotball)

Det spennende her vil utvilsomt være det som har skjedd i sommerpausen hos storebror i Trøndelag. Kåre Ingebrigtsen har måtte forlate tronen og inn har Coolen kommet på midlertidig basis. Det har vært mye opprør både blant spillerne og supporterne etter denne avgjørelsen. Ikke nødvendigvis at sparkingen av Ingebrigtsen kom, men det stilles spørsmålstegn på timingen rundt dette. Det er også smått utrolig å høre uttalelsene til styret og at de ikke har hatt klar en ny erstatter etter en sånn avgjørelse. Resultatet av det hele kan selvsagt slå ut alle veier. De kan komme inn i andre halvdel av sesongen sterkt og mer samlet enn noen gang, men de kan også være litt preget og frustrert som gruppe.

Dette er uansett ikke veldig relevant å spekulere i utenfra. Det som dog er relevant her er lokaloppgjøret. Hvordan vil storebror takle å komme til Ranheim hvor alle i og rundt klubben ser på dette som e cupfinale og en “once in a lifetime” mulighet?

Rosenborg spilte kamp senest på onsdag hvor de røk ut av Champions League kvalifiseringen mot Celtic, mens Ranheim har spilt en 0-0 kamp mot Vålerenga i løpet av pausen.

Blakstad, K. Morten og J. Tromsdal er alle ute for Ranheim, men dette er spillere som ikke har vært med i hele år. Adegbenro og Konradsen er fortsatt ute for Rosenborg.

Forrige kamp mellom disse lagene i år var på Lerkendal hvor kampen endte 1-1 og Ranheim kom ut av det med et sterkt og fortjent poeng.

 

Oppsummering og tippetips

Ja, det kan godt være at hverdagen kommer til å ta Ranheim etter hvert nå og at Rosenborg girer opp og cruiser inn til seriegull – men denne kampen sett under ett tror jeg blir jevn. Motivasjonen og sulten Ranheim-spillerne må sitte med i garderoben før denne kampen her vil være helt enorm. Den skal heller ikke undervurderes. Vi har også sett over tid nå at de innehar en del spennende ferdigheter i laget sitt.

static_980x240_v2_no

 

Jeg tror denne kampen vil bli jevn og spennende, med mange situasjoner og mye drama. Det kan fort ende uavgjort igjen også. Jeg ser flere muligheter hvor dette blir en tight en enn at Rosenborg kommer her og feier de av banen. Derfor syntes jeg det er ok komfortabelt å klyve inn på den asiatiske linjen å spille Ranheim +1 asian handicap til 1.56 hos Rizk. Pengene tilbake på ettmålsseier til Rosenborg og gevinst på Ranheim poeng. Dette blir lørdagens spill.

Tippetips:

Ranheim +1 (Asian Handicap) – 1.56 hos Rizk

 

Tromsø v Haugesund

Her også legger jeg et spill. Begge lagene er bedre offensivt enn defensivt og er ofte involvert i målrike kamper. Denne liker jeg ekstremt godt. Begge lagene scorer til 1.68 hos Fansbet får seg også et spill.

Tippetips:

Begge lag scorer – 1.68 hos Fansbet

 

Vålerenga v Sandefjord

Vondheten vil ingen ende ta for Sandefjord. De er det desidert dårligste laget i ligaen, med klar margin. Vålerenga har heller ikke imponert noen ut i fra forutsetningene, men her tror jeg at de klarer å mobilisere. Vålerenga til 1.48 hos Coolbet spilles også.

 Tippetips:

Vålerenga til å vinne – 1.48 hos Coolbet

 

Brann v Start

Helgens fjerde og siste spill blir i mandagskampen mellom Brann og Start. Hvor det har vært murring i Rosenborg i denne sommerpausen så har det også skjedd litt ting i Bergen. Salget av Sivert Heltne Nilsen har skapt oppstyr og fortvilelse i hele byen. Hvor mye vil dette spille inn? Holder Barmen nakken sin i sjakk vil han kunne takle ankerrollen utmerket godt nok. Uten tvil.

gt
Bli med på Coolbet’s NM i Tippelag – Vinnerne får en tur til Las Vegas, mens rundevinnerne får 5000 kr!

Ingen tvil om at Brann er svekket i sommer, men Start er ikke all verden dem heller. Fått et oppsving etter at Rekdal tok over, men borte i Bergen vil det ikke bli forventet stort. Et par salg i sommer der også og Børufsen er ute med skade.

Teniste og Barmen tilbake for Brann. Det er viktig nytt. Jeg spår en tøffere høstsesong her nå for Brann, men denne skal de ha gode muligheter til å vinne. Brann til 1.45 hos Coolbet er helt greit. Greit nok til at vi prøver et spill.

Tippetips:

Brann til å vinne – 1.42 hos Coolbet

Da har vi fire spill å følge med på gjennom helgen. Jeg ønsker dere en strålende helg alle.

Lykke til!